Όπως φάνηκε, ο Ιωνικός έφερε βαρέως την ήττα – αποκλεισμό από τον Ιπποκράτη στο κύπελλο και σήμερα του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει «εκδίκηση» με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι Νικαιώτες ισοπέδωσαν τους Κώες επικρατώντας με το 114-64 με τους φιλοξενούμενους να είναι ανταγωνιστικοί μόλις για 12’. Παρά τη «δύσκολη» ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, περίπου τα 2/3 του γηπέδου γέμισαν με κόσμο με την παρουσία μάλιστα και μικρών παιδιών.

 Στα αγωνιστικά, ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κανονίδη και Πετροδημόπουλο. Νωθρό το ξεκίνημα για τους μπλε όπου στα πρώτα 2’ έμειναν κολλημένοι στο μηδέν. Ωστόσο με κύρια αιχμή τον Καράμπουλα (ο οποίος αθόρυβα πέτυχε 16π.) οι Νικαιώτες πήραν μπροστά με το σκορ στο 4’ να διαμορφώνεται στο 10-4. Παρ’ όλα αυτά, οι λύσεις της ομάδα του Νίκου Βετούλα προέρχονταν κυρίως μέσες ή κοντινές αποστάσεις με τον Ιωνικό να είναι ιδιαίτερα άστοχος στο τρίποντο. Οι Κώες από την άλλη παρέμεναν κοντά στο σκορ, με τον Μαστόρο και την κατάλληλη στιγμή με 2 τρίποντα του Χατζηνικόλα (όπως και στο κύπελλο) έδινε προβάδισμα στην ομάδα 4 πόντων (16-20 στο 9’). Κάπου εκεί θίχτηκε ο εγωισμός των Νικαιωτών με ένα γρήγορο 5-0, διαμορφώθηκε το 21-20 που ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

 Η εικόνα δεν άλλαξε με τον Ιπποκράτη να είναι εύστοχος σε ακόμα ένα τρίποντο, με το Δρόσο αυτήν τη φορά διαμορφώνοντας το 21-23. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που ο Ιπποκράτης θα έπαιρνε το προβάδισμα. Μέσα σε 3’ και μετά από 3 συνεχόμενα τρίποντα από τους Δημητριάδη, Λιακόπουλο και Καράμπουλα, ο Ιωνικός προηγούνταν με 35-26. Μεγάλη η συνεισφορά του Μπατή ο οποίος τόσο στο χειρισμό της μπάλας όσο μέσω των ασίστ έκανε πολύ καλή δουλειά. Στα μισά της περιόδου, στο πείραμα Ασημακόπουλου στο «4» και Χαρίση στο «5», ο Βετούλας απάντησε με Δημητριάδη στο «4» και Σάφτεναρ στο «5». Και δικαιώθηκε. Ήταν τέτοια η αμυντική προσήλωση των Νικαιωτών που ουσιαστικά μέσα στη ρακέτα, έπνιγαν τον Ιπποκράτη, αφήνοντας ως επιθετική λύση «σκοτωμένα» σουτ. Στο 16’ το σκορ ήταν στο 42-26 και δύο λεπτά αργότερα 49-30. Σκορ ημιχρόνου, 53-30, όντας πασιφανές ότι αυτό το παιχνίδι δεν χανόταν με τίποτα.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Δημητριάδη και Σαχπατζίδη. Ο Ιωνικός μπήκε ιδιαίτερα αγριεμένος στο Β’ ημίχρονο, μην έχοντας καμία διάθεση για χαλάρωση. Στο 22’ το σκορ ήταν στο 61-33 με τους μπλε να κάνουν όργια στην επίθεση. 1’ πριν το τέλος της περιόδου, ο Καράμπουλας με τρίποντο έγραφε το 82-50. Σκορ δεκαλέπτου, 84-53.

Και αφού κατάφερε και σκόραρε 84 πόντους, είχε μια ολόκληρη περίοδο για να πετύχει την «αγαπημένη» του κατοστάρα. Κίνητρο. Συνεπώς, με το πόδι στο γκάζι οι Νικαιώτες με το σκορ ήδη στο 33’ να είναι στο 94-55. Ο Λιακόπουλος είχε τρομερά κέφια, χορεύοντας την αντίπαλη άμυνα εναλλάσσοντας σκοράρισμα και ασίστ. Τελικά με τρίποντο του Κομποδιέτα, ο Ιωνικός θα περνούσε τους 100. Παρ’ όλα αυτά δε σταμάτησε εκεί. Με πίεση σε όλο το γήπεδο, αμυντικά και σκορ και θέαμα επιθετικά με τους Σαχπατζίδη και Κανονίδη να χαρίζουν εντυπωσιακά καρφώματα στο κοινό της Ομάδας. Τελικό σκορ, 114-64.

Το σχόλιο του Ionikos News

 Δεύτερη φορά δεν είχε. Ήταν ολοφάνερο ότι ο Ιωνικός είχε σκοπό να κερδίσει και να επικρατήσει όπως ακριβώς έπρεπε. Όχι μόνο για να αποκαταστήσει την τάξη αλλά και να δώσει το μήνυμα ότι στο Ιβανώφειο την Τετάρτη κατεβαίνει με το μαχαίρι στα δόντια. Πολύ καλό το κλίμα στην Ομάδα. Το καταλαβαίνει κανείς αν περάσει μια βόλτα από την προπόνηση, τις καθημερινές. Η ήττα στη Λάρισα και οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ έχουν αλλάξει ριζικά το κλίμα με τις προπονήσεις να διεξάγονται με πολλή ένταση και πλήρη πειθαρχία. Ήδη από τον αγώνα με την Καβάλα, αλλά ειδικά στους δύο τελευταίους, ο Νίκος Βετούλας καταφέρνει και παίρνει το 100% από κάθε παίκτη που χρησιμοποιεί.

Για τον Ιπποκράτη, μόνον ο Χατζηνικόλας ξεχώρισε όπως επίσης διασώθηκαν και οι Χαρίσης – Μαστόρος, αλλά μέχρι εκεί.
Επόμενο παιχνίδι, η «μητέρα των μαχών» χωρίς υπερβολή με τον Ιωνικό να φιλοξενείται την Τετάρτη, στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή. Παρ’ ότι είναι νωρίς ακόμα καθώς είμαστε περίπου στα μισά του Α’ Γύρου, και οι δύο ομάδες γνωρίζουν ότι με ενδεχόμενη νίκη, αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα, όχι μόνο βαθμολογικό αλλά και ενόψει της ρεβάνς του Β’ Γύρου.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 114-64
Δεκάλεπτα : 21-20, 53-30, 84-53, 114-64
Διαιτητές : Μαλαμάς-Καρακάσης-Χριστινάκης

Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας) : Βασιλόπουλος 24 (5/7 διπ., 4/6 τριπ., 8 ασίστ), Δημητριάδης 11 (3/3 τριπ., 6 ριμπ.), Καράμπουλας 16 (4/6 διπ., 2/3 τριπ.), Μπατής 5 (1/3 τριπ., 4 ασίστ), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 14 (4/6 διπ., 2/5 τριπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ), Μιλεντίγιεβιτς, Κομποδιέτας 11 (4/5 διπ., 1/3 τριπ., 3 ασίστ), Σαφτενάαρ 4, Σαχπατζίδης 14 (5/6 διπ., 5 ριμπ., 1 κοψ.), Κανονίδης 10 (5/7 διπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ.), Τσαγκαράκης 5 (1/2 τριπ.).

Ιπποκράτης Κω (Παπαδόπουλος) : Λαανέ, Σκούφης, Τρύπας 5 (1/3 τριπ.), Ναούμης 4, Καλαμπάκας 2, Ασημακόπουλος 7 (1/3 τριπ.), Χατζηνικόλας 20 (4/5 τριπ., 5 ριμπ., 6 ασίστ), Χαρίσης 11 (1/1 τριπ.), Μαστόρος 11 (4/5 διπ.), Δρόσος 4 (1/2 τριπ.).

Επόμενος αγώνας: 12/12, 18.00
Κλ. Ιβανώφειο: Ηρακλής – Ιωνικός Νικαίας Affidea
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: