Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης

Είναι γεγονός λοιπόν. Όπως το Ionikos Νews είχε αναγγείλει μέρες πριν, όπερ και εγένετο. Ο Βαγγέλης Τσάπας τίναξε την μπάνκα στον αέρα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα αγωνίζεται στην Ομάδα με το αστέρι. Ο τίτλος του άρθρου είναι ρεαλιστικότατος. Τεράστιοι παίκτες πέρασαν από την ομάδα μας προεξάρχοντος του Γιαννάκη, μόνο που εκείνοι αναδείχθηκαν μέσα από την ομάδα. Μεταγραφή τέτοιου επιπέδου, να είστε σίγουροι, δεν έχει ξανά υπάρξει.

Οι συστάσεις περιττεύουν βέβαια ως προς το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα του. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ στις εγχώριες ομάδες, Βίρτους Ρόμα, Βαλένθια, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και Λιέτουβος Ρίτας στην Ευρώπη όπου με την τελευταία συμμετείχε και στο περσινό Eurocup.

Από τίτλους, άλλο τίποτα. Ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και 4 κύπελλα Ελλάδος, δύο με τους πράσινους και δύο με τους ερυθρόλευκους. Αλλα και διεθνείς διακρίσεις καθώς υπήρξε μέλος της Εθνικής από την κάτω των 19 ετών μέχρι την ανδρική ομάδα όπου και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Μουντομπάσκετ του 2003, στη Θεσσαλονίκη, το Αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Μουντομπάσκετ του 2005, στην Αργεντινή, ενώ πολύ πρόσφατα, το 2016 αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Πέρα από το λόγο ότι στο σημερινό παιχνίδι, ο κόσμος θα έδινε το παρών, δεδομένου ότι φέτος στα παιχνίδια του μπάσκετ ο κόσμος παρουσιάζει ιδιαίτερη συσπείρωση με τη συμμετοχή να είναι μαζική υπήρχε και το κίνητρο ότι ο Ιωνικός αγωνίζεται απέναντι στον Κόροιβο, μια ομάδα που εντάσσεται σε ένα γκρουπ που για την ώρα είναι μία ήττα πίσω από τους Νικαιώτες και για την ώρα τον καταδιώκουν. Ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετές δυσκολίες, δεδομένου και των απουσιών της ομάδας μας. Πλέον, προστέθηκε ακόμα ένας λόγος, ο πιο σημαντικός μιας και θα κρίνει, λογικά, τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η παρουσία του Λουκά κι ας είναι με πολιτικά, στον πάγκο για να νιώσει από νωρίς τη δίψα του κόσμου και βέβαια ένα μεγάλο χειροκρότημα που οφείλουμε όλοι στον Βαγγέλη Τσάπα και την Επιτροπή του μπάσκετ, χάρη στους οποίους τα όνειρά μας..."παίρνουν εκδίκηση".

Ραντεβού στις 17.00 στον Πλάτωνα!
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: