Γράφει ο Γιώργος Μαργιούκλας

Έχοντας αισίως φτάσει στα τέλη Αυγούστου και με τον μεταγραφικό σχεδιασμό να βρίσκεται ελάχιστα βήματα πριν την ολοκλήρωσή του, άπαντες αναμένουν τις τελευταίες «πινελιές» που ουσιαστικά θα καθορίσουν τους στόχους της ομάδας για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Βάσει λογικής θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού κι ενός σέντερ φορ, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κίνηση και για ένα back up στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η ποιότητα των μεταγραφών αυτών θα καθορίσει και το που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη.

Αναμφίβολα ο Ιωνικός σε αυτές τις κατηγορίες είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί λόγω ονόματος και ιστορίας, αυτά έχουν ειπωθεί άλλωστε δεκάδες φορές, όμως μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί και στην πράξη.

Κινήσεις από την νέα Διοίκηση έχουν γίνει πολλές -και μάλιστα αξιόλογες- και ο αρχικός στόχος, η ύπαρξη της ομάδας, έχει ήδη κατακτηθεί. Δεν θα πρέπει λοιπόν ο «μεταγραφικός πυρετός» να αποπροσανατολίσει από την πραγματικότητα που, όσο σκληρή κι αν ακούγεται, πριν ένα μήνα έφερνε με μαθηματική ακρίβεια τον Ιωνικό στα αχαρτογράφητα νερά των τοπικών πρωταθλημάτων.

Διότι ο κόσμος όμως μπορεί εύκολα -από την μια μέρα στην άλλη- με μεταγραφές σαν αυτή του Ντιαγκιτέ να ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών, την στιγμή μάλιστα που φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια μακριά από την Super League για τους κυανόλευκους και η δίψα για επιστροφή στις διακρίσεις είναι μεγάλη.

Για τον λόγο αυτό,η θέση των διοικούντων, δια στόματος Χρήστου Κούγια, ήταν ξεκάθαρη εξαρχής με τον νεαρό πρόεδρο να μιλάει για 5ετές πλάνο, με στόχο το πλασάρισμα του Ιωνικού στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Η πρώτη χρονιά θα έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα για όλους. Ας αποφασίσουν λοιπόν οι διοικούντες τον σύλλογο ποιες κινήσεις θα γίνουν, ας δουλέψει και ο προπονητής απερίσπαστος κι ας δεχθούμε όλοι εμείς την προοπτική -δίχως απληστία καθώς δεν υπήρχε ούτε αυτή μέχρι πριν ένα μήνα- μιας ήρεμης χρονιάς που την έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη ο σύλλογος καθώς τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από χαμένες ανόδους, διοικητικά αδιέξοδα, προέδρους «φαντάσματα» και οικονομικά προβλήματα.

Άλλωστε το παράδειγμα δόθηκε από το μπάσκετ, όπου μετά την χαμένη άνοδο σε τριπλή ισοβαθμία επί εποχής Βαρουξάκη, η Επιτροπή ανέλαβε και πάλι προσπαθώντας σε μια μεταβατική σεζόν, που η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς, να καλλιεργήσει το έδαφος για την έλευση Τσάπα, και το πέτυχε πανηγυρικά.

Εν κατακλείδι, η άνοδος ΔΕΝ είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ομάδα την φετινή χρονιά. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί μετά από πολλά χρόνια είναι αυτό της οικονομικής σταθερότητας και της διοικητικής ηρεμίας.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: