Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Το πρώτο που έρχεται στο νου στον οποιονδήποτε όταν αναβάλλεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, και ειδικά της πρεμιέρας ενός πρωταθλήματος, είναι η εύλογη ξενέρα που δημιουργείται. Περιμένουν οι φίλοι της ομάδας να τη δουν πώς θα ανταποκριθεί σε επίσημη υποχρέωση. Οι δε ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται την περίσταση διαφορετικά σε σχέση με τα όσα έχουν προηγηθεί. Σου λέει πως «ότι έγινε έγινε στην προετοιμασία και τα φιλικά», τώρα πια «βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα αρχή». Σε μία «λευκή σελίδα», που όλα θα γραφτούν από την αρχή. Ειδικά αν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα, αλλάζει και το κλίμα στις τάξεις των φίλων της ομάδας και όλα βαίνουν καλώς (και ορθώς...).

Κάπως έτσι θα το έβλεπαν, κατά την προσωπική μου άποψη, το πράγμα όλοι και στον Ιωνικό. Από τη διοικητική ηγεσία μέχρι τους αναπληρωματικούς παίκτες. Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, όλοι θα θέλαμε να δούμε πώς θα ανταποκρινόταν η ομάδα στην έδρα της απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Θα μπορούσε ο Ιωνικός να πάρει το σημαντικό παρθενικό τρίποντο; Θα είχε εικονα μέσα στο γήπεδο, που θα ωθούσε όσους βρίσκονταν στις κερκίδες να χειροκροτήσουν και να αισιοδοξήσουν ξανά (μετά από κάποιες εβδομάδες δικαιολογημένου προβληματισμού); Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε, αλλά υπό άλλες συνθήκες και σε διαφορετικό χρονικό σημείο. Ο Ζορμπάς δεν επέτρεψε στα καράβια να ταξιδέψουν και έτσι ο Ιωνικός πήρε ρεπό στην πρεμιέρα.

Εντάξει, επί της ουσίας, το πόσο καλό ή κακό θα κάνει αυτή η αναβολή στην ομάδα, δεν μπορούμε να το ξέρουμε στο σήμερα. Αυτά φαίνονται μόνο στο γήπεδο. Εμείς μόνο εικασίες στη θεωρία μπορούμε να κάνουμε, για αυτό θα προτιμήσω να αποφύγω τέτοιες παγίδες. Εξάλλου, αν οι παίκτες του Ιωνικού περίμεναν πώς και πώς την πρεμιέρα για να δώσουν απαντήσεις, δεν νομίζω πως αλλάζει κάτι με το να επιχειρήσουν να τις δώσουν μία εβδομάδα αργότερα. Όταν έχεις ζέση ουσιαστική, δεν τη χάνεις (παρά την αναβολή ελέω κυκλώνα του πρώτου αγώνα)...

ΥΓ. Σε αυτήν την πρώτη αγωνιστική είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε κάποια πρωταρχικά (και πρωτόλεια συνάμα...) συμπεράσματα και για τους αντιπάλους του Ιωνικού. Σίγουρα, τίποτα το σημαντικό και το τετελεσμένο δεν διαμορφώνεται στην πρώτη αγωνιστική, αλλά πλέον υπάρχουν τα κάποια στοιχεία για να γίνει κουβέντα και κυρίως να καταγραφούν οι πρώτες εκτιμήσεις για θετικά και αρνητικά σημεία. 

ΥΓ1. Μία νίκη στην πρεμιέρα -και ειδικά εκτός έδρας- δίνει φτερά σε όποιον την πετύχει. Επομένως, μετά το διπλό του Γιούχτα στην έδρα της ΑΕ Νεαπόλεως, ο Ιωνικός θα έχει να αντιμετωπίσει και τα όσα προσέδωσε σε επίπεδο ψυχολογίας αυτή η νίκη (με ανατροπή, κιόλας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα) στον επόμενο αντίπαλο της ομάδας της Νίκαιας. Οι δημοσιογραφικές καταγραφές, δε, που αλιεύσαμε από κάποια sites έκαναν λόγο για μία πειθαρχημένη ομάδα (τους γηπεδούχους) και μία ομάδα που είχε τα ηνία στον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια (τον Γιούχτα). Θα φανεί στην πράξη, όταν ο Ιωνικός βρει απέναντι του και τις δύο...
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: