Τελειωμό δεν έχει το σίριαλ για το γήπεδο του μπασκετικού Ιωνικού! Η κατάσταση βρισκόταν σε οριακό σημείο τον τελευταίο μήνα και σήμερα 3/7 έσκασε η βόμβα μεγατόνων που αφήνει τον Ιωνικό «ΑΣΤΕΓΟ» στην Basket League και τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Τσάπα, με το ένα πόδι στην έξοδο!

Φαίνεται πως οι εγγυήσεις που δίνονταν τους τελευταίους μήνες -μέχρι και μια βδομάδα πριν τις εκλογές- ότι είμαστε, οριακά μεν, αλλά εντός χρονικού πλαισίου, για την ανακατασκευή του «Πλάτωνα», ήταν απλά λόγια. Όπως ακριβώς απλά λόγια αποδεικνύονται σήμερα οι δεσμεύσεις για εξεύρεση γηπέδου σε γειτονικό Δήμο καθώς η απάντηση από τον Δήμο Κορυδαλλού ήταν αρνητική.
Με πρωτοκλασάτους παίκτες με διεθνή καριέρα να έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον Ιωνικό όλα βρίσκονται στον αέρα καθώς φτάσαμε ήδη στον Ιούλιο κι ενώ όλες οι ομάδες προχωρούν στον σχεδιασμό τους, οι Νικαιώτες δεν γνωρίζουν καν αν θα βρεθεί έδρα για να αγωνιστούν.
Πλέον μόνο δύο περιπτώσεις φαντάζουν ρεαλιστικές. Η πρώτη έχει να κάνει με την επίσκεψη πριν τρεις εβδομάδες των μηχανικών μαζί με τον Δήμαρχο, στον «Πλάτωνα» όπου εξετάστηκε το σενάριο της μερικής ανακατασκευής της ιστορικής έδρας του Ιωνικού για τον πρώτο χρόνο και στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2019-20 να ξεκινούσε η ολική ανακαίνιση. Το σενάριο αυτό απορρίφθηκε καθώς το ποσό ξεπερνούσα τις 100 χιλιάδες ευρώ, και εκείνη την στιγμή υπήρχε ως εναλλακτικό πλάνο το σενάριο του Κορυδαλλού.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το μοναδικό γήπεδο που μπορεί άμεσα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ιωνικού, το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, όπου έχει αποκλειστική χρήση ο Ολυμπιακός για τα τμήματα βόλεϊ, και θα πρέπει οι Πειραιώτες να συμφωνήσουν κι αυτοί σε κοινή χρήση του γηπέδου για έναν χρόνο.  

Την ύστατη αυτή στιγμή, ο Δήμος Νικαίας και προσωπικά ο κύριος Ιωακειμίδης καλείται να βρει μία λύση και μάλιστα εντός του επόμενου 48ωρου καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, και ο κόσμος της Νίκαιας, που μέχρι χθες έδειχνε κατανόηση και υπομονή, μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει απασχολήσει θετικά όλο το πανελλήνιο με τα ρεκόρ, τις επιδόσεις και την οργάνωσή του και που επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία μετά από 32 χρόνια με μια Διοίκηση πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα. Το τεράστιο ερώτημα που τίθεται σήμερα λοιπόν είναι το αν ο Δήμαρχος αντέχει σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της ευθύνης για την «διάλυση» του μπασκετικού Ιωνικού.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: