Συνέντευξη: Πέτρος Ιωσηφίδης 
 
Αυτή τη φορά, το ionikosnews βρέθηκε στον Πλάτωνα αλλά σε ένα άλλο κλειστό, αυτό του κολυμβητηρίου. Στο γραφείο που διατηρεί το τμήμα Υγρού Στίβου του Ιωνικού Νικαίας, συναντήσαμε τον προπονητή της Ανδρικής και της Γυναικείας Ομάδας, Δημήτρη Κρητικό ο οποίος μας μίλησε για το διάστημα που βρίσκεται στον Ιωνικό, τις επερχόμενες υποχρεώσεις των δύο τμημάτων με τους Άνδρες να ρίχνονται στη μάχη της Β’ Εθνικής το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου ενώ οι Γυναίκες στο τέλος του Μάρτη για λογαριασμό της Α2 αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το τμήμα υδατοσφαίρισης της Ομάδας σε αυτήν τη νέα εποχή, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα.

- Έκτη συνεχόμενη χρονιά στον Ιωνικό, με χαρές, λύπες, με τον Ιωνικό στην Α2 αλλά και στη Β’. Εν τέλει, έχεις «νικαιοποιηθεί»;
Είμαι γηγενής, είμαι Νικαιώτης οπότε δεν μου άλλαξε κάτι.

- Τότε, έχεις «Ιωνικοποιηθεί»;
Έχω ξεκινήσει μικρός εδώ, αλλά έχω ξεκινήσει από τον Άρη Νικαίας. Έπαιξα ωστόσο στον Ιωνικό όταν ήταν στην Α2 τη δεκαετία του ’90.
Όπως είπες, η Ομάδα ξεκίνησε στη Β’ κατηγορία. Κάναμε μια προσπάθεια τότε και ανεβήκαμε στην Α2. Την κρατήσαμε μέχρι πέρσι αλλά είδαμε ότι δε βγαίνει οικονομικά και όλοι οι παίκτες πάντα κάτι ζητούσαν στο οποίο δε μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Ψάξαμε για χορηγίες αλλά δυστυχώς… Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε η Ομάδα να αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία.

- Ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία του τμήματος;
Η φιλοσοφία ήταν να στελεχωθεί η Ομάδα με τρεις - τέσσερις «μεγάλους» και να προωθήσουμε από τις ακαδημίες μας παιδιά τα οποία θα βοηθήσουν. Ήδη στην αντρική ομάδα, στην επτάδα που αγωνίζεται έχουμε κατορθώσει οι δύο από τους επτά να προέρχονται από τις ακαδημίες μας που είναι μάλιστα και νεαρής ηλικίας. Με αυτό το κίνητρο θα προσπαθήσουμε φέτος καταρχάς να μείνουμε στην κατηγορία και αν μας κλείσει το μάτι η άνοδος θα πάμε με χαρά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

- Τι είναι αυτό που έχεις βρει στον Ιωνικό με αποτέλεσμα να παραμένεις εδώ;
Καταρχάς είναι κοντά στο σπίτι μου (γέλια). Είμαι Νικαιώτης. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη και στήριξη και από τη μεριά μου στηρίζω την Ομάδα 100%, ψυχικά και σωματικά. Όλα αυτά τα χρόνια, με «ψίχουλα» και πάρα πολύ κόπο έχουμε κρατήσει την Ομάδα στην Α2. Όλες αυτές οι χρονιές ήταν ηρωικές για το τμήμα πόλο του Ιωνικού Νικαίας.

- Αγωνιστικά, το πρωτάθλημα ανδρών ξεκινάει σε λίγες ημέρες στις 16 και 17 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί, εδώ, στον Πλάτωνα σε ένα όμιλο που απαρτίζεται από την ΑΕΚ, τον Αγ. Νικόλαο και το συντοπίτη μας, τον Άρη Νικαίας. Θα μπορούσαμε να χρήσουμε κάποιο φαβορί από τον όμιλο;
Η ΑΕΚ. Έχει παίκτες εκ των οποίων το 80% πληρώνεται και είναι παίκτες που προέρχονται από την Α1 αν και στα «τελειώματά» τους αλλά σίγουρα είναι έμπειροι και βέβαια υπάρχει το κίνητρο να αγωνιστούν σε μια ομάδα που γράφει ΑΕΚ.
Από κει και πέρα, νομίζω ότι όλα τα άλλα παιχνίδια θα παιχτούν επί ίσοις όροις.

- Για να ρίξουμε λίγο περισσότερο φως, πέρσι η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δε μπόρεσε να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό υποβιβάστηκε. Από την περσινή ομάδα, ποιοι αθλητές συνεχίζουν;
Δεν συνέχισαν πολλά παιδιά γιατί ήταν καλοί παίκτες και όταν η Ομάδα αποσύρθηκε επάνδρωσαν τις άλλες ομάδες της Α2.
Τώρα, έχουμε κρατήσει τρεις παίκτες και πιο συγκεκριμένα τον Δημήτρη Λομβάρδο, τον Γιώργο Κατσιγιάννη και ο Παναγιώτης Ψυρογιάννης ενώ επέστρεψε και ο Γιάννης Στέλλας. Αυτή είναι η λεγόμενη «παλιά φρουρά». Όλα τα άλλα παιδιά είναι νέοι αθλητές στην Ομάδα με την προοπτική να μείνουν και να αναδειχθούν μέσω του Ιωνικού.
Αν όμως κάτι με ενδιαφέρει προσωπικά πιο πολύ είναι τα παιδιά από τις ακαδημίες. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια υγιή ομάδα αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να βασιζόμαστε σε ίδιες δυνάμεις.

- Παράλληλα, τέλος του μήνα ξεκινά και το πρωτάθλημα των γυναικών. Αγωνίζονται και αυτές στην Α2. Σε τι κατάσταση είναι το τμήμα και ποιοι είναι οι στόχοι;
Δουλεύουμε πιο πολύ με Νεάνιδες και συμπληρώνονται με άλλα τέσσερα κορίτσια τα οποία είναι μεγάλα, ουσιαστικά για να βοηθηθούν οι Νεάνιδες. Το επίπεδο των Νεανίδων είναι αρκετά καλό καθώς αυτές είναι που θα τραβήξουν το βάρος για το πρωτάθλημα της Α2 εκτός από τις «μεγάλες».
Ο στόχος μας και εδώ είναι να μείνουμε στην Α2 κατηγορία. Αντίπαλοί μας θα είναι τα Χανιά, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος και ο όμιλός μας θα λάβει χώρα στη Νέα Σμύρνη. Οι δύο πρώτοι περνάνε στην τελική φάση και οι δύο τελευταίοι πάνε στα play out.
Πέρσι κρατηθήκαμε με νύχια και με δόντια. Είναι μια δύσκολη κατηγορία και το κάνει ακόμα δυσκολότερο το ότι δεν πληρώνεται καμία. Για να καταλάβετε, ο ΠΑΟΚ πλήρωνε πέρσι και πήγε στα play out που πήγαμε και εμείς. Στον Πανιώνιο πληρώνονται, όπως και στον ΟΦΗ. Σίγουρα, δεν πληρώνονται όλες όμως παίρνεις τρεις-τέσσερις παίκτριες επ’ αμοιβή για να σου κρατήσουν την ομάδα. Εμείς τέτοια δυνατότητα δεν έχουμε παρά μόνο να πληρώσουμε κάποιο εισιτήριο για τα οδοιπορικά της παίκτριας ή του παίκτη. 

- Στις αρχές της φετινής χρονιάς υπήρξε και μια διοικητική αλλαγή όσον αφορά το τμήμα. Με νέο «αίμα» να αναλαμβάνει τις τύχες του τμήματος. Πως είναι η συνεργασία σου με εκείνους;
Άψογη. Προσπαθούμε όλοι από κοινού για το καλό της ομάδας.

- Αυτή τη στιγμή ποια είναι η εικόνα του τμήματος υδατοσφαίρισης σε γενικότερο επίπεδο.
Είμαστε καλά αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα. Κινούμαστε ωστόσο προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει βασικά να το κυνηγήσουμε γιατί χωρίς ακαδημίες δεν υπάρχει μέλλον.

- Ένα κάλεσμα που θα ήθελες να κάνεις στον κόσμο της Ομάδας που αν και δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, το ερέθισμα ως προς το άθλημα του πόλο, να έρθει να δει τις προσπάθειές σας.
Κάνουμε μια προσπάθεια από την αρχή και όχι από το μηδέν και θέλουμε σε αυτήν την προσπάθεια να έρθει ο κόσμος του Ιωνικού και να μας συμπαρασταθεί αλλά και να γνωρίσει καλύτερα το άθλημα του water polo.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΝΔΡΕΣ
Ημερομηνία: 16-17 Μαρτίου, Α’ Φάση – Α’ Γύρος
Τόπος: Κολυμβητήριο Πλάτωνα
·         16/03, 13.00: Αγ. Νικόλαος – Ιωνικός
·         16/03, 20.30: ΑΕΚ – Ιωνικός
·         17/03, 13.00: Άρης Νικαίας – Ιωνικός

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ημερομηνία: 30-31 Μαρτίου, Α’ Φάση
Τόπος: Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης
·           30/03, 19.00: ΟΦΗ – Ιωνικός
·           31/03, 10.00: ΝΟ Χανίων – Ιωνικός
·           31/03, 18.00: Πανιώνιος – Ιωνικός
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: