Δημητριάδης: «Θέλαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πριν το Πάσχα»

Ο Ιωνικός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Ψυχικό που συνάμα σηματοδότησε και τη μαθηματική του άνοδο στην Α1. Ο Τάσος Δημητριάδης ο οποίος αγωνίστηκε για 20’, πετυχαίνοντας 7 πόντους, είχε σημαντική συνεισφορά καθώς πέτυχε ένα buzzer beater με το οποίο ο Ιωνικός έφευγε στο +8 στο τέλος της Γ’ περιόδου και πέτυχε καθοριστικό τρίποντο στις αρχές της τελευταίας περιόδου, «κόβοντας» τις ορέξεις των αντιπάλων. Μιλώντας στο ionikosnews, αναφέρθηκε: 

Στη νίκη που σηματοδοτεί την άνοδο στην Α1: Θεωρώ ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς. Αν και είχαμε φάει τη σφαλιάρα στον Αμύντα, πίστευα ότι θα μπαίναμε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν το κάναμε αυτό. Στο Β’ δεκάλεπτο παίξαμε πιο καλή άμυνα, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και νομίζω από εκεί και πέρα ότι το ματς πήγαινε προς το μέρος μας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε αυτό καθώς το Ψυχικό διαθέτει μια σκληρή ομάδα. Θέλαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πριν το Πάσχα. Το καταφέραμε με τη βοήθεια του κόσμου. Ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα.

Στο το αν ανησύχησε ως προς την τελική έκβαση του παιχνιδιού όταν το Ψυχικό ξέφυγε με +13: Ευτυχώς με αυτήν την ομάδα που έχουμε, η αντίπαλη ομάδα όση διαφορά και να παίρνει, ποτέ δεν φοβάσαι γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι υπάρχουν 12-13 έτοιμοι παίκτες που μπορούν να μπουν από τον πάγκο και να γυρίσουν το ματς, όπως ακριβώς έγινε και σήμερα. Στον Αμύντα ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πιστεύαμε ότι θα πάμε να κερδίσουμε με κατεβασμένα τα χέρια και γι’ αυτό φάγαμε τη σφαλιάρα. Σήμερα, αν και χάναμε, μπήκαμε στη συνέχεια πιο συγκεντρωμένοι, παίξαμε και πιο σκληρή άμυνα και κερδίσαμε.

Στην επερχόμενη φιέστα: Κάθε άνοδος είναι ξεχωριστή, κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή. Τώρα γιορτάζουμε και χαιρόμαστε για τη σημερινή άνοδο. Να περάσουν αυτές οι μέρες του Πάσχα και πιστεύω πως με την Καρδίτσα ο κόσμος θα είναι εκεί και θα γίνει η πραγματική φιέστα της ομάδας όπως ακριβώς της αρμόζει, μετά από τόσα χρόνια που επιστρέφει στην Α1. Νομίζω ότι κάθε παίκτης θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση μας.



Ρεμεντέλας: «Η Νίκαια έχει μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ» 


Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια το Ψυχικό ηττήθηκε από τον Ιωνικό Νικαίας. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ρεμεντέλας, ο οποίος βρίσκεται για 16 χρόνια εκεί και οδηγεί την ομάδα σε ακόμα μία υπερβατική για αυτούς χρονιά, μίλησε στο ionikosnews:

Για το παιχνίδι: Ο Ιωνικός κέρδισε 100% δίκαια. Είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και δίκαια κατακτά το πρωτάθλημα. Έχει μεγαλύτερο βάθος σαν ομάδα και εμείς δεν αντέξαμε. Είμαι όμως περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Η Νίκαια έχει μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ όπως έχει και πολύ μεγάλη ιστορία. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας και το χαιρόμαστε μέχρι εκεί που μπορούμε. Από την ψυχή μου εύχομαι ότι καλύτερο στη συνέχεια για τον Ιωνικό.

Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση παρά το +13 στο Β’ δεκάλεπτο: Όσο είχαμε δυνάμεις και για όσο έχουμε δυνάμεις με όλες τις ομάδες είμαστε ανταγωνιστικοί, ανεξαρτήτως δυναμικότητας. Ο τραυματισμός του Παπανικολάου ήταν κομβικός, ιδιαίτερα στη χρονική στιγμή που συνέβη. Παράλληλα, όταν έχουμε ήδη 3 αθλητές μείον και όταν μέσα στο παιχνίδι σου φεύγει ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχεις που ήδη παίζει με πρόβλημα (θλάση στον κοιλιακό), λογικό είναι μετά να μην αντέξεις στην ποιότητα και στις λύσεις που έχει ο Ιωνικός Νικαίας και αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας να ξεφύγει το σκορ και να χάσουμε φυσιολογικά. Ξαναλέω ωστόσο ότι και τα νέα παιδιά που μπήκαν και δεν παίζουν πολλή ώρα γενικά στο πρωτάθλημα, έκαναν μια καλή προσπάθεια, ήταν εμπειρία για αυτούς και πρέπει να συνεχίσουμε.

Για τη συνέχεια: Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα πρέπει να παλέψουμε αυτές τις δύο αγωνιστικές για να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: