Παίζοντας «σβηστά», χαϊδεύοντας το γκάζι όταν και όπως έπρεπε, ο Ιωνικός επικράτησε εύκολα του Πευκοχωρίου στην Καλλικράτεια και βάσει και των υπολοίπων αποτελεσμάτων παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα. Απίστευτη η συμπαράσταση των οπαδών του Ιωνικού, με ένα πούλμαν και αμάξια να κάνουν το αυθημερόν ταξίδι από τη Νίκαια και συνολικά περίπου 60 άτομα να βρίσκονται στο κλειστό της Χαλκιδικής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. 

 Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Κομποδιέτα, Καράμπουλα, Κανονίδη και Πετροδημόπουλο. Από την αρχή του αγώνα, οι Νικαιώτες πήραν τα ηνία του σκορ, προηγούμενοι με 3-8 στο 3’, πραγματοποιώντας ένα δυνατό ξεκίνημα. Από τις πρώτες στιγμές του παιχνιδιού φάνηκε η διαφορά ποιότητας με την Ευρώπη Πευκοχωρίου να μη μπορεί να ακολουθήσει και τους «μπλε» να διατηρούν εύκολα μια υπέρ τους διαφορά ασφαλείας. Σκορ δεκαλέπτου, 12-20.

Στο Β’ δεκάλεπτο, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ιωνικό στο 12’ να διευρύνει το προβάδισμά του σε 14-25 μετά από όμορφη συνεργασία των Βασιλόπουλου – Σαχπατζίδη. Στο 18’, το σκορ ήταν στο 25-34 με τη διαφορά γενικότερα να κυμαίνεται από 7 έως 12 πόντους. Σκορ ημιχρόνου, 29-38.

Στην επανάληψη οι Νικαιώτες παρατάχθηκαν με την ίδια πεντάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι. Ξεκίνησαν και πάλι με ιδιαίτερη προσήλωση στο επιθετικό κομμάτι, θέλοντας να καθαρίσουν το παιχνίδι. Στο 24’ το σκορ ήταν στο 37-49 ενώ στο 27’ ο Πετροδημόπουλος με τρίποντο έγραφε το 44-59. Σκορ δεκαλέπτου, 50-65.

Στην τελευταία περίοδο, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από νωρίς. Στο 32’ με διαδοχικά σόλο του Λιακόπουλου, ο Ιωνικός ανέβασε τη διαφορά τους στους 19 πόντους (52-71). Κάπου εκεί επήλθε χαλάρωση και το Πευκοχώρι με ένα σερί 7-0 στο 35’ μείωνε σε 59-71. Πέραν αυτού όμως, τίποτα περισσότερο και πως θα γινόταν άλλωστε όταν  οι Μακεδόνες απειλούσαν κυρίως από το τρίποντο προκειμένου να βρουν λύση στο σκοράρισμα. Στο 37’ το σκορ ήταν στο 65-77. Τελικό σκορ, 69-84.

Το σχόλιο του Ionikos News

Δε χρήζει ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι. Ο Ιωνικός έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Δεν απειλήθηκε ποτέ, σε κανένα σημείο του αγώνα. Για να το θέσουμε και διαφορετικά και πιο «καφενειακά» και δυο μέρες να έπαιζε το Πευκοχώρι, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με αυτήν την ομάδα θα είχαν σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο φαίνεται ότι στην Α2 θα παλέψουν για την παραμονή
Για τον Ιωνικό που αγωνίστηκε χωρίς τους Σάφτεναρ, Μπατή, Κουντουρά λόγω τραυματισμού για ακόμα ένα παιχνίδι υπήρξε πολύ θετικός ο αειθαλής Πετροδημόπουλος ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του Ολλανδού κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι (16π. σε 28’ με 8 rebound) και περιορίζοντας αισθητά τους αντίπαλους ψηλούς  (Μανούσος). Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Καράμπουλας (18π.) και πολύ σημαντική παρουσία είχαν οι Λιακόπουλος (16π.), ο οποίος ανεβάζει συνεχώς στροφές και Βασιλόπουλος (13π.) κάνοντας ένα πολύ σοβαρό και ουσιαστικό παιχνίδι.
Μοναδική η συμπαράσταση των RANGERS όπου γεμίζοντας ένα πούλμαν, διάνυσαν αυθημερόν 1.100 χλμ. προκειμένου να βρεθούν και να ενισχύσουν την Ομάδα τους, σε μια από τις πιο μακρινές έδρες του πρωταθλήματος.
Καλή η φιλοξενία από τους γηπεδούχους.

Στα της αγωνιστικής, αποδείχθηκε ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι το πιο δύσκολο με τους συνδιεκδικητές της ανόδου να σκοντάφτουν σε Μαρούσι και Ψυχικό, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σε δεινή θέση φαίνεται να βρίσκεται ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος μετά από 3 αγωνιστικές δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ιωνικό, εντός έδρας με τον Χαρίλαο Τρικούπη με τους Μεσολογγίτες να έχουν πετύχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, δείχνοντας έως τώρα πως στα εκτός έδρας χάνουν πολύ από τη δύναμή τους. 

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Affidea 69-84 
Δεκάλεπτα: 12-20, 29-38, 50-65, 69-84   
Διαιτητές: Ξενικάκης-Πιτσίλκας-Ξέρας 
Ευρώπη Πευκοχωρίου (Μελετιάδης): Αμπατζίδης 5 (1/2 τριπ), Τσούκας, Τζουβάρας 2, Ακεψιμαΐδης 5 (1/5 τριπ.), Ελευθεριάδης 16 (7/10 διπ., 7 ριμπ), Βελισσαρίου 9 (2/6 τριπ.), Σαββίδης, Κιτσούλης 19 (7/9 διπ.,1/2 τριπ,, 11 ριμπ., 3 ασίστ), Καμπουρίδης 2, Γκατζιάς 5 (1/4 τριπ., 5 ριμπ.), Μανούσος 6. 
Ιωνικός Νικαίας Affidea (Γούναρης): Βασιλόπουλος 13 (3/6 τριπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ.), Δημητριάδης, Καράμπουλας 18 (6/11 διπ.,1/2 τριπ.), Πετροδημόπουλος 16 (6/6 διπ., 1/2 τριπ., 8 ριμπ.), Λιακόπουλος 16 (7/9 διπ., 6 ριμπ.), Μιλεντίγεβιτς, Κομποδιέτας 2, Κατούφας 5, Παπαδόπουλος, Σαχπατζίδης 5, Κανονίδης 6, Τσαγκαράκης 3 (1/4 τριπ.).   

Επόμενο παιχνίδι: 27/10, 17.00
Κλ. Πλάτωνα: Ιωνικός Νικαίας Affidea – Χαρίλαος Τρικούπης 

 
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: