Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης

Θυμίζει ταινία. Τη γνωστή ταινία, τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» το Α’ Μέρος. Βέβαια, ο Βαγγέλης Τσάπας το είχε προαναγγείλει σε όλους τους τόνους. Ήταν τότε, αμέσως μετά το.. ιδιαίτερο και πολυσυζητημένο παιχνίδι με τον Εθνικό, όταν ο ισχυρός άνδρας των Νικαιωτών, σε φορτισμένο κλίμα εντός των αποδυτηρίων, είχε μιλήσει ουσιαστικά για το «κλείσιμο» του κύκλου αυτής της Ομάδας καθώς οι όροι θα άλλαζαν άρδην με τον Ιωνικό στη Basket League. Αλλά στα δικά μου τα μάτια μοιάζει τόσο πολύ με την εξέλιξη της πλοκής του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Μια ομάδα προσώπων που γνωρίζεται καλά μεταξύ της με ένα και μόνο στόχο, τη μεγάλη επαναφορά. Όσο εύκολο κι αν φάνηκε, αυτά τα δύο χρόνια, η Ομάδα πάλεψε αρκετά με τον ίδιο της τον εαυτό προκειμένου να φτάσει σε δύο συνεχόμενες ανόδους ως πρωταθλήτρια με τα ρεκόρ που πέτυχε αυτά τα δύο χρόνια να φαντάζουν ως ακατάριπτα.

«Η συντροφιά του δαχτυλιδιού» ωστόσο δεν θα συνεχίσει μαζί. Ο Βαγγέλης Τσάπας παίρνοντας το δρόμο για τη… Μόρντορ, ειδικά έτσι όπως έχει γίνει η Α1, προκειμένου να εκκινήσει τη νέα περιπέτεια του Ιωνικού, δε θα έχει μαζί του το «βασιλιά των ασίστ», αγαπημένο της κερκίδας και τον πρώτο που αποχώρησε από αυτήν τη «συντροφιά», Φώτη Βασιλόπουλο (9 ασίστ/αγώνα), τον «αθόρυβο» και έναν εκ των σπουδαιότερων επαγγελματιών που έχει περάσει από τη Νίκαια, Βαγγέλη Καράμπουλα ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος (18π./αγώνα), τον «αρχηγό» «Παπ»αδόπουλο, τον κορυφαίο «μπουκαδόρο» της Α2, Νίκο Λιακόπουλο όπου σίγουρα θα μας λείψει το «φλοουτεράκι» του, τον «Νικόλα Βούτσεβιτς» των φτωχών (λόγω αριθμού -9- και χρώματος φανέλας την περίοδο 2017-18 που προσομοίαζε στους Ορλάντο Μάτζικ), Χρήστο Πετροδημόπουλο, την ψυχή των αποδυτηρίων, Σωτήρη Κατούφα και βέβαια το «πουλέν» του και μεγάλο άτυχο της περσινής χρονιάς λόγω τραυματισμού, «Γιούρι» Γιώργο Κουντουρά.

Σαφώς από την Ομάδα αποχώρησαν και άλλοι παίκτες που συνέβαλαν σημαντικά έτσι ώστε ο Ιωνικός να επανέλθει στην κορυφαία κατηγορία όπως οι Κομποδιέτας, Τσαγκαράκης, Δημητριάδης, Μιλεντίγεβιτς, Σαχπατζίδης ωστόσο στο παρόν άρθρο η μνεία γίνεται για τα πρόσωπα που συνέδεσαν την αγωνιστική τους παρουσία με τον άνθρωπο που τους έφερε στον Ιωνικό, κάποιοι από αυτούς πορεύτηκαν μαζί του από τη Β’ ΕΣΚΑΝΑ και τον Φάρο Κερατσινίου, στην πορεία τους βρήκαν και οι υπόλοιποι, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με τα επιτεύγματα της Κερατσινιώτικης ομάδας και έπειτα, βρέθηκαν στη Νίκαια για λογαριασμός του Ιωνικού, σε ένα απαιτητικό πρότζεκτ, επαναφέροντας τους «μπλε» στο κορυφαίο επίπεδο έπειτα από 32 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή είχε διαφανεί πως αρκετοί από τους προαναφερόμενους θα έμεναν, τελικά αυτό δεν θα γίνει. Ίσως τελικά, σε τέτοιο επίπεδο, ο προτσές και η όλη διαδικασία να επιτάσσουν μόνον επαγγελματισμό και λιγότερο συναίσθημα – ρομαντισμό. Το σίγουρο είναι πως θα τους θυμούνται όλοι στη Νίκαια με ευγνωμοσύνη. Κι επειδή μπάσκετ είναι, ας πούμε εις το επανιδείν, όταν, όπως, όπου, όποτε. Καλή συνέχεια!


Share To:

Ionikos News

Post A Comment: