Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης

Νέα σελίδα για την ΚΑΕ Ιωνικός Νικαίας, με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη και να εκφράζονται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Πως; Μα με την ανάληψη των καθηκόντων στη θέση του προέδρου από τον Σταύρο Ελληνιάδη.

Πρόκειται για κίνηση «δυτικού τύπου» από τον Βαγγέλη Τσάπα που συνηθίζεται στα μεγάλα «clubs» σε ποδόσφαιρο αλλά και μπάσκετ. Δηλαδή, για εκτελεστική θέση, να τοποθετείται άνθρωπος του «χώρου» και της εμπιστοσύνης της διοίκησης που θα αποτελεί τη «βιτρίνα» της ομάδας.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Σταύρος Ελληνιάδης ξεκίνησε από τον Πειραϊκό αλλά τη μεγαλύτερη καριέρα ως παίκτης την έκανε με τον Ολυμπιακό. Το 1993 μάλιστα πανηγύρισε και το πρωτάθλημα με την ομάδα του Πειραιά. Όταν κρέμασε τα αθλητικά του παπούτσια, βρέθηκε σε διοικητικό πόστο στους ερυθρόλευκους από το 2002-2008. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του σε διοικητικό πόστο, π.χ. ως τιμ μάνατζερ, ήταν στο Μαρούσι το 2009 επί εποχής Μπαρτζώκα, στον Πανιώνιο, στο Φάρο Κερατσινίου (όπου και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βαγγέλη Τσάπα), στον Κόροιβο Αμαλιάδας και τον Ίκαρο Χαλκίδας. Η μεγαλύτερη διάκρισή του ωστόσο ήταν το 2009, με την Εθνική Ελλάδας επί Καζλάουσκας και η 3η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Σε επίπεδο Ιωνικού, διασυλλογικά, η Ομάδα της Νίκαιας είχε πλέον της δεκαετίας να γευτεί μια τέτοια εξέλιξη. Η τελευταία φορά ήταν επί οικογένειας Κανελλάκη όταν και είχε επιλεγεί ο Μανώλης Τσαχειλίδης για να εκπροσωπεί σε θεσμικό επίπεδο την Ομάδα. Επιλογή η οποία εκ των υστέρων κρίθηκε ως σωστή αλλά και ουσιαστική.

Για τον Βαγγέλη Τσάπα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλουτίσει…καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προεξοφλούσαν ότι θα έκανε στον Ιωνικό ότι και με τον Φάρο και πως τελικά οι Νικαιώτες δεν θα έπαιζαν στην Α1. Αν είχε στοιχηματίσει, τώρα… Πέρα από το κωμικό του πράγματος και το γεγονός ότι έστειλε στον «κουβά» όλες αυτές τις «Κασσάνδρες» μιας και ο σχηματισμός της ΚΑΕ προχωράει κανονικά, ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» έχει απόλυτη συναίσθηση του τι κάνει. Το είχε προαναγγείλει εξάλλου. Σε τέτοιο επίπεδο οι ομάδες οφείλουν και πρέπει να λειτουργούν σε άλλα, σε επαγγελματικά πλαίσια, ξεφεύγοντας για τα καλά από παραστάσεις που είχαμε συνηθίσει τόσο εκείνος όσο και ο κόσμος της Ομάδας για δεκαετίες ολόκληρες στις χαμηλότερες κατηγορίες με τα εκεί «ήθη και έθιμά» τους. Όντας άνθρωπος που έχει πλάνο, «σκότωσε» το ρομαντικό όταν αποφασίστηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Φώτη Βασιλόπουλο, έναν παίκτη που αγαπήθηκε απ’ όλη την κερκίδα και με τον οποίον είχε ιδιαίτερη σχέση. Σκέφτηκε καθαρά επαγγελματικά, όπως πρέπει για τέτοιο επίπεδο. Όχι ότι ο Βασιλόπουλος είναι κακός για την Α1, κάθε άλλο. Ξέρει όμως πως σε τέτοιο επίπεδο χρειάζεται το καλύτερο από την προηγούμενη κατάσταση. Τα έργα και οι ημέρες του και το γεγονός πως ότι ζήτησε και υποσχέθηκε, τιμήθηκε μέχρι τέλους, δείχνει πως ο Ιωνικός πλέει σε «ασφαλή ύδατα».

Κλείνοντας, για τον κόσμο. Ο κόσμος και πόσο μάλλον στη Νίκαια, πάντα δενόταν με πρόσωπα και καταστάσεις. Ίσως και λόγω ιδιοσυγκρασίας το έβλεπε πιο ρομαντικά. Η Basket League όπως και το κάθε τι σε υψηλό επίπεδο επιβεβαιώνει το «This is a man’s world» (μτφρ. «Είναι ένας κόσμος για άντρες», εννοώντας για σκληρούς). Πολλά απ’ όσα γνωρίζαμε ως τώρα θα αλλάξουν. Από την προσέλευση και την παρουσία στα παιχνίδια, στη λειτουργία της ομάδας κ.ο.κ. Η Ομάδα μεγαλώνει ξανά και ο κανόνας θα είναι να προσελκύει πρόσωπα είτε ως παίκτες είτε σε άλλες θέσεις που δεν είναι φίλαθλοι του Ιωνικού ή δε μεγάλωσαν με αυτήν την ανάμνηση. Θα έρχονται στη Νίκαια με κριτήριο το πόσο μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα. Η ουσία όμως θα είναι η ίδια ∙ Με τ’ αστέρι στην καρδιά, για καλύτερα από παλιά. Με ξεκάθαρο πλάνο και συγκεκριμένους στόχους και βήματα. Προσεχώς τα σπουδαία….



Share To:

Ionikos News

Post A Comment: