Γράφει ο Κώστας Μαρούντας 

Aν έμενε στο 0-0 το αποτέλεσμα του Ιωνικού στο εντός έδρας φιλικό με την Κόρινθο θα υπήρχαν διάφορα προβληματικά σημεία, που θα απασχολούσαν τις συζητήσεις.
Και κυρίως η αδυναμία να επιτευχθεί κάποιο τέρμα, όπως και η μη νίκη για άλλη μία φορά στους φετινούς αγώνες προετοιμασίας μέσα στη Νεάπολη. Όμως, ο Ιωνικός δεν το έκανε αυτό το λάθος και πήρε αυτό που μπορούσε και άξιζε. Αυτό που αρμόζει με τη λογική, και του συγκεκριμένου αγώνα, και του συγκεκριμένου αντιπάλου. Με δύο τέρματα από το 75ο λεπτό και ύστερα. Ποιεί σημαντικό στοιχείο το γεγονός πως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη δεν «παρέδωσαν πνεύμα». Αντιθέτως, ενέτειναν τις προσπάθειες, κατανόησαν την αναγκαιότητα της νίκης, έδειξαν πως είχαν τις απαραίτητες δυνάμεις, και έφτασαν στο χρήσιμο 2-0. Μία νίκη που τονώνει την ψυχολογία, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί σε κάθε ομάδα οι ποδοσφαιριστές της καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Ο Ιωνικός έπρεπε να κερδίσει αυτό το φιλικό. Αν δεν το έκανε, θα έμπαινε στο επίκεντρο κάποιου είδους προβληματισμού. Οι φίλοι της ομάδας φερ΄ειπείν θα έκαναν σκέψεις διαφορετικές από αυτές που θα ταίριαζαν στο ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας.


Ήρθε, όμως, η νίκη και αυτό αλλάζει το περιεχόμενο της κουβέντας και τονώνει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Σε τέτοιες περιστάσεις, κάθε θετική στιγμή, κάθε καλή φάση, κάθε γκολ, κάθε νίκη λειτουργούν συσσωρευτικά προς όφελος όλων. Αυξάνουν, δηλαδή, «τις ποσότητες των καυσίμων» για να μπορέσει η «μηχανή» να «οδηγήσει το όχημα» στον «τελικό προορισμό». Η προετοιμασία συνεχίζεται και όλα εξακολουθούν να κινούνται στο πεδίο της λογικής. Επομένως, η ομάδα προχωράει σε νορμάλ κλίμα, με σκοπό να περιορίζει βήμα βήμα τα τρωτά, να κατοχυρώνει τα θετικά και να εμφανίζει ολοένα και περισσότερα από αυτά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ανάλογα, βέβαια, και των απαιτήσεων που έχει ο κάθε αντίπαλος, γιατί διαφέρει το βεληνεκές του καθενός...


ΥΓ. Φεύγοντας όλοι από το γήπεδο της Νεάπολης το βράδυ της Τετάρτης αισθάνονταν καλά και εναρμονισμένοι με τα πράγματα. Ο νους ταξιδεύει στα επόμενα, δίχως να αισθάνεται κάποιο βάρος... Χρειάζεται δουλειά, φυσικά, αλλά είναι άλλο πράγμα να την κάνεις μετά από μία νίκη και μετά από ένα διαφορετικό αποτέλεσμα... Τόσο απλά... Το γεγονός και μόνο πως, μετά το φιλικό αγώνα με την Κόρινθο, όλοι περιμένουν τον επόμενο, σηματοδοτεί κάτι το θετικό από μόνο του.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: