Βίοι αντίθετοι η φετινή πορεία του Ιωνικού στο Κύπελλο σε σχέση με την περσινή καθώς οι Νικαιώτες υπέστησαν ήττα – έκπληξη μέσα στη Νίκαια από τον Ιπποκράτη Κω και κατά συνέπεια εγκαταλείπουν πρόωρα το θεσμό. Δίκαιη και παλικαρίσια νίκη για τους Κώους. Παρ’ όλα αυτά, οι 700 και πλέον φίλοι του Ιωνικού που βρέθηκαν στον Πλάτωνα, χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών του Μάριου Γούναρη, δείχνοντας πως η συνέχεια για το μεγάλο στόχο είναι μπροστά μας.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βασιλόπουλο, Κομποδιέτα, Καράμπουλα, Κανονίδη και Πετροδημόπουλο. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά όσον αφορά την αμυντική τους προσήλωση με το σκορ να είναι ενδεικτικό στο 3’ (7-5). Αρκετά νωθρός ο Ιωνικός με τον Ιπποκράτη να δείχνει από την αρχή ότι θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» ως προς την τελική έκβαση. Μεγάλες οι μάχες εντός της ρακέτας με τον Ιωνικό να μην εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημά του εκεί. Στο 8’ και με το σκορ στο 15-17, ο Γούναρης πέρασε στο παιχνίδι τον Σάφτεναρ. Ο Ολλανδός έδωσε ενέργεια στους Νικαιώτες, σκοράροντας μάλιστα τα επόμενα δύο καλάθια. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιπποκράτης είχε τις απαντήσεις από μέση και μακρινή απόσταση, κρατώντας βραχεία κεφαλή στο σκορ με 20-22 στο κλείσιμο του δεκαλέπτου.

Στη Β’ περίοδο, ο Σάφτεναρ εξακολουθούσε να αποτελεί μόνιμη απειλή στο αντίπαλο καλάθι με την αντίπαλη άμυνα να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα πάνω του. Ωστόσο, επιθετικά, ο Ιπποκράτης χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο (Χαρίσης) ή από το τρίποντο με τους Σκουφή και Χατζηνικόλα να κάνουν θραύση. Από την άλλη, κι ενώ πλέον ο Ιπποκράτης «ντούμπλαρε» τον Σάφτεναρ, αδυνατούσε να βρει λύση από μακριά, με τα κύρια επιθετικά του όπλα (Τσαγκαράκης, Καράμπουλας) να βρίσκονται σε ιδιαίτερη αφλογιστία. Έτσι το σκορ από το 22-30 στο 14’ έγινε 28-39 με τον Μάριο Γούναρη να παίρνει εσπευσμένα time-out. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, η είσοδος του Βασιλόπουλου, έδωσε ενέργεια στην Ομάδα όπου άρχισε να πιέζει από την πρώτη πάσα και με υπομονή το σκορ μειώθηκε στο 35-39. Σκορ ημιχρόνου, 35-39.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Κομποδιέτα, Κανονίδη, Σάφτεναρ. Στα πρώτα λεπτά, ο Ιπποκράτης κρατούσε τη διαφορά (40-45 στο 22’) ωστόσο, στο 25’ ο Κανονίδης με τρίποντο ισοφάριζε σε 50-50. Πολύ πιεστική άμυνα από τους Νικαιώτες με τον Βασιλόπουλο να έχει ιδιαίτερη συνεισφορά σε αυτό και να ξεσηκώνει την κερκίδα. Κάπου εκεί στην όλη εξίσωση μπαίνει ο Λάανε. Ο ταλαντούχος βραχύσωμος play maker, ο οποίος είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, έβαλε πολύ δύσκολα στην άμυνα των Νικαιωτών, δημιουργώντας συνεχώς ρωγμές που είτε με split out τροφοδοτούσε τον Χατζηνικόλα που ήταν σε μεγάλη ημέρα, είτε τον Χαρίση που έκανε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιωνικός είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και μάλιστα έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 66-61.



Στην τελευταία περίοδο, παρ’ ότι οι «μπλε» προηγήθηκαν με 68-61, η ζώνη που επέλεξε να παίξει ο Συμεωνίδης, έπνιξε την ομάδα του Γούναρη, κάνοντας έναν σερί 15-0 μέσα σε 4’, δηλώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι θέλει να πάρει το παιχνίδι. Ο πάγκος του Ιωνικού, δε μπόρεσε να δώσει λύσεις, με τον Ιπποκράτη να κρατάει καλά και άνετα την υπέρ του διαφορά. Στο 38’ το σκορ ήταν 72-78, ύστερα από γκολ-φάουλ του Λιακόπουλου. Σε εκείνο το σημείο, ο Ιωνικός και μετά από πιεστική άμυνα, έκλεψε τη μπάλα στον κέντρο και ο Κανονίδης μείωσε σε 74-78, 1.30’ πριν το τέλος. Ο Ιωνικός έβγαζε πλέον καλές άμυνες και παρ’ ότι ο Παπαδόπουλος αστόχησε από τρίποντο για να μειώσει στον πόντο, στην επόμενη φάση, ο Κανονίδης με 2/2 βολές έγραφε το 76-78, 23’’ πριν το τέλος. Νομοετελειακά, οι Νικαιώτες οδήγησαν το παιχνίδι στη ρώσικη ρουλέτα των βολών. Εκεί όμως οι Κώoi ήταν αλάνθαστοι. 76-80, με τον Ιωνικό να επαναφέρει και τον Λιακόπουλο να σημειώνει γρήγορο καλάθι μετά από διείσδυση. Και πάλι φάουλ και 78-82. Ο Βασιλόπουλος κερδίζει το φάουλ και ευστοχεί μειώνοντας σε 80-82. Στην επαναφορά, ο Ιπποκράτης υπέπεσε σε βήματα. Επαναφορά για τον Ιωνικό ενώ απέμεναν 7’’. Ο Λιακόπουλος στα 3’’ κερδίζει φάουλ. Θα ευστοχήσει όμως μόνο στην πρώτη βολή, στην επαναφορά, μετά από κόντρες, ο Σάφτεναρ πήρε το rebound, η προσπάθειά του όμως ήταν ημιτελής με τον Ιωνικό να μην έχει άλλη ευκαιρία και τον Ιπποκράτη να παίρνει μια δίκαιη νίκη με 81-82.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr


Δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Σε κανένα δεν αρέσει να χάνει, πόσο μάλλον όταν σε παρουσιάζουν ως το απόλυτο φαβορί για άνοδο. Φιλοσοφία που πρώτα ο ίδιος ο Βαγγέλης Τσάπας επεσήμανε λίγο μετά την ήττα. Και ποιος δεν θα ήθελε να δει την ομάδα να κερδίζει με μεγάλο στόχο, για το Κύπελλο, να φέρει την ΑΕΚ μέσα στη Νίκαια.
Στο μπάσκετ όμως, δεν παίζει ρόλο αν είσαι το φαβορί στα χαρτιά. Ο Ιπποκράτης με μείον 3 παίκτες, ήρθε, έκανε κατάθεση ψυχής, διάβασε το παιχνίδι του Ιωνικού και τον εξέθεσε, επιλέγοντας να παίξει…ζώνη. «Αλεπού των πάγκων» και «μπαρουτοκαπνισμένος» ο Συμεωνίδης ο οποίος έχει πανηγυρίσει την άνοδο με τον Φάρο Κερατσινίου, έδειξε ότι με εκείνον στο τιμόνι, ο Ιπποκράτης θα είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη για το επερχόμενο πρωτάθλημα.
Στα καθ’ ημάς, οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν να κάνουν αυτό που πρέπει, έχοντας πλέον αρκετό διάστημα προκειμένου να παρουσιάσουν μια καλύτερη εικόνα στις 6 Οκτωβρίου και την πρεμιέρα στην Πάτρα.
Ο μεγάλος στόχος είναι ένας, και όπως και πέρσι έτσι και φέτος, η διοίκηση του Ιωνικού ξέρει και έχει ξαναδιαχειριστεί καταστάσεις αντίστοιχες. Ας γίνει το σημερινό ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε…

Δεκάλεπτα: 20-22, 35-41, 66-61, 81-82

Ιωνικός Νικαίας (Γούναρης): Δημητριάδης 7, Βασιλόπουλος 12, Κανονίδης 20, Καράμπουλας 4, Μπατής, Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 7, Τσαγκαράκης 3, Κομποδιέτας 10, Σάφτεναρ 16, Κατούφας, Παπαδόπουλος
Ιπποκράτης Κω (Συμεωνίδης): Λάανε 5, Μαστόρος 9, Σκουφής 12, Τρύπας, Ναούμης 13, Καραθωμάς, Ασημακόπουλος 7, Χατζηνικόλας 25, Χαρίσης 11, Μαντάς, Λάμπρου, Δρόσος
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: