Άκρως θετικό ήταν το πέρασμα του Ιωνικού από τα Μαυροσκούφεια ∙ μιας διοργάνωσης που αποτελεί θεσμό και προσφέρει προετοιμασία και φιλικούς αγώνες για τις ομάδες που συμμετέχουν σε πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Ιωνικός λοιπόν, μπήκε στο «μπασκετικό χάρτη» και κλήθηκε για να λάβει μέρος στην εν λόγω διοργάνωση. Εκεί θα αντιμετώπιζε (στο κλειστό της ΧΑΝΘ και στην Πυλαία) κατά σειρά μία από τις περσινές εκπλήξεις του πρωταθλήματος, τον Ήφαιστο Λήμνου που τερμάτισε 7ος, τον Προμηθέα Πάτρας που τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα και αποτελεί ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup και τον ΠΑΟΚ ο οποίος ξεπερνά τα διοικητικά και οικονομικά του προβλήματα και φαίνεται να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με τον Ήφαιστο Λήμνου, ο Ιωνικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, όντας από την αρχή μπροστά στο σκορ και με το δίδυμο Μπαρτ – Λόρενς να κάνει «ζημιές». Τελικό σκορ, νίκη με 75-57.
  • Με τον Προμηθέα Πάτρας, η Ομάδα γνώρισε οριακή ήττα με 84-80. Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ με τον Ιωνικό να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στο ημίχρονο με 40-45. Στο β’ ημίχρονο, παρ’ ότι οι Νικαιώτες προηγήθηκαν με 40-50, ένα «νεκρό» διάστημα και βασικά ένα αναπάντητο 16-0 του Προμηθέα γύρισε «τούμπα» το παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο μάλιστα, ο Ιωνικός προσπέρασε εκ νέου, με διαδοχικά τρίποντα των Χαραλαμπόπουλο και Σάφτεναρ όμως ήταν τέτοια η ποιότητα του Προμηθέα που στις λεπτομέρειες κέρδισε τους «μπλε» παρά την προσπάθεια του Μπαρτ να γυρίσει το παιχνίδι. Μπαρτ και Τζόουνς από πλευράς της ομάδας του Στέργιου Κουφού ήταν χάρμα οφθαλμών.
  • Στο τελευταίο φιλικό που έδωσαν οι Νικαιώτες απέναντι στο γηπεδούχο ΠΑΟΚ στην Πυλαία, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού γνώρισαν την ήττα με 88-82. Αν και ήταν μπροστά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ιωνικός στο 34’ φάνηκε ότι έμεινε από δυνάμεις και ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 15-3 πήρε τη νίκη γοήτρου. Τζόουνς, Μπαρτ και Χαραλαμπόπουλος ηγήθηκαν και πάλι στο σκοράρισμα.

Να σημειωθεί ότι στις εν λόγω αναμετρήσεις δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Μαυροκεφαλίδης, Μπατής και Σχορτσιανίτης που έμειναν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν την αποθεραπεία τους, όπως επίσης στον αγώνα με τον Προμηθέα, προφυλάχθηκε και ο Δημάκος. Στη Θεσσαλονίκη δεν ταξίδεψε επίσης και ο Γερομιχαλός ο οποίος πρέπει να θεωρείται παρελθόν από την ομάδα, πηγαίνοντας προς Λαύριο μεριά. Έτσι ο Ιωνικός, καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του που είτε θα καλυφθεί εκ των έσω είτε θα γίνει κάποια μεταγραφή (που μπορεί βέβαια να είναι και «επιστροφή» για την εν λόγω θέση).

Πλέον, ο Ιωνικός επιστρέφει στη βάση του, ολοκληρώνοντας το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει του «Μαραθωνίου» που ξεκινά, αρχής γενομένης με τον αγώνα του πρωταθλήματος απέναντι στο Λαύριο στις 28/9, στο «Σοφία Μπεφόν». Πρόγραμμα ιδιαιτέρως απαιτητικό αν συνυπολογίσει κανείς πως στις 2/10 θα παίξει στον Πλάτωνα με τον Κολοσσό Ρόδου για το Κύπελλο και στις 6/10 θα ταξιδέψει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει σε επίσημο παιχνίδι αυτή τη φορά τον Προμηθέα.



Share To:

Ionikos News

Post A Comment: