Μεθυσμένη πολιτεία η Νίκαια για τον Ιωνικό που, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε την άνοδο κερδίζοντας πολύ εύκολα τον Αιολικό. Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 4 χιλιάδες φίλαθλοί του, θύμισε εποχές δοξασμένες!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιωνικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δείχνοντας αποφασισμένος για την νίκη. Έτσι μόλις στο 16ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καλλέργη ο Μουστάκης παίρνει την κεφαλιά η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι κι έπειτα στον αμυντικό του Αιολικού, Μπούζουρα, και καταλήγει στα δίχτυα!

Οι φιλοξενούμενοι εμφανώς σαστισμένοι από το γκολ τα επόμενα λεπτά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και οι Νικαιώτες συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα στο 33ο λεπτό ένα σουτ-κεραυνός του Γκοτσούλια τράνταξε το δοκάρι του Κούμπα και στην επαναφορά ο Ατματζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όντας ωστόσο σε θέση οφσάιντ.


Ότι δεν συνέβη στο 33’ όμως συνέβη πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Κουιρουκίδης κυνήγησε ένα λάθος γύρισμα του Κρητικού στον τερματοφύλακα της Μυτιλήνης, πέρασε έναν αμυντικό και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0 οδηγώντας τον Ιωνικό στην Football League και τους φιλάθλους σε έξαλλα πανηγύρια!

Στην επανάληψη ο Αιολικός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των κυανόλευκων όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Αντίθετα ο Ιωνικός συνέχισε να έχει υπό έλεγχο το παιχνίδι και δίχως να δυσκολευτεί κράτησε το υπέρ του 2-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η λήξη του αγώνα βρήκε δεκάδες φιλάθλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίζουν αγκαλιά με τους παίκτες και στις κερκίδες συνθήματα, καπνογόνα και βεγγαλικά δημιουργούσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.  

Ιωνικός (Αρναούτης): Κουρεπίνης, Δημακάκος, Καρέλης (46′ Θέος), Ατματζίδης , Κουιρουκίδης (86′ Μανωλάς), Γκοτσούλιας, Καλλέργης (90+1′ Τσιριγώτης), Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Πογοσιάν (63′ Κατσικογιάννης).

Αιολικός (Στύλος): Κουμπάς, Λαμπράκης (58′ Ποτουρίδης), Κρητικός (46′ Βουτσιώτης), Μπούζουρας, Τζόρνταν, Βαλιός, Τάχιας (86′ Σεφουλάι), Κατσίκης (79′ Λάλας), Τσουβαλτσίδης, Διαμαντίδης, Τσουμπανέλλης.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: