Με ένα δριμύ κατηγορώ απέναντι στον Άρη Νικαίας, προχώρησε με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ιωνικός και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Πυγμαχίας της Ομάδας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης γίνεται λόγος για αντιαθλητικές και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες από πλευράς Άρη Νικαίας όπως επίσης και για έλλειψη σεβασμού στο χώρο που προσφέρεται από το Δήμο για την προπόνηση των πυγμάχων. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση:

"Ο Ιωνικός βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια το σωματείο του Άρη Νικαίας για μια σειρά από αντιαθλητικές και αντιπαιδαγωγικές ενέργειές του, τις οποίες οφείλει να γνωστοποιήσει στο φίλαθλο κοινό της ομάδας καθώς και στον κόσμο της Νίκαιας.

Από τον Αύγουστο που επισημοποιήθηκε η έναρξη του τμήματος Πυγμαχίας του Ιωνικού, έχοντας ως πρόταγμα το φίλαθλο αθλητικό πνεύμα και επιδιώκοντας μια σχέση συνεργασίας με κάθε μικρή ομάδα της πόλης μας, καλέσαμε σε προσωπικό ραντεβού το Διοικητικό Συμβούλιο του Άρη Νικαίας. Στην συνάντηση αυτή αναπτύξαμε την φιλοσοφία μας και εισπράξαμε θετική ανταπόκριση που όμως λίγα 24ωρα μετά… εξαφανίστηκε.

Καταγγέλλουμε δημόσια το σωματείο του Άρη Νικαίας:

-Για την άρνησή του να παραχωρήσει στον Ιωνικό 12 ερασιτέχνες αθλητές. Οι αθλητές αυτοί (αρκετοί εκ των οποίων και ανήλικοι) είναι δημότες της πόλης μας, θέλουν να συνεχίζουν να αθλούνται σε ομάδα της Νίκαιας και το σωματείο του Άρη Νικαίας δεν τους το επιτρέπει. Με μία σοκαριστικά αντιπαιδαγωγική στάση, εδώ και δύο εβδομάδες, οι ερασιτέχνες αθλητές απειλούνται ότι θα τιμωρηθούν και βρίσκονται ένα βήμα από το να μην κατέβουν σε αγώνες. Στον βωμό του κέρδους, κόβεται το μέλλον ανήλικων παιδιών από τον αθλητισμό. Μάλιστα οι οικογένειες όλων των αθλητών έχουν προβεί σε γραπτή καταγγελία σε όλα τα αρμόδια όργανα.

-Για τις ώρες που δεσμεύει το προπονητήριο της Πυγμαχίας, κρατώντας το είτε κλειστό (τα πρωινά) είτε δίχως κανέναν αθλητή τα απογεύματα. Το σωματείο του Άρη αυτή την στιγμή δεν έχει στις προπονήσεις του ούτε έναν αθλητή.

- Για την κατάσταση στην οποία βρήκαμε το προπονητηρίο της Πυγμαχίας. Ο χώρος αυτός είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο στον Άρη Νικαίας, με την δέσμευση να διατηρείται αξιοπρεπής. Αντιθέτως, μπήκαμε σε έναν χώρο που αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Παράλληλα, οφείλουν όλοι να γνωρίζουν πως το τμήμα Πυγμαχίας του Άρη Νικαίας τις δυο πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη δεν είχε αναγνωρισμένο, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, προπονητή με αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να «παρελαύνουν» άγνωστοι άνθρωποι στο προπονητήριο οι οποίοι δίχως να έχουν την παραμικρή επίσημη ιδιότητα δίδασκαν ανήλικους αθλητές γεγονός που δημιουργούσε κινδύνους και ερωτηματικά.

Οι ανήλικοι αθλητές του συλλόγου μας που προπονούνται αμέσως πριν ή μετά (ανάλογα το πρόγραμμα) του σωματείου του Άρη Νικαίας είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι βλέπουν άγνωστους ανθρώπους στον χώρο της προπόνησης και των αποδυτηρίων.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε, ευτυχώς, έπειτα από την καταγγελία του Ιωνικού στον Δήμαρχο της πόλης που ανάγκασε το σωματείο να επανενεργοποιήσει τον περσινό του προπονητή. Με την καίρια παρέμβασή μας εξασφαλίσαμε την ασφάλεια των αθλητών μας.

Φυσικά γνωρίζουμε και τις υπόγειες κινήσεις που προσπαθούν να βλάψουν τον σύλλογό μας, μέσω ανυπόστατων καταγγελιών και τηλεφωνημάτων στην ομοσπονδία. Όλα αυτά βέβαια μας προκαλούν γέλιο.

Με την παρούσα καταγγελία, λοιπόν, απαιτούμε:

- Να επιτραπεί στους 12 αθλητές να συνεχίσουν να αθλούνται και να δοθούν στον Ιωνικό καθώς αυτό επιθυμούν.

- Να παρουσιάσει ο Άρης Νικαίας άμεσα ένα σεβαστό αριθμό αθλητών, αλλιώς να παραδώσει κάποιες ώρες στον Ιωνικό για να μπορέσει να προπονεί τους 60 και πλέον αθλητές του.

- Να σεβαστεί ο Άρης Νικαίας τις πρωτοβουλίες μας για την ανακαίνιση του χώρου (έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την ολική ανακαίνιση με βαψίματα κλπ) καθώς εμείς σεβόμαστε τους αθλητές και τις οικογένειές τους που μας εμπιστεύονται και σε λιγότερο από ένα μήνα δρομολογούμε ριζικές αλλαγές.

Κλείνοντας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ιωνικός σέβεται απόλυτα όλα τα σωματεία της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης. Όμως με ομάδες που αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως «μαγαζάκι» και τους ανήλικους (και μη) αθλητές ως «πελάτες», δεν μπορούμε να έχουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση. Αντιθέτως, αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές που λειτουργούν ενάντια στην προώθηση του αθλητισμού, θα μας βρίσκουν απέναντί τους με κάθε τρόπο!

Οι εποχές που κάποιοι έκαναν «πάρτι» στην πόλη λόγω της ανυπαρξίας του ερασιτέχνη Ιωνικού, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ο Ιωνικός είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην πόλη και πλέον δηλώνει βροντερό «ΠΑΡΩΝ» σε όλα τα αθλήματα."
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: