Με ευρεία νίκη, όπως αναμενόταν, επικράτησε ο Ιωνικός της Δάφνης Δαφνίου στο Χαϊδάρι, περνώντας πανηγυρικά στην επόμενη φάση του θεσμού, δείχνοντας παράλληλα τα δόντια του και για το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο που οι εκατοντάδες φίλοι των Νικαιωτών που βρέθηκαν και γέμισαν το κλειστό, απήλαυσαν.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Δημητριάδη και Σαχπατζίδη. Εκτός αποστολής είχαν τεθεί οι Μπατής, Κουντουράς, Κομποδιέτας και Μιλεντίγεβιτς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η Δάφνη Δαφνίου μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, θέλοντας να δείξει ανταγωνιστική, ξαφνιάζοντας τους Νικαιώτες, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 10-2. Σε εκείνο το σημείο, ο Μάριος Γούναρης πήρε  time-out και κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε καθώς μετά από αυτή τη διακοπή, ο Ιωνικός έτρεξε ένα 13-0, πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν το ξανά έχασε ποτέ. Με την είσοδο του Λιακόπουλου η ομάδα έτρεξε περισσότερο, ανοίχτηκαν περισσότεροι διάδρομοι και φάνηκε προς ποια κατεύθυνση θα πήγαινε το ματς. Στο 8’ το σκορ ήταν 11-17 ενώ η περίοδος έκλεισε στο 13-24, με τον Λιακόπουλου να κερδίζει φάουλ και να ευστοχεί στις δύο βολές, σε νεκρό χρόνο.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ιωνικός μπήκε ιδιαίτερα ορεξάτος με τον Τσαγκαράκη με τρίποντο να διαμορφώνει το 16-30 στο 11’. Τσαγκαράκης και Καράμπουλας στο επιθετικό κομμάτι, έκαναν ότι ήθελαν με την ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη να μη μπορεί εμφανώς να ακολουθήσει. Οι «μπλε» δε χαλάρωσαν σε κανένα σημείο της περιόδου, ούτε επηρεάστηκαν από τις συνεχείς αλλαγές. Στο 14’ και πάλι ο Τσαγκαράκης με τρίποντο έγραφε το 21-42 ενώ στο 18’ το σκορ διαμορφωνόταν στο 27-54. Σκορ ημιχρόνου, 30-59.

Στην επανάληψη, οι Νικαιώτες ξεκίνησαν με τους Λιακόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Δημητριάδη και Σάφτεναρ. Με το πόδι διαρκώς πατημένο στο γκάζι, η ζώνη της Δάφνης Δαφνίου είχε γίνει σκόνη και θρύψαλα με τον Ιωνικό να προηγείται στο 23’ με 31-69. Εντελώς επαγγελματική εμφάνιση, με τον Ιωνικό προς το τέλος του δεκαλέπτου να εδραιώνει μια διαφορά 40 πόντων, κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενος με 41-82.

Στην τελευταία περίοδο, δεν άλλαξε κάτι με τον Ιωνικό να διατηρεί σταθερά μια διαφορά άνω των 40 πόντων. Μόνο στο τελευταίο 5λεπτο επήλθε χαλάρωση, παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Μάριου Γούναρη, ευχαρίστησαν τους οπαδούς τους, ξεπερνώντας τους 100 πόντους στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Τελικό σκορ, 74-104.



Δεκάλεπτα: 13-24, 30-59, 41-82, 74-104 
Διαιτητές: Μπούκας-Ραχιώτης
Δάφνη Δαφνίου (Κωνσταντινίδης): Καννάς. Αχείμαστος. Κουφόπουλος 4, Γοργόνης 8(2). Γκάτζο 14(3). Αρνόκουρος. Σαλλέχ 10(1). Δομπρογιάννης 4, Μουστόπουλος 18, Παπαδιονυσιου 17(2).
Ιωνικός Νικαίας (Γούναρης): Δημητριάδης 10(2), Βασιλόπουλος 12(3), Κανονίδης 7(1), Καράμπουλας 20(2), Σαχπατζίδης 5, Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 7(1), Τσαγκαράκης 25(7), Λεκάκης, Σάφτενααρ 9, Κατούφας 4, Παπαδόπουλος 3(1).

Το σχόλιο του ionikosnews.gr
Δε χρήζει ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι. Παρ’ ότι τα επίσημα και δή τα παιχνίδια κυπέλλου κρύβουν πάντα εκπλήξεις, ο Ιωνικός κατέβηκε να παίξει μπάσκετ. Από την άλλη, η Δάφνη Δαφνίου, η οποία εκτιμούμε ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στη φετινή Β’ Εθνική, κατέβηκε με σκοπό να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Και το κατάφερε μέχρι τα πρώτα 5’. Μετά, οι Νικαιώτες απλώς έβγαλαν στο παρκέ μέρος των όσων δουλεύουν στις προπονήσεις αλλά και των όσων έδειξαν στα φιλικά.

Ιδιαίτερα ορεξάτοι επιθετικά οι Τσαγκαράκης και Καράμπουλας. Ειδικά ο πρώτος, έκανε θραύση από τα 6,75μ. σημειώνοντας 7 τρίποντα και ξεσηκώνοντας την κερκίδα με τις ενέργειές του.
Πολύς κόσμος στο Χαϊδάρι που απλώθηκε, ιδίως αν συνεκτιμήσουμε ότι ήταν απόγευμα καθημερινής, απέναντι σε «μη εμπορικό» αντίπαλο.

Επόμενο παιχνίδι, το Σάββατο εντός έδρας, με τον Ιπποκράτη Κω, ο οποίος πέρασε από το Ίλιον. Πρόκειται για μια ομάδα που βάσει μεταγραφών, θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα που κατά κάποιον τρόπο μας ενδιαφέρουν, Καβάλα και Φίλιππος Βέροιας θα αναμετρηθούν στην επόμενη φάση, με το νικητή αυτής της συνάντησης να διασταυρώνεται με το δικό μας ζευγάρι. Η Καβάλα, επικράτησε όπως αναμενόταν της Ελευθερούπολης ενώ και ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε του Εθνικού που μόλις προχθές ξεκίνησε να στελεχώνει το ρόστερ του, κατεβάζοντας ομάδα ανάγκης για να μη μηδενιστεί.

Επόμενο παιχνίδι: 22/9
Κλ. Πλάτωνα: Ιωνικός Νικαίας – Ιπποκράτης Κω
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: