Ο Βετούλας έφυγε, ο Στέργιος Κουφός έρχεται, καθώς απομένουν μόνον τα τυπικά προκειμένου να αναλάβει τα ηνία των Νικαιωτών τους οποίους και θα καθοδηγήσει στην Α1.

Ο Νίκος Βετούλας λοιπόν, αποχώρησε, με τους λόγους της αποχώρησης να είναι μη αγωνιστικοί, λόγοι που ήταν γνωστοί εδώ και καιρό, με τον ισχυρό άντρα των «μπλε», Βαγγέλη Τσάπα, να του πιστώνει ουσιαστικά την άνοδο, αποχαιρετώντας τον, εγκάρδια. Αντικαταστάτης του; Ο Στέργιος Κουφός με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο Στέργιος Κουφός ξεκίνησε την προπονητική σε ηλικία 22 ετών (!) και διετέλεσε προπονητής σε ομάδες όπως ο Χολαργός, ο Παπάγου, ο ΔΑΣΑΛ, ο Ηλυσιακός, η Δάφνη, ο Απόλλωνας Πατρών και ο Δούκας. Το «ξεπέταγμά» του ωστόσο και η καθιέρωσή του στο ψηλό ράφι των Ελλήνων προπονητών έγινε με το Ρέθυμνο. Αρχικά, την περίοδο 2006-07, το Ρέθυμνο παρ’ ότι αγωνιζόταν στην Α2 κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ΟΑΚΑ. Εκείνη τη χρονιά παρ’ ότι τερμάτισε 3ο το Ρέθυμνο κέρδισε την άνοδο στην Α1, υποβιβαζόμενο ωστόσο την επόμενη χρονιά. Το Ρέθυμνο τελικά θα επανέλθει στην Α1 και πάλι με τον Στέργιο Κουφό την περίοδο 2011-12, μια χρονιά ορόσημο για το σύλλογο καθώς θα τερματίσει στην 4η θέση, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό παίκτες όπως οι Πέτγουει, Λάτοβιτς κ.ο.κ. Και την επόμενη χρονιά οι Κρήτες έκαναν εκπληκτική πορεία φτάνοντας και πάλι στην 4η θέση, με τους Κάρτερ, Ντούβνιακ και Κόμματο να πλαισιώνουν τους δύο πρώτους. Μετά το Ρέθυμνο, δοκίμασε την τύχη του εκτός συνόρων, στο Κατάρ. Εκεί, το πέρασμα του κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο καθώς κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Arab Club Championship. Την περίοδο 2016-17, επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Χολαργού στο πρωτάθλημα της Α2. Ο Κουφός ανέλαβε την ομάδα 13η και την οδήγησε στην 6η θέση. Την επόμενη χρονιά (2017-18), τερματίζει καθαρά 2ος, στα playoff ανόδου τον ευνοούν οι συγκυρίες καθώς απέφυγε τον Ηρακλή από τον οποίο είχε χάσει 2-0, και με το 3-0 επί του Απόλλωνα Πατρών πανηγύρισε την παρθενική του άνοδο στην Α1. Εκεί, οι δρόμοι του Στέργιου Κουφού με το Χολαργό χώρισαν. Τη 17η αγωνιστική της χρονιάς που πέρασε, ανέλαβε τον Κολοσσό Ρόδου με τους Ροδίτες να είναι ήδη στα «σκοινιά», όντας προτελευταίοι. Δεν κατάφερε να τους αλλάξει μοίρα και τελικά οι Ροδίτες κατετάγησαν ουραγοί και μετά από 12 χρόνια αποχαιρέτησαν την κορυφαία κατηγορία.

Με την ανακοίνωση του προπονητή και ενώ τα μέτωπα τόσο όσον αφορά την έδρα που θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό αλλά και όσον αφορά το σχηματισμό της ΚΑΕ συνεχίζονται, μπορεί να ειπωθεί ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των πρώτων μεταγραφικών στόχων που θα φορέσουν τη φανέλα με το αστέρι. Εν αναμονή.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: