Σε ένα ματς με λιγοστές αξιόλογες ευκαιρίες που ωστόσο ήταν αρκετά δυναμικό, όσον αφορά τα μαρκαρίσματα, για φιλικό παιχνίδι, ο Ασπρόπυργος επικράτησε στη Νεάπολη του Ιωνικού με 2-1, δείχνοντας πιο έτοιμος ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος (σε επίσημο παιχνίδι θα τον αντιμετωπίσει εκ νέου, εντός έδρας στις 15 Δεκεμβρίου). Στα θετικά, η επανεμφάνιση του Κώστα Μανωλά που πέρασε ως αλλαγή και η προσέλευση του κόσμου που παραμένει σταθερή και ικανοποιητική σε όλα τα φιλικά μέχρι τώρα.

Στα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό με την πρώτη τρόπον τινά ευκαιρία να σημειώνεται στο 11’ για λογαριασμό του Ιωνικού όταν ο Κρητικός επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε άουτ. Μέχρι και λίγο μετά το ημίωρο, καμία άλλη ευκαιρία δε σημειώθηκε εκατέρωθεν, με τον Ιωνικό να έχει μια φλύαρη κατοχή. Στο 39’ ωστόσο, μετά από λάθος στο κέντρο των Νικαιωτών, η κάθετη μπαλιά από πλευράς Ασπροπύργου έβγαλε ουσιαστικά σε θέση τετ-α-τετ τον Πίντο – νέο μεταγραφικό απόκτημα των φιλοξενουμένων, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κουρεπίνη και καταλογίστηκε σωστά πέναλτι. Ο Γκατζολάρι (κι αυτός νέα μεταγραφή) ανέλαβε την εκτέλεση, διαμορφώνοντας 0-1 όπου και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, πολύ νωρίς, στο 48’ η άμυνα του Ιωνικού βρέθηκε εκτεθειμένη με τον Γκατζολάρι και πάλι να επιχειρεί κούρσα από τα πλάγια, να ξεπερνά τον προσωπικό του «φρουρό» αλλά και να προλαβαίνει την έξοδο του Κουρεπίνη και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2. Στο 52’ ήρθε μια αποσπασματική αντίδραση του Ιωνικού, όμως το σουτ του Κρητικού λίγο πιο πίσω από το πέναλτι, δεν είχε τη δύναμη που επιθυμούσε και κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρο. Στο 55’, νέο σουτ του Τιεντσέ εκτός περιοχής, πέρασε άουτ. Στο 62’ ωστόσο, μετά από επιμονή των παικτών του Αρναούτη, ο Μουστάκης πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, ο Πογοσιάν πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία και μειώνοντας σε 1-2. Έκτοτε, ο Ιωνικός ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι. Ωστόσο, λόγω των αλλαγών των δύο ομάδων δε σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία μέχρι και το 90’ όταν η κεφαλιά του Μάναλη από τη μικρή περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου κίπερ. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν παρουσιάστηκε κάποια άλλη ευκαιρία με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 1-2.

Στα άξια λόγου επίσης, το γεγονός ότι οι διαφημιστικές πινακίδες εντός κι εκτός του αγωνιστικού
χώρου γέμισαν, άλλου τύπου μικροεργασίες όπως το βάψιμο των κάγκελων ή η συντήρηση του χλοοτάπητα έχουν γίνει και σε κάθε περίπτωση, το γήπεδο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει αγώνα πρωταθλήματος, 3 εβδομάδες πριν την πρώτη σέντρα, κάτι που σίγουρα είχαμε να δούμε πολλά χρόνια.

Τέλος, αύριο επίκειται η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου με τον Ιωνικό να περιμένει τον αντίπαλό του (νικητές των Ενώσεων) τον οποίο και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, σε μονό αγώνα, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: