Την ήττα γνώρισε ο Ιωνικός στην Παλλήνη με 2-0, παρουσιάζοντας και πάλι δύο διαφορετικά πρόσωπα με τη λειτουργία της ομάδας να είναι κακή στο Α’ ημίχρονο, εκτός από μερικές εκλάμψεις ενώ στο Β’ έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο. Από την άλλη, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος, ο Παλληνιακός ο οποίος τερμάτισε 3ος στον 6ο όμιλο, φαίνεται πως συνεχίζει στην ίδια πεπατημένη, δείχνοντας συνοχή. Κυριάρχησε πλήρως στο Α’ ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του Ιωνικού. Στο Β’ ημίχρονο, περιορίστηκε αισθητά, κάνοντας ωστόσο διαχείριση του αποτελέσματος.

Καλή η θερμοκρασία για ποδόσφαιρο (28° C) και περίπου 200 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην Παλλήνη, εκ των οποίων περισσότεροι από 50 ήταν φίλοι των Νικαιωτών. Παρά τη διαφορά μίας κατηγορίας, η Παλλήνη από το ξεκίνημα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 4’, ο επιθετικός της Παλλήνης αν και με πλάτη, απέφυγε τον αμυντικό του Ιωνικού, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η προειδοποίηση καθώς δύο λεπτά αργότερα, οι της Παλλήνης έκαναν αλλαγή παιχνιδιού, ο παίκτης της Παλλήνης απέφυγε τον αμυντικό των Νικαιωτών με το σουτ από πλάγια να καταλήγει στο «Γ» του Κουρεπίνη, γράφοντας το 1-0. Στο 9’, σουτ από τα 30μ. για την Παλλήνη, λίγο πάνω από τα δοκάρια. Γενικότερα, οι γηπεδούχοι είχαν σαν τακτική την πίεση στη μπάλα και την πρώτη πάσα με τους Νικαιώτες να χάνουν εύκολα την κατοχή. Ο Ιωνικός από την άλλη, σημείωσε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 18’, με το Μάναλη να επιχειρεί σουτ, πλάγια μέσα από την περιοχή το οποίο όμως κατέληξε απελπιστικά άουτ. Στο 21’, ο Παπατζίκος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η οποία πέρασε άουτ. Στο 28’ έγινε το 2-0, όταν μετά από λάθος της άμυνας, το εξτρέμ της Παλλήνης μπήκε από τα πλάγια μέσα στην περιοχή. Ο Παπουτσογιαννόπουλος τον γκρέμισε από πίσω και δόθηκε η εσχάτη των ποινών με την εκτέλεση πέναλτι να είναι εύστοχη. Στο 30’ ένα φάουλ του Καλλέργη δεν ανησύχησε τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 31’, νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, το σουτ όμως από πλάγια δεξιά μπλόκαρε ο Κουρεπίνης. Ο Ιωνικός από την αρχή παρουσίαζε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, λάθη που στοίχιζαν σε κατοχές και έδιναν μέτρα στον αντίπαλο. Στο 36’, νέα μεγάλη ευκαιρία για την Παλλήνη που μετά από «πούλημα» της μπάλας εκτός περιοχής, επιχειρήθηκε σουτ το οποίο έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Κουρεπίνη. Η αντίδραση του Ιωνικού ήρθε στο 42’, όταν το σουτ του Κρητικού μέσα από την περιοχή, «έγλειψε» το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, ο Δημήτρης Αρναούτης έκανε στο ξεκίνημα μόλις μία αλλαγή περνώντας τον Πογοσιάν αντί του Τιεντσέ. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ο Ιωνικός φάνηκε πιο ορεξάτος. Στο 50’, ένα σουτ του Καλλέργη εκτός περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 52’, μετά από σέντρα του Μουστάκη, η κεφαλιά του Κρητικού βρήκε στο δοκάρι. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τον Ιωνικό να έχει ανεβάσει την πίεσή του, έχοντας κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 60’, ο Ιωνικός πέτυχε γκολ με κεφαλιά το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 63’, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό με τον Γκούφα να μπαίνει από τα πλάγια και τον αμυντικό της Παλλήνης να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα όντας σε απόσταση βολής , παραχωρώντας κόρνερ. Στο 71’, ήταν η σειρά του Παλληνιακού να απειλήσει όταν μετά από κόντρα, ο επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από τον Φυλακτό, ο οποίος όμως κατάφερε να διώξει με τα πόδια. Στο 72’ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκούφα, ο Ιωνικός φτάνει κοντά στο γκολ όμως το που επιχειρήθηκε εκτός περιοχής, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 78’, νέα ευκαιρία για τον Ιωνικό. Σέντρα του Μηλιώτη, κεφαλιά από τον Μπαρέττα που όμως κατέληξε άουτ. Ο Ιωνικός έχει κυριαρχήσει πλήρως και στο 86’ έχει νέα καλή στιγμή, όμως την τελευταία στιγμή διώχνουν οι αμυντικοί με υπερένταση και ενώ ο τερματοφύλακας έχει εξουδετερωθεί. Η τελευταία καλή στιγμή ανήκει και πάλι στους Νικαιώτες όταν στο 89’ το σουτ του Καρέλη έφυγε δίπλα από το δοκάρι του αντίπαλου κίπερ.

Για τους «μπλε» δεν αγωνίστηκαν οι Μακρίδης, Καλογέρης, Μανωλάς και Πατσατζόγλου.

Επόμενο φιλικό παιχνίδι όπως έχει ανακοινωθεί από τον επίσημο λογαριασμό της Ομάδας, στις 8 Σεπτεμβρίου απέναντι στον Ασπρόπυργο που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία (μένει να διευκρινιστεί η έδρα). Εξάλλου, την Τετάρτη επίκειται η κλήρωση του πρωταθλήματος και σχετικές ως προς αυτό εξελίξεις (βλ. περίπτωση τηλεοπτικών).
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: