Πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση και μπροστά σε 800 και πλέον οπαδούς του που έδωσαν για ακόμα ένα παιχνίδι τον παλμό, ο Ιωνικός Νικαίας επικράτησε εύκολα με 102-63 του Χαρίλαου Τρικούπη και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα. 

Οι Νικαιώτες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Εντός δωδεκάδας ο Σάφτεναρ ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε για να προφυλαχθεί. Εκτός δωδεκάδας οι Παπαδόπουλος, Μπατής, Κουντουράς. Οι μπλε μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά, με τον «Σάχπα» να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ολοφάνερο ότι αγωνίζονταν χωρίς πίεση και παρά το 10-7 στο 4’, ήταν βέβαιο πως ο Ιωνικός θα επικρατούσε εύκολα ή δύσκολα. Μόλις 2 λεπτά αργότερα, στο 6’ το σκορ ήταν 15-7 με τον Ιωνικό γενικά να έχει πολύ καλή επιθετική λειτουργία και συνεισφορά από όλους. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που τόσο τα μακρινά σουτ μπήκαν όσο και το γεγονός ότι οι «πύργοι» της Ομάδας, έκαναν ότι ήθελαν γύρω από το καλάθι του αντίπαλου. Σκορ δεκαλέπτου, 26-13.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός συνέχισε από εκεί ακριβώς που σταμάτησε στο Α’. 33-17 στο 12’ με την τιμή του σκορ να λαμβάνει αυξητικές τάσεις και του παίκτες του Μάριου Γούναρη να συνεχίζουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Απροσπέλαστη για τους Μεσολογγίτες η ρακέτα των Νικαιωτών, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με «σκοτωμένα» τρίποντα ή σουτ να σκοράρουν. Στο 15’ το σκορ ήταν 39-19 με τον Τζόρτζεβιτς από πλευράς Χαρίλαου Τρικούπη να παλεύει μόνος του. 49-28 το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ιωνικό να έχει κυριαρχήσει πλήρως στη μάχη των rebound ωστόσο ήταν ιδιαίτερα άστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

 Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Λιακόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Σε υψηλό tempo η απόδοση των Νικαιωτών με το σκορ να διαμορφώνεται στο 25’ σε 63-36 και τους γηπεδούχους να βγάζουν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, κάνοντας ζημιές από μέση και μακρινή απόσταση. Περίπου 2’ πριν το τέλος της περιόδου, η διαφορά είχε φθάσει τους 35π. (75-40) με τους μπλε κάπου εκεί να χαλαρώνουν και τον Χαρίλαο Τρικούπη να μαζεύει λίγο τη διαφορά. Σκορ δεκαλέπτου, 75-49.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αυτό όμως δεν πτόησε την «αρμάδα» του Μάριου Γούναρη να συνεχίσει τις πτήσεις της σε υψηλά επίπεδα. Κάπου εκεί δηλαδή μπήκε στην εξίσωση και ο Μιλεντίγεβιτς που χάρη στην ταχύτητά του και την εκτελεστική του δεινότητα, κράτησε την απόδοση της Ομάδας σε υψηλά επίπεδα. Στο 34’ το σκορ ήταν 88-59 ενώ στο 36’, 97-59 με τον Ιωνικό να πιέζει σε όλο το γήπεδο, να κλέβεις μπάλες και να βγάζει αιφνιδιασμούς ενώ και από τα 6.75 Μιλεντίγεβιτς και Τσαγκαράκης έδιναν το δικό τους show. Σκορ και θέαμα με τον Μιλεντίγεβιτς να γράφει το 100-61 και τους οπαδούς στο κλειστό του Πλάτωνα να ξεσπούν, τραγουδώντας το «Ρίξε άλλη μία κατοστάρα, Ιωνικάρα». Τελικό σκορ, 102-63.

Το σχόλιο του Ionikos News

Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Όμως σίγουρα από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ιωνικός, η πλειοψηφία πίστευε ότι το σημερινό θα ήταν και το πιο βατό. Και έγινε βατό γιατί ο Ιωνικός παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρός, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι σαφής η εικόνα βελτίωσης σε σχέση με την πρεμιέρα. Ο Ιωνικός εκμεταλλεύθηκε στον απόλυτο βαθμό το πρόγραμμά του, ότι δηλαδή δεν είχε να παίξει κάποιο παιχνίδι με κάποιους εκ των συνδιεκδικητών του. Έδειξε ομάδα καθώς το κενό του Σάφτεναρ, το αναπλήρωσαν πλήρως οι ψηλοί της Ομάδας και έδειξε ότι χρόνο με  το χρόνο, θα βγάζει περισσότερη από την ποιότητα που διαθέτει στο παρκέ, όπως σήμερα που προσέφερε σκορ και θέαμα.
Ιδιαίτερη μνεία, πέραν των καθιερωμένων, για τους Μιλεντίγεβιτς (12π. σε 13’) και Σαχπατζίδη (10π. και 6 ριμπ.) που δείχνουν να ανεβάζουν στροφές, αποτελώντας αξιόπιστες λύσεις στο rotation της Ομάδας. Στα «καθιερωμένα», κανείς δεν υστέρησε από τους μπλε, με τον Φώτη Βασιλόπουλο να κάνει ακόμα ένα ώριμο και ουσιαστικό παιχνίδι (20π., 9 ριμπ. και 6 ασίστ σε 25’), τον Καράμπουλα να παίζει όσο χρειάζεται, πάντα ουσιαστικά, όπως επίσης και τον Λιακόπουλο που σε 17’ είχε 12π. με τα floater του να κάνει θραύση (πάνω από 80% ευστοχίας).
Τα έχουμε ξαναπεί ωστόσο για το πρωτάθλημα της Α2. Σημασία έχει να κερδίσεις και τις ημέρες που δεν θα είσαι καλός. Και επιβεβαιώνεται ότι είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η νίκη μέσα στο Αιγάλεω της ψυχωμένης Καρδίτσας επί του Διαγόρα. Και στην ουρά πάντως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον με το Πευκοχώρι να κάνει άλλη μια έκπληξη όπου με οριακή νίκη μέσα στην Καβάλα, δείχνει ότι ήρθε εδώ για να παλέψει μέχρι τέλους για την κατηγορία. Δύσκολα τα πράγματα και για τον Απόλλωνα Πατρών που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Μοναδικό ελαφρυντικό το ότι έχει ακολουθήσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα.
Η επόμενη αγωνιστική θα λάβει χώρα σε δύο εβδομάδας, εκεί όπου η Ομάδα μας θα ταξιδέψει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει  τον Ερμή Αγυιάς του πάλαι ποτέ γνωστού, Σκαραφίγκα, ο οποίος έχει δύο νίκες σε δύο παιχνίδια, εντός προγράμματος, δείχνοντας όμως πως η ψυχολογία είναι ανεβασμένη στην ομάδα του κάμπου που έτσι κι αλλιώς, εντός έδρας, παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.  


ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Affidea - ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 102-63
Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Κοντίλης-Ρίζος (Σταύρου)
Δεκάλεπτα: 26-13, 49-28, 67-49, 102-63 

Ιωνικός Ν. (Γούναρης): Βασιλόπουλος 20 (2), Δημητριάδης 5 (1), Καράμπουλας 12 (1), Πετροδημόπουλος 3, Λιακόπουλος 12, Μιλεντίγεβιτς 12 (3), Κομποδιέτας 11 (1), Σαχπατζίδης 10, Κανονίδης 5, Τσαγκαράκης 12 (2). 

Χαρίλαος Τρικούπης (Δημητριάδης): Τζόρτζεβιτς 18, Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 2, Ντόβας 3 (1), Αδαμόπουλος 2, Τσιότρας 2, Σταυρόπουλος 3, Χατζηκυριακίδης 2, Ξηρός, Αντωνάκης 18 (3), Γκάτζιος, Πολίτης 13 (1). 

Επόμενος αγώνας: 10/11, 17.00
Κλ. Νεάπολης Λάρισας: Ερμής Αγυιάς – Ιωνικός Νικαίας Affidea


*Φωτογραφίες Γιώτα Μπρέκη
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: