Γράφει ο Γιώργος Μαργιούκλας

Ήλθε, είδε και απήλθε ο Αλέξης από την Νίκαια, με τον Ιωνικό να αποτελεί την δέκατη ομάδα στην οποία εμπλέκεται διοικητικά (είχαν προηγηθεί Κόρινθος, Άρης Πετρούπολης, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννενα, Λαμία, Παναχαϊκή, Αιγάλεω και φυσικά ΑΕΛ).

Οφείλουμε ωστόσο να του αναγνωρίσουμε πως κατάλαβε πολύ σύντομα την ιδιομορφία της περιοχής, διότι η Νίκαια -καλώς ή κακώς- δεν είναι ούτε Λάρισα, ούτε Πάτρα, ούτε Γιάννενα (για να μην παρεξηγηθώ, σέβομαι απόλυτα αυτές τις ομάδες και την ιστορία τους). Εδώ οι άνθρωποι είναι μαθημένοι διαφορετικά, ιδίως για την ομάδα που αγαπάνε, δεν θα πούνε «έλα δεν πειράζει, δε βαριέσαι», ούτε θα πάψουν να προσπαθούν απέναντι σε δυσκολίες και η αξιοπρέπειά τους είναι κάτι που δεν παζαρεύεται. Εδώ ούτε αποχές διαμαρτυρίας έχει, ούτε επισκέψεις προέδρων σε συνδέσμους επιτρέπονται όταν υπάρχουν διαφωνίες. Όπως είχε γράψει και ένας συνάδελφος, «ο κόσμος του Ιωνικού δεν μένει κρεμασμένος στα κάγκελα». Αν χρειαστεί θα επέμβει, θα αναλάβει την ευθύνη με κάθε κόστος και αυτό είναι που κρατάει ακόμα ζωντανό τον Ιωνικό. Το αφουγκράστηκε έγκαιρα αυτό και η οικογένεια του μεγαλοδικηγόρου και αποχώρησε.

Βέβαια δεν μπήκε και ποτέ στο κλίμα ο Αλέξης κι αυτό φάνηκε από την κίνησή να ανακοινώσει την αποχώρησή του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ. Ο κόσμος του Ιωνικού, στο πρόσφατο παρελθόν, γύρισε την πλάτη του στο εγχείρημα κάποιων να τον μετατρέψουν σε Ατρόμητο Β’ (που παρόλα αυτά είναι και πραγματικοί Ιωνικοί), αλίμονο αν επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο με την Λάρισα. Ο Ιωνικός τις ομάδες αυτές τις αντικρίζει κατάματα και αυτό δεν είναι ικανό να το αλλάξουν ούτε τα 10, ούτε τα 20 χρόνια μακριά από την Α’ Εθνική.

Τους "Ιωνικάρες" λοιπόν δεν τους κάνατε, αυτό είναι αλήθεια. Μεγάλα λόγια όμως ειπώθηκαν, καθώς για 5ετές πλάνο είπατε, για τον Ιωνικό που θα καθιερωθεί και πάλι στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος είπατε, για πούλμαν είπατε και για γραφεία είπατε, αλλά τελικώς τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Όμως οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς! Η εξέλιξη αυτή δεν αιφνιδίασε και προπαντός δεν στεναχώρησε κανέναν στην Νίκαια. Αντιθέτως άφησε έναν Ιωνικό συσπειρωμένο στην κερκίδα και με ένα ρόστερ που με λιγοστές προσθήκες θα παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Η επόμενη μέρα θέλει μεγάλη στήριξη λοιπόν, και προπαντός να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πως όποιος διοικήσει τον Ιωνικό από αύριο, ούτε το ρόστερ αυτό επέλεξε, ούτε τον χρόνο για μεγάλες αλλαγές θα έχει.

Υ.Γ. Επειδή το έχω διαβάσει κατά καιρούς να γράφεται και είναι ένα τεράστιο ψέμα, ο Ιωνικός δεν βρίσκεται μακριά από την Α εθνική γιατί έχει «δύσκολο/ περίεργο/ κακό» κόσμο. Ο Ιωνικός βρίσκεται στον βούρκο γιατί εδώ τον οδήγησαν οι διοικήσεις του παρελθόντος και τα χρέη που του άφησαν «προίκα». Αντίθετα ο κόσμος φρόντισε να καθαρίσει τα χρέη και να διατηρεί την ομάδα σε απόσταση βολής από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Όχι μόνος του φυσικά. Μαζί με ανθρώπους που εδώ και κάποια χρόνια ξοδεύουν λεφτά, και ακόμα κι αν έχουν υποπέσει σε αστοχίες ή λάθος επιλογές κατά καιρούς, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σπουδαία και μεγάλη βοήθειά τους.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: