Με νίκη έκλεισε ο Ιωνικός Νικαίας την Α’ Φάση, επικρατώντας του Άρη Νικαίας με 6-5. Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τον Ιωνικό ο οποίος είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του στα playoff να μπαίνει νωχελικά στο παιχνίδι, χωρίς να πιάνει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση στην επίθεση, ωστόσο η νίκη δόθηκε μέσα από την άμυνα όπου στο Β’ ημίχρονο, κράτησε το μηδέν.

Ο Άρης όπως και στο πρώτο παιχνίδι έτσι και τώρα, προηγήθηκε με 0-1 με τον Ιωνικό να ισοφαρίζει σε 1-1 όπου και ήταν το σκορ του Α’ οκταλέπτου.

Στο Β’ οκτάλεπτο ο Άρης έκανε το 1-2, με τον Ιωνικό να χάνει 3 φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει, μη εκμεταλλευόμενος τον «παίκτη παραπάνω». Παρ’ όλα αυτά επήλθε η ισοφάριση. Κάπου εκεί όμως, οι κακές επιλογές στην επίθεση μετέφεραν τη νευρικότητα στην άμυνα και ο Άρης κατάφερε με 3 γκολ να ξεφύγει με 2-5 όπου και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του Ιωνικού, επιθετικά, συνεχίζοντας να μην εκμεταλλεύεται τον παίκτη παραπάνω (0/5) ωστόσο, η πολύ καλή άμυνα έδωσε ψυχολογία στην Ομάδα και έτσι με δύο γκολ, ο Ιωνικός μείωνε σε 4-5 όπου και ήταν το σκορ της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Δημήτρη Κρητικού το είχαν πιστέψει πια. Αν και η Ομάδα αγωνιζόταν κυρίως με τους μικρούς μιας και οι Στέλλας, Κατσιγιάννης, Λομβάρδος, Πετρέλλης ήταν εκτός για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο Ιωνικός ισοφάριζε αρχικά σε 5-5 με πέναλτι ενώ έπαιρνε και κεφάλι στο σκορ με 6-5, λίγο μετά το δεύτερο μισό της περιόδου. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Ιωνικό να βγάζει ιδανικές άμυνες. Νίκη γοήτρου για τον Ιωνικό με 6-5 απέναντι στο συντοπίτη Άρη και 2η θέση καθώς η ΑΕΚ υπερέχει στην ισοβαθμία (κέρδισε νωρίτερα τον Άγιο Νικόλαο με 16-4), ωστόσο αμφότεροι προκρίθηκαν στη φάση των playoff ανόδου όπου ενδέχεται να ξανασυναντηθούν.


Ιωνικός Νικαίας – Άρης Νικαίας 6-5
Οκτάλεπτα
: 1-1, 2-5, 4-5, 6-5


Η τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης:

1. ΑΕΚ 15
2. Ιωνικός Νικαίας 15
3. Άρης Νικαίας 6
4. Άγιος Νικόλαος 0
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: