Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης

Ότι ο Ιωνικός έχει επανέλθει για τα καλά, είναι γεγονός. Ίσως πια και κοινότυπο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα βασιστούμε μόνο στους αριθμούς. Ας αφήσουμε τα ίδια γεγονότα να μιλήσουν.
Και το γεγονός λέει ότι ο Ιωνικός Νικαίας έχει μεγαλώσει πάρα μα πάρα πολύ για να βρίσκεται προ των πυλών της Νίκαιας, ο προπονητής που ονομάζεται Νίκος Βετούλας. Χωρίς υπερβολή, είναι ίσως το κορυφαίο όνομα που πρόκειται να αναλάβει τον πάγκο των Νικαιωτών τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Ο Πατρινός κόουτς που μεγαλούργησε ως παίκτης (Απόλλων Πατρών, ΠΑΟΚ, Άρης αλλά και Ούντινε και Μούρθια, μεταξύ των ομάδων που είχε αγωνιστεί) , ως προπονητής έχει αξιοσημείωτο έργο. Θήτευσε δίπλα στον Αντρέα Ματσόν, όταν αυτός ήταν στον Άρη, τότε που ο Άρης τερμάτιζε 4ος με Κίκι Κλαρκ στα πολύ καλά του, Σκορδίλη, Ηλιάδη, Κώστα Παπανικολάου στα πρώτα του βήματα κλπ.

Έπειτα και για μία πενταετία, αφιερώθηκε στον Απόλλωνα Πατρών. Και λέμε αφιερώθηκε μιας και σε αυτόν έπεσε ο κλήρος για να αναλάβει την ανασύνταξη των Αχαιών και την εκ νέου εφόρμηση τους στα σαλόνια της Α1. Και το κατάφερε με στόμφο και επιτυχία. Ήταν η μία και μοναδική φορά όπου ο Νίκος Βετούλας «κατέβηκε» στην Α2, αλλά για καλό σκοπό. Τη δεύτερη χρονιά του στους Πατρινούς ήρθε η πολυπόθητη άνοδος. Αυτό ήταν όμως μόνον η αρχή καθ’ ότι ο Απόλλωνας, για δύο χρονιές τερμάτισε 8ος, αντιμετωπίζοντας στα play-off Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα. Την τελευταία χρονιά του Βετούλα στην Πάτρα, ο Απόλλωνας έφθασε μέχρι και τον τελικό κυπέλλου όπου αντιμετώπισε και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη 10η θέση.

Σύντομο το πέρασμά του από τον Προμηθέα Πατρών (2016) ενώ κατά την περσινή περίοδο βρέθηκε στο Ρέθυμνο, τερματίζοντας 10ος. Φέτος βρέθηκε στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου όπου και αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Ιωνικό, αναμένεται να αποχωρήσει από τους Ροδίτες.

Είναι επίσης ο άνθρωπος εκείνος που όπως λέει η μπασκετική πιάτσα, είναι “value for money” (θετική σχέση μεταξύ ποιότητας παίκτη και ποσού που δαπανάται για αυτόν) όσον αφορά τις επιλογές ξένων παικτών και δη των Αμερικάνων (ενδεικτικά από την επιτυχημένη θητεία του στον Απόλλωνα Πάτρας οι Μακ Κόλουμ, Ελ Αμίν, Πενν, Φιτζπάτρικ, Γκάλογουει κλπ.), αλλά αυτό δεν θα μας απασχολήσει από φέτος.

Όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Σύμφωνοι. Αλλά και μόνο που ένα τέτοιο όνομα, όταν με το καλό υπογράψει και επισημοποιηθεί, μόλις για δεύτερη φορά θα διεξάγει μια χαμηλότερη πτήση (στην Α2) πριν την τελική απογείωση, λέει πολλά, τόσο για τον ίδιο όσο και για το πλάνο που του ξεδίπλωσε ο Βαγγέλης Τσάπας, προκειμένου να τον πείσει και να αναλάβει τους Νικαιώτες.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: