Την ήττα στο γήπεδο του γνώρισε ο Ιωνικός, χάνοντας με 2-1 από τον Διαγόρα. Και τα 3 τέρματα σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα.

Σε μια μέρα που οι συνθήκες για να παιχτεί ποδόσφαιρο μόνον ευνοϊκές δεν ήταν (η θερμοκρασία κατά την έναρξη ήταν στους 34° C με τον κόσμο να δίνει και πάλι το παρών, τηρουμένων των αναλογιών εποχής, ημέρας και συνθηκών, ο Ιωνικός απέναντι σε έναν πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο σε σχέση με την Καλλιθέα, τον οποίο Διαγόρα θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα, έδειξε περισσότερα θετικά στοιχεία, πλην όμως, θέλει αρκετή ακόμα δουλειά. Για να το θέσουμε διαφορετικά, θα λέγαμε ότι ο Ιωνικός παρουσιάστηκε διπρόσωπος με την εικόνα της ομάδας στο Β’ ημίχρονο να είναι εμφανώς καλύτερη σε σχέση με το Α’.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ροδίτες να παίρνουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Στο 18’ ο Κέρι έκανε ένα πολύ καλό σουτ όμως ο Κουρεπίνης του εξουδετέρωσε με επιτυχία. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 23’ ο Καλλέργης με ανάποδο ψαλίδι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Έκτοτε, ο Διαγόρας κέρδισε καθολικά το κέντρο. Στο 29’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα όπου σε ανάποδο ψαλίδι του Μπαρμπαρούση, ο Κουρεπίνης έδιωξε το ίδιο εντυπωσιακά. Ο Διαγόρας γενικά έπαιζε με overlap, δηλαδή οι ακραίοι του αμυντικοί είχαν συχνά «ανεβάσματα» από τα πλάγια με αποτέλεσμα με τις σέντρες τους να γεμίζει συχνά πυκνά η περιοχή του Ιωνικού. Σε μια τέτοια ανύποπτη φάση, δόθηκε πέναλτι ύστερα από χέρι του Παπατζίκου, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κέρι. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου με τον Ιωνικό να είναι προβλέψιμος στον τρόπο ανάπτυξής του και να μη μπορεί εμφανώς να κρατήσει μπάλα.

Στην επανάληψη, ο Δημήτρης Αρναούτης άφησε στο χορτάρι έναν «κορμό» παικτών που πήγαν καλά στο Α’ ημίχρονο και έκανε ορισμένες αλλαγές. Παρ’ ότι οι Νικαιώτες μπήκαν πιο δυνατά, ο Διαγόρας απείλησε δύο φορές την εστία του Φυλακτού. Στο 53’ ο κίπερ των «μπλε» είπε όχι σε τετ α τετ του Μπαρμπαρούση και στο 58’ απέκρουσε με υπερένταση σουτ του Κέρι. Στο 61’, μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, οι Νικαιώτες κέρδισαν πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Μάναλης, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι. Ο Ιωνικός γενικότερα πέρασε ένα δεκάλεπτο που έδειχνε πιο ανεβασμένος, παίζοντας με διάθεση. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 78’ ο Τσιριγώτης ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Κέρι, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-2. Στο 85’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάναλης δε μπόρεσε να ισοφαρίσει για την ομάδα του, καθώς η κεφαλιά που έπιασε, βρήκε στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 1-2.

Επόμενο τεστ για την ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη, πάλι εντός έδρας, την Τετάρτη στις 19.30 απέναντι στην Κόρινθο.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: