Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για να υποδεχτεί ο Ιωνικός την Προοδευτική. Σε έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους, που δύσκολα να αφήσει ασυγκίνητo έστω και... μισό άνθρωπο από αυτούς που ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με τα δρώμενα της ομάδας της Νίκαιας. Για αυτό και πάντα σημειώνεται πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, για αυτό και το γήπεδο «κοχλάζει» (όχι μόνο στο πέταλο), για αυτό και όλοι είναι σε εγρήγορση μέρες πριν (και μέρες μετά...), για αυτό όλοι ζητάνε/απαιτούν τη νίκη του Ιωνικού (σε κάθε διαθέσιμο ύφος...). Είναι σίγουρο πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόγραμμα του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής, πάρα πολλοί θα έψαξαν σε ποια αγωνιστική θα διεξαγόταν το Ιωνικός-Προοδευτική...

Για το συγκεκριμένο αγώνα θα γράψουν (επισταμένα κιόλας για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας) τα μεγάλα αθλητικά σάιτ, ίσως θα αναρωτηθούν μεταξύ τους δημοσιογράφοι το ίδιο βράδυ στα αθλητικά ραδιόφωνα για το τελικό του αποτέλεσμα. Ενδεχομένως να μιλήσουν και κάποιοι ακροατές για αυτόν στις εκπομπές λόγου. Έχουν γίνει όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που αυτές τις μέρες θα ψάξουν να βρουν αφιερώματα στο ίντερνετ ή σε άλλα αρχεία για την προϊστορία των αναμετρήσεων Ιωνικός-Προοδευτική.

Αγώνας γοήτρου, λοιπόν, που αφορά σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η καθημερινότητα. Το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος Νικαιώτης τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τι χαρακτήρα δίνει ο ίδιος μέσα του, τι αφήνει να αναπτυχθεί στη συνείδηση και στην ψυχή του. Και αυτά τελικά είναι που κάνουν τη διαφορά, μαζί με την ατμόσφαιρα φυσικά που θα επικρατήσει για τρεις περίπου ώρες μέσα και έξω από το γήπεδο της Νεάπολης. Για κάθε Ιωνικό, ο εντός έδρας αγώνας με τη συγκεκριμένη αντίπαλο ομάδα είναι η καλύτερη ευκαιρία να «φορέσει τα καλά του» και να επικεντρωθεί όσο περισσότερο τον αφήνει η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουμε στις ζωές μας. Προσδοκώντας σε ένα ξεχωριστό απόγευμα προς βράδυ Κυριακής!

Υπάρχει, βέβαια, και το αμιγώς βαθμολογικό στοιχείο του πειραιώτικου αυτού ντέρμπι. Kαι σίγουρα δεν βολεύει να ψάχνουν οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού για ποιο λόγο πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο: για τη νίκη και τους 3 βαθμούς ή για τη νίκη «επί της Προοδευτικής»... Η απάντηση είναι μία: παλεύουν ΚΑΙ για τα δύο, ταυτόχρονα. Και φυσικά μετά όλα συνεχίζονται, γιατί το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του... Οι ιδιαιτερότητες υπάρχουν και είναι πολλές. Aλλά o γενικός στόχος της ομάδας της Νίκαιας θα επιτευχθεί και στους υπόλοιπους αγώνες (εκτός από αυτούς με την Προοδευτική...). Έχοντας αυτό στο μυαλό τους, ας δώσουν τα παιδιά του Δημήτρη Αρναούτη την Κυριακή ότι έχουν και δεν έχουν. Για να μείνει το ντέρμπι του Νοέμβρη του 2018 στις μνήμες. Ως νικηφόρο για τον Ιωνικό, ως σημείο αναφοράς, ως απαρχή για καινούρια σημαντικά πράγματα. Τότε όλα θα είναι βολικότερα και για το γενικό στόχο!
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: