Σαρωτικός ο Ιωνικός Νικαίας ο οποίος «σκόρπισε» τον Άρη Νικαίας με 9-2, παρουσία και Rangers, ολοκληρώνοντας με το απόλυτο των νικών το πρώτο μισό της Α’ Φάσης, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής του ομίλου.

Ο Άρης αιφνιδίασε τον Ιωνικό με το καλημέρα παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στην πρώτη φάση. Αυτό καθόλου δεν πτόησε τους «μπλε» που ισορρόπησαν άμεσα το παιχνίδι και ξεκίνησαν την «πολιορκία» της αντίπαλης εστίας. Αξιοποιώντας τον «παίκτη παραπάνω» ο Ιωνικός ισοφάρισε ενώ λίγο αργότερα με το δεινό του «μπόμπερ», τον Λομβάρδο, πέρασε μπροστά με 2-1 όπου και ήταν το σκορ της περιόδου. 
Στο Β’ οκτάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε εξίσου δυνατά χάνοντας ωστόσο δις την ευκαιρία να κάνει κάποιο γκολ «με παίκτη παραπάνω». Τη λύση τελικά έδωσαν διαδοχικά, ο αρχηγός της Ομάδας, Στέλλας και ο «Λομπάρντο» γράφοντας το 4-1. Το σκορ θα μπορούσε να είχε λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις όμως το κακό τελείωμα στον «παίκτη παραπάνω» (1/4) δεν έδινε τέτοια εντύπωση. Ωστόσο, λίγο πριν την εκπνοή, ο Ιωνικός σημείωσε και 5ο τέρμα. Σκορ ημιχρόνου, 5-1.
Ο Άρης μπήκε δυνατά στην επανάληψη με χαρακτηριστικό το κερδισμένο σπριντ στην έναρξη και άμεσα, την πρώτη φορά που βρέθηκαν με «παίκτη παραπάνω» το μετουσίωσαν σε γκολ μειώνοντας σε 5-2. Ο Ιωνικός μπήκε νωθρά επιθετικά, ωστόσο δεν το πλήρωσε, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, έχοντας «παίκτη παραπάνω». Στην επόμενη φάση, ο Στέλλας σημείωνε το 6-2 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή λάμβανε τέλος. Με τον Ιωνικό να πιέζει στα ¾ της πισίνας, οι επιθετικές επιλογές του Άρη ήταν βεβιασμένες και προβλέψιμες. Το 6-2 ήταν το σκορ περιόδου, καθώς ο Ιωνικός συνέχισε να μην εκμεταλλεύεται τον «παίκτη παραπάνω» (2/6 εύστοχες).
Στην τελευταία περίοδο και αφού ο Άρης δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην πιεστική άμυνα του Ιωνικού, η ψυχολογία ήταν με τους «μπλε» οι οποίοι μέχρι το τέλος σκόραραν άλλα 3 τέρματα, γράφοντας το τελικό 9-2.
Ιδιαίτερη η στιγμή στο τέλος, όταν οι παίκτες βρέθηκαν μαζί με τους Rangers και τον κόσμο των ακαδημιών, γονείς και αθλητές, φωνάζοντας ΙΩΝΙΚΟΣ με το τμήμα όχι απλά να δείχνει ότι έχει σφυγμό.

Ιωνικός Νικαίας – Άρης Νικαίας 9-2
Οκτάλεπτα: 2-1, 5-1, 6-2, 9-2

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε νωρίτερα, η ΑΕΚ όπως αναμενόταν, ξέσπασε στον Άγιο Νικόλαο με 16-4.

Το δεύτερο μισό της Α’ Φάσης, διεξάγεται με τις ίδιες ομάδες και προσεχώς θα ανακοινωθεί που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Οι πρώτοι 2 πάνε στα playoff ανόδου στην Α2 ενώ οι 2 τελευταίοι πάνε στα play out που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.

Η βαθμολογία μετά από 3 αγώνες:

1. Ιωνικός Νικαίας 9
2. ΑΕΚ 6
3. Άρης Νικαίας 3
4. Άγιος Νικόλαος 0
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: