Το ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν, κι αυτό που ουσιαστικά απομένει είναι οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί και η ψυχολογική τόνωση που προκύπτει από μία επιτυχία σαν κι αυτή.
Ένα 24ωρο μετά, και με τα πανηγύρια να έχουν μόλις κοπάσει, το Ionikos News αναλύει όσα είδαμε και μας άρεσαν αλλά και όσα είχαν αρνητικό πρόσημο, στο παιχνίδι των «αιωνίων».
 

Μας άρεσε:

-Η νίκη του Ιωνικού. Είχε ανάγκη ο ιστορικός σύλλογος μια μεγάλη νίκη ψυχολογίας έπειτα απ’ όσα διοικητικά και αγωνιστικά κύματα έχει περάσει φέτος. Η χθεσινή νίκη, μία εβδομάδα πριν το ρεπό των μπλε, δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να δουλευτούν οι αδυναμίες το προσεχές δεκαπενθήμερο.

-Η ατμόσφαιρα στην Νεάπολη. Εντάξει, αυτό δεν είναι κάτι νέο για τον κόσμο του Ιωνικού. Όμως η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το ότι δεν ξέφυγε σε καμία στιγμή του αγώνα ο κόσμος, ήταν αναμφίβολα μια όμορφη εικόνα.

-Ο Κουϊρουκίδης! Ο 23χρονος επιθετικός που το καλοκαίρι ήρθε στην Νίκαια από την Προοδευτική, δέχθηκε μεγάλη αμφισβήτηση τις πρώτες βδομάδες. Κάτι ο προηγούμενος προπονητής που έδειχνε να μην τον υπολογίζει για βασικό, κάτι ο κόσμος που ήταν μαγκωμένος λόγω «Κορυδαλλού» και το κλίμα δεν ήταν ιδανικό για τον ψηλόσωμο σέντερ φορ. Όμως ο Μιχάλης κάθε Κυριακή δίνει απαντήσεις με τις εμφανίσεις του, ενώ χθες πέτυχε ένα δύσκολο τέρμα και το πανηγύρισε έξαλλα, απέναντι στην πρώην ομάδα του, δείχνοντας πως το κεφάλαιο Προοδευτική έχει κλείσει οριστικά γι’ αυτόν.

-Ο διαβασμένος Ιωνικός. Ο Δημήτρης Αρναούτης είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο και δεν έδωσε κανένα απολύτως περιθώριο στους «βυσσινί» να διεκδικήσουν κάτι στο παιχνίδι.


Δεν μας άρεσε:

 - Το επιθετικό πρόβλημα. Ακόμα μία Κυριακή που ο Ιωνικός έδειξε τα γνωστά επιθετικά προβλήματα και δεν καθάρισε από νωρίς ένα δικό του παιχνίδι. Ουσιαστικά η εμφάνιση του Ιωνικού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα. Η διαφορά ήταν πως σε μία από τις ευκαιρίες τους, οι Νικαιώτες, ευτύχησαν να σκοράρουν -εν αντιθέσει των ματς με Παλαιόχωρα και Κερατσίνι- ενώ ακόμα και η φάση αυτή δεν ήταν προϊόν ομαδικής συνεργασίας, αλλά προσωπικής ενέργειας. Σίγουρα το επιθετικό ζήτημα θα μπορέσει να βρει αξιόπιστη λύση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όμως και ο προπονητής θα πρέπει, μέχρι τότε, να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τους παίκτες που ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν και που ακόμα δεν το έχουν κάνει.

- Το επεισόδιο στην αλλαγή του Θέου. Στο 63ο λεπτό ο Αρναούτης κάνει την πρώτη του αλλαγή αποσύροντας τον -αρκετά καλό χθες- Θέο.  Ο παίκτης φαίνεται να λέει κάποια «γαλλικά» καθ’ όλη την διαδρομή προς τον πάγκο, ενώ τελικώς δεν έδωσε καν το χέρι του στον προπονητή. Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο του αγώνα και μάλιστα σε ένα κομβικό παιχνίδι, ο Θέος δεν αντέδρασε σωστά και η συμπεριφορά του προβλημάτισε.

- Τα επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο. Είναι το λιγότερο αφελές σε ένα παιχνίδι χωρίς αντίπαλους οπαδούς που η ομάδα έχει νικήσει, κυριαρχώντας μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο, να γίνονται επεισόδια στην ίδια σου την γειτονιά. Κάτω από τα σπίτια ανθρώπων που λίγη ώρα πριν φώναζαν για τον Ιωνικό.

-Η Προοδευτική. Η ομάδα του Κορυδαλλού αποτελούσε πάντα έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Η φετινή της εικόνα όμως είναι αποκαρδιωτική. Δίχως αρχή και τέλος μέσα στο γήπεδο, χωρίς πάθος και το «φάντασμα» του υποβιβασμού στα τοπικά, φαίνεται πως ξαναζωντανεύει για τους «βυσσινί».
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: