Με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα ενόψει της νέας χρονιάς αλλά και ευχαριστώντας στο έπακρο τους περίπου 1.000 φίλους του που βρέθηκαν στον Πλάτωνα, ο Ιωνικός Νικαίας αποκατάστησε την τάξη πραγμάτων και έπιασε κορυφή (εκμεταλλευόμενος την ήττα του Ηρακλή στην Αγιά), συντρίβοντας τον Αμύντα με 119-66. Νέο ρεκόρ επιθετικού κρεσέντο για τους Νικαιώτες.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες. Ενδεικτικό είναι ότι στα πρώτα 5’ το σκορ ήταν 7-7. Με το Βασιλόπουλο ωστόσο να δείχνει από νωρίς τι θα επακολουθήσει, ο Ιωνικός έβγαζε ενέργεια στο παρκέ και ήταν θέμα χρόνου, να ξεσπάσει. Αρκούσε ένα επί μέρους 12-2 μέσα σε 2’ προκειμένου το σκορ να διαμορφωθεί στο 18-9. Επρόκειτο για «μπαράζ» τρίποντων βομβών με τον Βασιλόπουλο, δις, και τον Μαυροκεφαλίδη μία, να σηκώνουν τον Πλάτωνα στο πόδι. Κάπου εκεί, χάθηκε και η επαφή με το σκορ για τον Αμύντα. Ακολούθησε ακόμα ένα τρίποντο του Κομποδιέτα που έδωσε διψήφια διαφορά (21-11). Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος, ο Ιωνικός χαλάρωσε και επέτρεψε στον Αμύντα να μειώσει σε 25-19 όπου και ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός ουσιαστικά μπήκε για να τελειώσει το παιχνίδι. Πάρα πολύ καλό ξεκίνημα για τους «μπλε» με ΒασιλόπουλοΛιακόπουλο να σφυροκοπούν το αντίπαλο καλάθι και στο 12’ το σκορ να είναι 33-20. Νέο κρεσέντο για τους Νικαιώτες με τον Καράμπουλα να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση και μαζί με Βασιλόπουλο και Λιακόπουλο να κάνουν ένα 12-0, διαμορφώνοντας το 45-20, περίπου 5’ πριν το ημίχρονο. Σκόνη και θρύψαλα η ζώνη του Αμύντα, με τον Ζαβό να μην ξέρει ποιον παίκτη να πρωτομαρκάρει. Προς το τέλος, ο Αμύντας μείωσε σε 54-35 όπου και ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με την ίδια αρχική πεντάδα. Λίγο μετά την έναρξη του δεκαλέπτου, μαθεύτηκε το αποτέλεσμα του αγώνα του Ερμή Αγιάς με τον Ιωνικό, με το γήπεδο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς κάτι που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες του Νίκου Βετούλα. Ο Ιωνικός ήταν υπερηχητικός σε άμυνα και επίθεση με τον Αμύντα ουσιαστικά να «ματώνει» για να σκοράρει ενώ οι Νικαιώτες είχαν στήσει το δικό τους πάρτυ επιθετικά με πληθώρα παικτών να «πυροβολούν» από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση. Σκορ δεκαλέπτου 87-47. Ο Ιωνικος έβαλε 33 πόντους στο εν λόγω δεκάλεπτο ενώ δέχθηκε μόλις 12 εκ των οποίων οι περισσότεροι μπήκαν στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου.

Διαδικαστικό το τελευταίο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Νίκου Βετούλα, ωστόσο, να είναι έκδηλο ότι κυνηγούσαν την «κατοστάρα». Ο Ιωνικός είχε σφίξει σαν τανάλια τον Αμύντα, γύρω από το καλάθι, αφήνοντάς του ως επιλογή κάποια «σκοτωμένα» τρίποντα, με τον Αμύντα να είναι ιδιαίτερα άστοχος. Τελικά, ο Ιωνικός με καλάθι του Βασιλόπουλου έγραψε άλλη μία κατοστάρα. Και μετά; Μετά ο Ιωνικός προσπάθησε να «σπάσει» το ρεκόρ που είχε δημιουργήσει στον αγώνα με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Όπερ και εγένετο. Με τους Νικαιώτες να μη βγάζουν ούτε στιγμή το πόδι από το γκάζι, κυνήγησαν να βάλουν όσους περισσότερους μπορούσαν. 3’ πριν το τέλος, δικαιολογημένο standing ovation για τον Φώτη #voum voum Βασιλόπουλο με τον σούπερ σταρ των Νικαιωτών να πραγματοποιεί σχεδόν triple-double me 29π., 12 ασσίστ και 8 ριμπάουντ. και βαθμό αξιολόγησης 41 (!!!). Όπως είπαμε λοιπόν, ο Ιωνικός κυνήγησε ένα ακόμα επιθετικό ρεκόρ, χαλαρώνοντας παράλληλα στην άμυνα. Σε αυτό το διάστημα με τον Τσαγκαράκη να πετυχαίνει 3 τρίποντα, γράφτηκε το τελικό 119-66.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr

Χάρμα ιδέσθαι! Δεν υπάρχουν λόγια. Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής γιατί αυτοί οι παίκτες το έκαναν να φαίνεται έτσι. Ο μετρ των ασσίστ, Φώτης Βασιλόπουλος, άγγιξε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι. Σε 27’ έκανε τα πάντα. Πέρα από τους 29π., τις 12 ασσίστ και τα 8 ριμπάουντ, έβγαλε τρομερό ρυθμό και ενέργεια μέσα στο παρκέ, συμπαρασύροντας, θέλοντας και μη όλη την Ομάδα. Μοναδικές οι επελάσεις του στο αντίπαλο καλάθι ακόμα και όταν το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό. Ιδιαίτερα υψηλές πτήσεις και για ΜαυροκεφαλίδηΚαράμπουλα, με 19π. και 9 ριμπάουντ ο πρώτος, 16π. και 5 ασσίστ ο δεύτερος. Γενικότερα, όλοι οι παίκτες που πάτησαν παρκέ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, δίνοντας χαρά στον κόσμο και κλείνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο το 2018. Με τέτοια εμφάνιση, σαφώς και δικαιούνται το ρεπό που τους έδωσε ο Βετούλας μέχρι την Παρασκευή.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, τρομερό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με τον Ερμή να αποδεικνύεται «φονέας των γιγάντων» υποχρεώνοντας και τον Ηρακλή σε ήττα, στην παράταση. Αν και βρέθηκε προηγούμενος με 41-33 και 47-39, ο Ηρακλής έκανε μια επική αντεπίθεση όπου με ένα 3-22, πέρασε μπροστά με 50-61 (!), με το δίδυμο των ψηλών Κακαρούδη – Τζουγκαράκη να κάνουν ότι θέλουν στο αντίπαλο καλάθι. Ο Ερμής ωστόσο μάζεψε τη διαφορά, ισοφάρισε αρχικά το ματς στα μισά της τελευταίας περιόδου και 2’ πριν το τέλος πέρασε και μπροστά. Τελικά το παιχνίδι πήγε στην παράταση με τον Κούκσιτς να δίνει τη χαριστική βολή στο «Γηραιό». Δίκαια στην 3η θέση ο Ερμής. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν Καστοριά και Ιπποκράτης όπου δικαίως, βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Από την άλλη, Κόροιβος και Μαρούσι, φαίνεται να μπλέκουν όσον αφορά τα play out, καθώς στα τελευταία παιχνίδια δε διάγουν και την καλύτερη περίοδο τους. 2η συνεχόμενη νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη με τον Ντίνο Καλαμπάκο να αλλάζει τελείως το momentum για τους Μεσολογγίτες όπως επίσης, σημαντική νίκη και για τον Απόλλωνα Πατρών, τη στιγμή που στην αγωνιστική κέρδισε και η Καβάλα που τον καταδιώκει.
Επόμενο παιχνίδι για τον πρωτοπόρο και πάλι Ιωνικό, απέναντι στον ουραγό και πιθανότατα καταδικασμένο Εθνικό, στο Σαλπέας μετά από δύο εβδομάδες.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ 119-63
Δεκάλεπτα: 25-19, 54-35, 87-47, 119-66
Διαιτητές: Μπίκας-Σκούτας-Σκαλτσής
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 29 (7/10 διπ., 4/5 τριπ., 8 ριμπ., 12 ασίστ, 41 αξιολόγηση), Δημητριάδης 4, Καράμπουλας 16 (4/5 τριπ., 4 ριμπ., 5 ασίστ), Μπατής 3, Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 10 (4/7 διπ.), Κομποδιέτας 3 (1), Κατούφας, Μαυροκεφαλίδης 19 (6/9 διπ., 2/4 τριπ., 9 ριμπ., 2 κλεψ.), Σαχπατζίδης 7 (2/2 διπ., 4 ριμπ.), Κανονίδης 13 (5/7 διπ.), Τσαγκαράκης 13 (4/6 τριπ.).
Αμύντας (Ζαβός): Ζούπας 6 (3/8 διπ., 8 ασίστ), Καμπούρης 2, Τοπάλι 11 (4/9 διπ., 4 ριμπ.), Διαμαντόπουλος 3 (1/5 τριπ.), Καλδής 7 (1/2 τριπ.), Βαρδιάνος, Κερασοβίτης 3, Κουκουνιάς 11 (3/7 διπ.), Σιούντρης 3 (1), Γκαβανόπουλος 15 (4/5 διπ., 1/2 τριπ.), Κάπρης 2, Μέλιος 3 (1/2 τριπ.).  



Επόμενος αγώνας: 05/01, 17.00

Κλ. Σαλπέας, Εθνικός - Ιωνικός
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: