Ένας αισθητά βελτιωμένος Ιωνικός κέρδισε δίκαια στη Νίκαια την Καστοριά με 72-62, συνεχίζοντας στο δρόμο των επιτυχιών, στο πρωτάθλημα. Τρομερή η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Rangers με περίπου 1.000 άτομα να παρακολουθούν το παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Ο Ιωνικός εκτός από τους «χρόνια» εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, Μπατή και Κουντουρά θα είχε να αντιμετωπίσει και ένα πρόβλημα της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής που προέκυψε χθες, με τον Σάφτεναρ να τραυματίζεται και να τίθεται εκτός του σημερινού αγώνα. Στα του παιχνιδιού, το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και για τις δύο ομάδες, με ιδιαίτερα έντονες τις σωματικές επαφές και ήδη τον Μελισσαράτο για την Καστοριά να κάνει εμφατικό ξεκίνημα. Στα καλάθια του Μελισσαράτου κάτω από το καλάθι, ο Ιωνικός είχε απάντηση από τα 6,75 με τους Βασιλόπουλο και Κανονίδη. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι κυρίως προσηλωμένες στην άμυνα, παρουσιάζοντας έναν εκνευρισμό στην επιθετική τους ανάπτυξη, ιδίως ο Ιωνικός. Και ενώ η Καστοριά φαινόταν να έχει λύσεις, από πλευράς Νικαιωτών, ο Βασιλόπουλος ήταν αυτός που κρατούσε τους Νικαιώτες κοντά στο σκορ. Για την Καστοριά, ο Πετρόπουλος ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους «μπλε» όπου με αλλεπάλληλους δικούς του πόντους, οι «γουναράδες» έπαιρναν ένα μικρό προβάδισμα, 11-15. Στο τέλος, ωστόσο, οι Νικαιώτες θα ισοφάριζαν και θα έκλειναν το δεκάλεπτο στο 15-15.

Η Β’ περίοδος ξεκίνησε με καταιγισμό τριπόντων με τον Ιωνικό στο 13’ να διατηρεί το προβάδισμα (21-18). Ωστόσο, η είσοδος του Μιλεντίγεβιτς και η συνεργασία με τον Κομποδιέτα, απέδωσαν καρπούς καθώς μέσα σε ένα λεπτό, τόσο μέσα από καλή άμυνα όσο και από κλέψιμο του δεύτερου και καλάθι του πρώτου η διαφορά ανέβαινε (25-18). Εκεί, ο Καραγιάννης αποφάσισε να περάσει τη μπάλα περισσότερο στο καλάθι, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την κούραση του Πετροδημόπουλου. Και το κατάφερε εν μέρει. Παρ’ ότι όμως η Καστοριά φαινόταν να έχει το πάνω χέρι στα rebounds, ο Ιωνικός είχε βρει ρυθμό με τα guard του (Βασιλόπουλος – Λιακόπουλος – Καράμπουλας) να επωμίζονται το σκοράρισμα. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-25.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Κομποδιέτα, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για τον Ιωνικό με τα guard να συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλή δουλειά στο σκοράρισμα. Το μαρκάρισμα ωστόσο του Μελισσαράτου ήταν μια δύσκολη αποστολή με τον Σαχπατζίδη να αποσύρεται στο 24’ με 4 φάουλ. Οι μπλε ωστόσο, σε αυτό το σημείο, είχαν προλάβει να εδραιώσουν μια διαφορά και από το 38-28 στο 22’, ο Ιωνικός είχε το προβάδισμα με το σκορ στο 45-33 στο 24’. Το προβάδισμα των γηπεδούχων ήταν σταθερό με τον Πετρόπουλο να είναι αυτός που έδινε ενέργεια και ρυθμό όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να τους κρατήσει κοντά στο σκορ. Σκορ δεκαλέπτου, 57-47.

Στην τελευταία περίοδο, η Καστοριά άλλαξε το σχήμα της, μπερδεύοντας ωστόσο τους Νικαιώτες. Η αντεπίθεση των «γουναράδων» πραγματοποιήθηκε με τον Μελισσαράτο εκτός και τον Ράπτη να κάνει τη δουλειά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η απόφαση δε, στα πρώτα 3’, να πιέσει τον Ιωνικό σε όλο το γήπεδο, είχε αποτέλεσμα μιας και θα πλησίαζαν στο 57-51, χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, ο Λιακόπουλος με τρίποντο στο 34’, θα «έκοβε» τα πόδια των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 60-51, δίνοντας το έναυσμα και στους συμπαίκτες του, καθώς και στην επόμενη φάση ήταν πρωταγωνιστής, δίνοντας και πάλι διψήφια διαφορά. Η Καστοριά από την άλλη, με υπομονή προσπαθούσε να παραμείνει κοντά στο παιχνίδι (65-56 στο 37’). Οι Νικαιώτες όμως ήταν πολύ καλοί και δε γινόταν να μην κερδίσουν μπροστά στον κόσμο τους. Τελικό σκορ, 72-62. 

Το σχόλιο του Ιonikos Νews

Εμφανώς βελτιωμένος ο Ιωνικός και αυτό μας άρεσε. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας μετά και τον τραυματισμό του Ολλανδού, ωστόσο η «αεροπορία» της Ομάδας και δη ο Πετροδημόπουλος ανταπεξήλθαν πλήρως, απέναντι μάλιστα σε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Α2 (Μελισσαράτος), όπως αποδείχθηκε την περσινή περίοδο. Πολύ καλά διαβασμένος ο Ιωνικός. Οι μπλε δούλεψαν καλά όλη την εβδομάδα και έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
Πολύ ανταγωνιστική η ομάδα της Καστοριάς. Φαίνεται ότι θα διαδραματίσει ρόλο και θα παίξει τα ρέστα της για να βρεθεί στην τετράδα – εξάδα. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, εκτός έδρας, πόσο μάλλον εντός έδρας.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Βασιλόπουλος (16π.) έκανε μια ώριμη και άκρως ουσιαστική εμφάνιση με άξιους συμπαραστάτες τους Λιακόπουλο αλλά και Πετροδημόπουλο. Γενικότερα, η ομάδα ήταν καλή, δίνοντας υποσχέσεις πως όταν ανεβάσει στροφές, θα δούμε άλλα πράγματα. Για τους «γουναράδες», πέραν του Μελισσαράτου (17π.), πολύ καλός ήταν ο «πάλαι ποτέ γνωστός μας» Πετρόπουλος (15π.) με ιδιαίτερη βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού του.

Χωρίς εκπλήξεις αυτή η αγωνιστική με τα «φαβορί» να επικρατούν εύκολα. Πιο άξιο αναφοράς παιχνίδι, ήταν αυτό μεταξύ Ιπποκράτη και Ψυχικού, όπου φαινομενικά ο Ιπποκράτης θα είχε ένα εύκολο απόγευμα, όμως βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15π. και έπειτα από δύο παρατάσεις και στο τελευταίο σουτ, πήρε την εντός έδρας νίκη. Εκτός εξαιρέσεων, κοινώς, δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Α2.

Επόμενος αγώνας για τον Ιωνικό, κάνοντας ένα από τα πιο μακρινά ταξίδια του για φέτος, στη Χαλκιδική, απέναντι στο Πευκοχώρι, το οποίο αν και κέρδισε την πρεμιέρα, στο τέλος, τον Ερμή Αγιάς, δε μπόρεσε να διαχειριστεί την ξαφνική αλλαγή κατηγορίας και το Τετάρτη – Σάββατο, χάνοντας αυτή τη φορά, εύκολα, από τον Χαρίλαο Τρικούπη, στο Μεσολόγγι. 

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Affidea – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 72-62 
Τα δεκάλεπτα : 15-15, 33-25, 57-47, 72-62
Διαιτητές : Σταματόπουλος-Κατραχούρας-Καλογερόπουλος 
Ιωνικός Νικαίας Affidea (Γούναρης) : Βασιλόπουλος 16 (2/5 τριπ., 9 ασίστ, 5 ριμπ.), Δημητριάδης 2, Μιλεντίγιεβιτς 2, Καράμπουλος 7 (1/3 τριπ.), Πετροδημμόπουλος 8 (4 ριμπ.), Λιακόπουλος 13 (4/5 διπ., 1/1 τριπ.), Κομποδιέτας 6 (2/3 τριπ.), Κατούφας, Σαχπατζίδης, Κανονίδης 12 (2/6 τριπ.), Τσαγκαράκης 6 (1/5 τριπ.). 
Καστοριά (Καραγιάννης) : Αμπαράς 3 (1/4 τριπ.), Πετρόπουλος 15 (2/3 τριπ., 4 ασίστ), Μελισσαράτος 17 (6/8 διπ., 1/2 τριπ., 4 ριμπ.), Χονδρογιάννης, Απιδόπουλος, Χρυσόπουλος 9 (1/3 τριπ.), Ράπτης 8 (4 ριμπ.), Βαβάτσικος 5, Καραμανωλης 2, Τζακόπουλος 3 (1/5 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ). 

Επόμενος παιχνίδι: 20/10, 17.00
Κλ. Αγ. Παύλου Καλλικράτειας: Ευρώπη Πευκοχωρίου – Ιωνικός Νικαίας Affidea


Share To:

Ionikos News

Post A Comment: