Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης



Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει προσεχώς η Football League. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, αποτελώντας ουσιαστικά τη Γ’ Κατηγορία. Η διαφορά με πέρσι; Ουσιαστικά πρόκειται για το “top of the cream” της περσινής Γ’ των 8 ομίλων αλλά και των ομάδων που δεν κατάφεραν να μείνουν στην περσινή Β’ Κατηγορία.

14 ομάδες οι οποίες συμμετέχουν με πλήρη συνείδηση. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Όλες έγκαιρα έκαναν το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών τους, όλες κράτησαν έναν ικανό κορμό από πέρσι ενώ η οργάνωσή τους είναι ικανοποιητική. Καμία απολύτως σχέση με την περσινή «χαοτική» Γ’ Εθνική. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Οι 10 από τις 14 ομάδες είναι ιστορικές, με «βαριά» φανέλα και με κόσμο, οργανωμένο και μη. Αυτό σημαίνει ότι στατιστικά και μόνο, το ενδιαφέρον θα ανεβαίνει κατακόρυφα, τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός αυτού, ας μη γελιόμαστε. Εξ ου και ο τίτλος «Μικρά Αγγλία» καθ’ ότι η σύνθεσή της και αυτό που «εκπέμπει» θυμίζει κάτι από League 1 ή 2 στο «νησί».

Ακριβής πρόβλεψη δε μπορεί να γίνει. Αξιολογώντας όμως τα ρόστερ προκειμένου να γράψουμε αυτό το άρθρο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που θα διεκδικήσει την άνοδο, ένα γκρουπ ομάδων που θα διεκδικήσει την άνετη παραμονή – καλό πλασάρισμα και ένα γκρουπ ομάδων που θα δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Υπενθυμίζουμε ότι προβιβάζονται 2 και υποβιβάζονται 4 ομάδες.

Η παρουσίαση των ομάδων γίνεται κατά αλφαβητική σειρά.






Αιγάλεω 
Έτος ίδρυσης: 1931
Γήπεδο: Σταύρος Μαυροθαλασσίτης (8.217 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 1-4



Το «ζέσταμα»: Ιστορική ομάδα το «Σίτυ» με 23 παρουσίες στην Α’ Εθνική και μία έξοδο στο ΟΥΕΦΑ όπως και τρεις παρουσίες στο Ιντερτότο. Στα πιο κοντινά, το Αιγάλεω επανήλθε στην Α’ Εθνική στις αρχές του 2000 και την περίοδο 2003-04 κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του, την 5η θέση κερδίζοντας παράλληλα την έξοδό του στην Ευρώπη. Έκτοτε όμως αρχίζει η ελεύθερη πτώση, αρχής γενομένης από το 2007 που η ομάδα βρέθηκε στη Β’ Εθνική, δεύτερος συνεχόμενος υποβιβασμός στη Γ’ και ακόμα ένας την επόμενη χρονιά στη Δ’ (!!!). Περίπου ένα χρόνο πριν, οι Αφοί Μητρόπουλοι έρχονται σε συμφωνία με τον αντίστοιχο πρόεδρο του Ηλυσιακού προκειμένου να αγοράσουν το ΑΦΜ, να μετονομάσουν αρχικά την ομάδα, προκειμένου να μη χαθεί η κατηγορία. Συνέβησαν τραγελαφικά πράγματα για να φτάσουμε ως εκεί, τελικά «πέρασε» το δικό τους, ωστόσο, ο κόσμος γύρισε την πλάτη σε όλην αυτήν την κίνηση και η εν λόγω ομάδα υποβιβάστηκε και αγωνιστικά. Από το 2010 ξεκινάει η περιήγηση στο «μαγικό κόσμο» της Δ’ Εθνικής με τα διοικητικά ηνία να βρίσκονται στα χέρια του Ερασιτέχνη. Τελικά το Αιγάλεω θα ανέβει την περίοδο 2012-13 στη Γ’ Εθνική, έχοντας ως προπονητή τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα. Δεν θα κρατηθεί ωστόσο και την επόμενη χρονιά θα ξαναβρεθεί στη Δ’ Εθνική, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει το διοικητικό «έρεβος». Τότε εμφανίζεται ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος αποχωρεί λίγο αργότερα. Τελικά, μέσα από τα όργανά του θα παρθεί η απόφαση το Αιγάλεω να μετάσχει στο Α’ Τοπικό (καθώς Δ’ Εθνική δεν υπήρχε). Τη χρονιά 2016-17, το Αιγάλεω κέρδισε την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες. Την επόμενη χρονιά, το Αιγάλεω τερματίζει στη 2η θέση και δεν προλαβαίνει το τρένο των μπαράζ για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Τελικά, πέρσι, έχοντας φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, το Αιγάλεω κατακτά με άνεση την 1η θέση και άρα τη συμμετοχή του στη Football League.

Η ομάδα: Από το «Σίτυ» αποχώρησαν παίκτες όπως οι Παπαζαχαρίας, Ζουμπουλάκης, Μπέλερης, Γουνδουλάκης. Κράτησε ένα μικρό κορμό από πέρσι και ενισχύθηκε σημαντικά παίρνοντας μεταξύ άλλων, τον Σικαλιά στο τέρμα (Διαγόρας Ρόδου), το έμπειρο δίδυμο Συριόπουλο Γκότοβου από τα Τρίκαλα, τον Κατσικογιάννη από τον Ιωνικό, τον Τσιλιγκίρη από τον Εθνικό, έκανε αίσθηση με τη μεταγραφή του Ροτζέριο Μάρτινς από τη Δόξα Δράμας όπως ιδιαίτερη αίσθηση έκανε με τις μεταγραφές του Πετρόπουλου και του Ντιατά από τον Ασπρόπυργο.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 26 έτη.

«Ταμείο»: Θετικά στοιχεία έδειχνε το Αιγάλεω στα φιλικά. Ωστόσο, στο παιχνίδι Κυπέλλου, στην Ηλεία, τα βρήκε σκούρα. Βρέθηκε να χάνει με 1-0 και τελικά η ανατροπή συνετελέσθη στο τέλος της αναμέτρησης με τον Παπανικόλα αρχικά και τον Πετρόπουλο στις καθυστερήσεις να λύνουν το γόρδιο δεσμό.

Έχει δυναμικό κόσμο που ακολουθεί την ομάδα παντού. Αν αποφύγει τις ακρότητες, θα τη βοηθήσει σημαντικά.

Η λογική λέει ότι το Αιγάλεω συγκαταλέγεται σε έναν από τους διεκδικητές που θα παλέψουν για την άνοδο.






Ασπρόπυργος 
Έτος ίδρυσης: 1995
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου (3.000 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 8-10



Το «ζέσταμα»: Ο Ασπρόπυργος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει στην ιστορία του πέρα από κάποιες διακρίσεις σε τοπικό επίπεδο και την παρουσία του στη Γ’ Εθνική. Από το 2009 μέχρι το 2011 έπαιξε στην κατηγορία όπου και υποβιβάστηκε φτάνοντας πάλι στο τοπικό. Από εκεί ανέβηκε στη Γ’ το 2017. Τη χρονιά 2017-18 σώθηκε δύσκολα, κάνοντας έναν περιέργως καλό Β’ Γύρο ενώ πέρσι αν και δεν ξεκίνησε καλά, οι χειμερινές μεταγραφές της ομάδας ήταν άλλης κατηγορίας με αποτέλεσμα να υπερφαλαγγίσει το μεγάλο φαβορί που ήταν η Καλαμάτα, τερματίζοντας στην 1η θέση και παίρνοντας την απευθείας άνοδο.

Η ομάδα: Προπονητής συνεχίζει από πέρσι ο Γιώργος Βαζάκας. Σαρωτικές οι αλλαγές στον Ασπρόπυργο με παίκτες όπως οι Παντελίδης, Πετρόπουλος, Ντιατά, Καραλής, Τσουκαλάς, Νάκας και Δουκάκης να αποχωρούν. Ωστόσο, στη θέση τους ήρθαν παίκτες που περισσότερο ενισχύουν την ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος τερματοφύλακας Παναγόπουλος από τον Αγροτικό Αστέρα, ο Νικολακάκης από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο γκολτζής φορ Γκατζολάρι από τον Πλατανιά, ο Γκουγκούδης από τα Τρίκαλα, ο Κάκκο από τον ΠΑΟΚ και οι φορ Ζγκούρι και Πίντο από Ολυμπιακό Βόλου και Ηρόδοτο αντίστοιχα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24,6 έτη και αυτό οφείλεται στους αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές που απέκτησε παράλληλα ο Ασπρόπυργος και τους οποίους θέλει να δουλέψει ο Γιώργος Βαζάκας.

«Ταμείο»: Αρκετά έμπειρη ομάδα με παίκτες που φέρουν παραστάσεις από πιο πάνω κατηγορία. Ωστόσο, στο Κύπελλο τα χρειάστηκε καθώς έπρεπε να σκοράρει στην παράταση για να αποκλείσει την Ελασσόνα.

Αν είχε και κόσμο θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα. Διαθέτει ωστόσο πολύ έμπειρο προπονητή για τα μέτρα της κατηγορίας.

Η λογική λέει ότι δεν θα κινδυνέψει ως προς τον υποβιβασμό.






Βέροια 
Έτος ίδρυσης: 1960
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (6.350 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 1-4



Το «ζέσταμα»: Η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 7 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με πιο πρόσφατες παρουσίες από το 1996 έως το 1999 και από το 2012 έως το 2017. Στο ενδιάμεσο διάστημα, έφτασε μέχρι και τη Δ’ Εθνική ενώ για χρόνια βολόδερνε μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής. Ο υποβιβασμός το 2017 ήταν εκκωφαντικός φτάνοντας μέχρι το τοπικό της Ημαθίας. Ουσιαστικά το “come back” της Βέροιας έγινε μέσω άλλης ομάδας και πιο συγκεκριμένα της Ελπίδας Σκουτάρεως από τις Σέρρες που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2018-19 η εν λόγω ομάδα μετονομάστηκε σε Π.Σ. Βέροια. Στο περασμένο πρωτάθλημα, κέρδισε στο νήμα την Τρίγλια και ανέβηκε απευθείας.

Η ομάδα: Προπονητής της ομάδας που συνεχίζει από πέρσι και έχει «φάει με το κουτάλι» αυτές τις κατηγορίες, είναι ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Η Βέροια κράτησε έναν ουσιαστικό κορμό παικτών με πιο σημαντικούς εξ αυτών τον Βεργώνη και τον Σκαθαρούδη. Αυτοί που αποχώρησαν, αναπληρώθηκαν και με το παραπάνω. Στο τέρμα αποκτήθηκε ο πολύ καλός Βοσνιάδης από τον Ηρακλή όπως κεντρικός αμυντικός του «Γηραίου», Στάμου. Στα αριστερά της άμυνας, η Βέροια ενισχύεται σημαντικά με την απόκτηση του Πεταυράκη από τη Δόξα Δράμας. Εμπειρία θα προσθέσει ο 34χρονος επιτελικός μέσος Πέντα που έρχεται από τον περσινό πρωταθλητή της Β’ Εθνικής, Βόλο ενώ σημαντική μεταγραφή αποτελεί και ο Πασάς ο οποίος έρχεται από την Κέρκυρα. Στα φορ, η απόκτηση του Σιμόνι αναμένεται να κάνει τη διαφορά με τον παίκτη να έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Διαγόρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25,3 έτη με το ρόστερ να είναι αρκετά μαζεμένο και στοχευμένο.

«Ταμείο»: Σαφέστατα ένα εκ των φαβορί για πάνω. Το απέδειξε εξάλλου και στο Κύπελλο όπου κέρδισε «σβηστά» τον Διαγόρα Ρόδου με 2-0 ενώ είναι νωπό και το 3-0 απέναντι στον Λεβαδειακό ο οποίος αποτελεί έναν εκ των φαβορί για (επ)άνοδο στη Super League 1.

Ο κόσμος ωστόσο, δε φαίνεται να στηρίζει ιδιαίτερα το εν λόγω εγχείρημα.

Η λογική λέει ότι θα διεκδικήσει την άνοδο και άρα θα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.






Διαγόρας Ρόδου 
Έτος ίδρυσης: 1905
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας» (3.693 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 6-8



Το «ζέσταμα»: Μεγάλη και ιδιαίτερα πολιτική η ιστορία του Διαγόρα. Το 1929 οι ιταλικές κατοχικές δυνάμεις διέλυσαν το σύλλογο λόγω της πατριωτικής του δράσης. Ο σύλλογος επανιδρύθηκε το 1945 αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου και έζησε μέχρι το 1968 όπου έφτασε μέχρι τη Β’ Εθνική, έχοντας καλές παρουσίες. Ήταν τότε που ο σύλλογος διατάχθηκε από τη Χούντα να προχωρήσει σε συγχώνευση με δύο άλλα ροδιακά σωματεία, σχηματίζοντας τον Α.Σ. Ρόδος. Τελικά, ο Διαγόρας επανιδρύεται εκ του μηδενός το 1974, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας. Το 1986 ανεβαίνει στην Α’ Εθνική όπου και θα διατηρηθεί για 3 χρόνια. Έκτοτε ξεκινάει μια «ελεύθερη πτώση» φτάνοντας το 1994 μέχρι τη Δ’ Εθνική. Ήταν τότε που συγχωνεύτηκε με τη Ρόδο. Αυτή η συγχώνευση κράτησε μέχρι το 1998 και διαλύθηκε. Τότε, επανιδρύεται για μία ακόμη φορά. Την περίοδο 2007-08 κερδίζει την άνοδο για τη Β’ Εθνική όπου και μένει για 3 χρονιές. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα τον λυγίζουν και η ομάδα φτάνει μέχρι τη Δ’ Εθνική όπου την περίοδο 2012-13 υποβιβάζεται και από εκεί και για κάποια χρόνια χάνεται στα τοπικά. Το 2017 επανέρχεται στη Γ’ Εθνική. Πέρσι κατετάγη 2ος στον 6ο όμιλο και έπαιξε αγώνα μπαράζ με την Καλαμάτα. Μετά από έναν επεισοδιακό διπλό αγώνα, κέρδισε την άνοδο έναντι της «Μαύρης Θύελλας».

Η ομάδα: Προπονητής της ομάδας είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Διαγόρας είδε έναν ικανό αριθμό χρήσιμων παικτών να αποχαιρετά όπως ο Σικαλιάς (Αιγάλεω), ο Κρητικός (Καλλιθέα), ο Παγώνης (Νίκη Βόλου), ο Χιντζίδης (Ιεράπετρα), ο Μπαξεβάνος (Αιγάλεω), ο Χατζησάββας (Ρόδος), ο Βέρτζος (Τρίκαλα) κ.ά. Είδε όμως να μένει ο αρχηγός του Προβατίδης, ο Μπουρλάκης, ο Γεωργίου και ο Μεντύ. Εκτός του κορμού που κράτησε, οι προσθήκες του είναι αρκετά καλές. Τέτοια μπορεί να λογίζεται η μεταγραφή του επιθετικού – «φονιά» Μπαρμπαρούση από τον Πανηλειακό, ο αριστερός μπακ Παπαδόπουλος από τη Νίκη Βόλου, ο Μπέλερης από το Αιγάλεω και ο Κέρι από τη Νίκη Βόλου.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25,7 έτη.

«Ταμείο»: Προβλέπεται συμπαγές σύνολο όπως η κάθε ομάδα που στήνει ο Σούλης Παπαδόπουλος με κυρίως αμυντικογενείς προσανατολισμούς.

Στο Κύπελλο Ελλάδος ηττήθηκε εύκολα από τη Βέροια εκτός έδρας.

Η λογική λέει ότι ο Διαγόρας θα πάει για ένα καλό πλασάρισμα – μια άνετη παραμονή.






Θεσπρωτός 
Έτος ίδρυσης: 1948
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας (4.800 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 12-14



Το «ζέσταμα»: Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο η ιστορία του Θεσπρωτού με μεγαλύτερη επιτυχία του, η παρουσία στη Γ’ Εθνική. Το κατόρθωσε μία φορά το 1999 και ξαναβρέθηκε στην ίδια κατηγορία το 2013 όπου και συνεχίζει αδιαλείπτως. Πέρσι, αν και τερμάτισε στη 2η θέση, μόλις για 1 πόντο πίσω από τον Κρόνο Αργυράδων και κερδίζοντας στην ισοβαθμία τον Αχέροντα, έπαιξε μπαράζ ανόδου με τη Νίκη Βόλου. Αν και αουτσάιντερ, πέρασε πανηγυρικά μέσα από το Βόλο και κέρδισε και στο δεύτερο παιχνίδι, σημειώνοντας μια μεγάλη επιτυχία στην ιστορία του.

Η ομάδα: Προπονητής της ομάδας είναι ο εμβληματικός Χουάν Ραμόν Ρότσα.
Από την ομάδα αποχώρησαν παίκτες με κυριότερες απώλειες τους Πόζογλου και Γκόλια. Από την περσινή χρονιά, ως κορμό, κράτησε τον τερματοφύλακα Κωνσταντάκο, τον κεντρικό αμυντικό Νόνη, τον αρχηγό της ομάδας Σταυρίδη κ.ά. Ο Θεσπρωτός ενισχύθηκε χωρίς ωστόσο να έρθει κάποιο μεγάλο όνομα καθώς προχώρησε κινήσεις από την ίδια ή χαμηλότερες κατηγορίες, κατά βάση. Με την έλευση του Αργεντίνου τεχνικού, στον Θεσπρωτό ήρθαν οι έμπειροι συμπατριώτες του Ντάλλα Κόστα από Μπελγκράνο, ο Ραμίρεζ από Λανούς Β’ και ο Βιγιαφάνε που είχε ξαναπεράσει από την πατρίδα μας, παλιότερα (Άλιμος, Πανθρακικός, ΟΦΗ).

Αρκετά νεανικό το σύνολο του Θεσπρωτού, διαθέτοντας το χαμηλότερο μέσον όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα με 23,3 έτη.

«Ταμείο»: Βάσει του πως έχουν κινηθεί οι ομάδες της κατηγορίας, η λογική λέει ότι ο Θεσπρωτός θα αντιμετωπίσει προβλήματα και θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτό για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο Κύπελλο Ελλάδος ηττήθηκε από τον Αετό Οφρυνίου με 2-1 ενώ και στα φιλικά δεν έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο, όντας ιδιαίτερα ευάλωτος στην άμυνα.






Ιάλυσος Ρόδου 
Έτος ίδρυσης: 1948 (1925)
Γήπεδο: Οικονομίδειο (3.200 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 4-6



Το «ζέσταμα»: Ο σύλλογος ιδρύθηκε αρχικά το 1925, περίοδο κατά την οποία τα Δωδεκάνησα ανήκαν στο Βασίλειο της Ιταλίας. Ο «Γ.Α.Σ. Ιάλυσος» ιδρύθηκε επίσημα το 1948, περίοδο κατά την οποία τα Δωδεκάνησα περιήλθαν στο Βασίλειο της Ελλάδας. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει ιστορικά, πέρα από κάποιες παρουσίες στη Β’ Εθνική και κάποιους άλλους τίτλους σε χαμηλότερες ή τοπικές κατηγορίες. Πέρσι, με άνεση έφτασε στην 1η θέση του 6ου ομίλου, μπροστά από τον συντοπίτη Διαγόρα Ρόδου.

Η ομάδα: Συνεχίζει με την ίδια συνταγή επιτυχίας, κοινώς με προπονητή τον Σάκη Παπαβασιλείου. Ο Ιάλυσος έχασε σημαντικούς παίκτες από το περσινό ρόστερ του όπως ο Δελαπόρτας (Ρόδος), ο Δοματάς (Αστ. Βλαχιώτη), ο Βελλίνης (ΠΑΟ Κουφαλίων), ο Τσούπρος (Αστ. Βλαχιώτη), ο Κόλα, ο Στεφανίδης, ο Περογαμβράκης, ο Πετράκος, ο Παναγιωτόπουλος κ.ά. Κράτησε έναν καλό κορμό, ξεκινώντας από το δίδυμο των τερματοφυλάκων του Χειμωνέττο Ανδρούτσο, τον αρχηγό του Μακρυδημήτρη, το αριστερό μπακ Χειμωνέττο και τον έμπειρο Ρεκλείτη. Κάτοικοι στο Οικονομίδειο θα είναι μεταξύ άλλων οι Μαρτσάκης από Ιεράπετρα, ο σκόρερ Φράγκος από τον Βόλο, ο επιθετικός Πεταυράκης, ο αριστερός ακραίος Πατινιώτης, ο κεντρικός αμυντικός Ρούσσος από τον Βόλο, ο Σερτζίνιο από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο αμυντικός μέσος Αυγενικού από τη Δόξα Δράμας, ο πολύπειρος αμυντικός Τριποτσέρης από την ΑΕΛ και ο δεινός σκόρερ Μαραγκουδάκης από τον Άρη Λεμεσσού. Καταλαβαίνει κανείς ότι ναι μεν ο Ιάλυσος έχασε σημαντικούς παίκτες όμως οι νέες προσθήκες που κάνουν τη διαφορά.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25,9 έτη με το ρόστερ να είναι στοχευμένο.

«Ταμείο»: Ο Ιάλυσος βγάζει μια ισορροπία σε όλες τις γραμμές του και ειδικά η επίθεσή του, σπέρνει τον τρόμο βάσει ονομάτων.

Στα φιλικά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο όμως στο Κύπελλο επικράτησε άνετα με 0-2 της Πελλάνας Καστορείου.

Η λογική λέει ότι ο Ιάλυσος θα κάνει ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα, κάπου στο μέσον της βαθμολογίας.






Ιεράπετρα 
Έτος ίδρυσης: 1970
Γήπεδο: «Πέτρος Βουζουνεράκης» (3.000 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 10-12



Το «ζέσταμα»: Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο η ιστορία της Ιεράπετρας, ποδοσφαιρικά με σπουδαιότερη διάκριση την παρουσία της στη Γ’ Εθνική. Πέρσι, βρέθηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου μπροστά από Ιωνικό και Εθνικό και πήρε την απευθείας άνοδο.

Η ομάδα: Στην ομάδα συνεχίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Μάγγος. Από την ομάδα αποχώρησαν παίκτες όπως οι Πυθαρούλης (Άγιος Νικόλαος), Πότσι (Τρίγλια), Μούκα (Λουφτετάρι), Χύσι (Χανιά), Ματσάκης (Ιάλυσος) κ.ά. Κράτησε έναν κορμό από πέρσι με παίκτες όπως οι Πρίφτη, Ταρταλάς, Δερμιτζάκης, Κορομηλάς, Χολέβας, Τζελέπης, Καραγιάννης, Μίνγκας, Τοπούζης, Μίνας κ.ά. Από τη μεταγραφική ενίσχυση, πήρε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πέραν αυτών, αν κάποιοι είναι να κάνουν τη διαφορά αυτοί είναι οι Κατσικοκέρης από Επισκοπή, Χιντζίδης από Διαγόρα, Αποστολόπουλος από Χανιά με προσθήκη της τελευταίας στιγμής τον τερματοφύλακα Καραγκιολίδη από το Βόλο.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25,9 έτη με το ρόστερ να είναι αρκετά μεγάλο.

«Ταμείο»: Η Ιεράπετρα έχει κρατήσει έναν ικανό αριθμό παικτών ως κορμό και ενισχύθηκε στοχευμένα.

Στο Κύπελλο Ελλάδας αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Πανθηραϊκό.

Η λογική λέει ότι ο η Ιεράπετρα θα παλέψει για να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.





Καβάλα 
Έτος ίδρυσης: 1965
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη» (10.550 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 4-6



Το «ζέσταμα»: Έχει 19 παρουσίες στην Α’ Εθνική. Από το 1969 μέχρι το 1982 αγωνίσθηκε στην Α’ Εθνική. Επανήλθε στην πρώτη κατηγορία την περίοδο 1996-7 όπου κατέλαβε την 6η θέση, γράφοντας ιστορία. Έμεινε στην κατηγορία μέχρι το 2000. Το 2001, μαζί με μερικές ακόμα ΠΑΕ και ΚΑΕ της χώρας, εκμεταλλεύτηκε βραχύβια ευεργετική σχετική διάταξη περί «ειδικής εκκαθάρισης» αθλητικής ανώνυμης εταιρείας (με αλλαγή της επωνυμίας και της εταιρικής μετοχικής σύνθεσης, αλλά χωρίς υποχρέωση υποβιβασμού σε κατώτερη κατηγορία), με την οποία η ΠΑΕ μετονομαζόμενη σε "ΠΑΕ Νέα Καβάλα" απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της ενώ το 2004 μετέβαλε την φορολογική και νομική της υπόσταση μέσω αλλαγής ΑΦΜ, καθώς και καταχώρησης της νέας επωνυμίας της (Νέα Καβάλα Π.Α.Ε.) στο μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2011, η Καβάλα βρέθηκε στη δίνη των «στημένων» όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου και από εκεί που διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ΕΕΑ την έστειλε στη Δ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά, με απόφαση της ΕΠΟ, η Καβάλα τοποθετείται στη Β’ Εθνική όπου άντεξε για δύο χρόνια και υποβιβάστηκε στη Γ’. Μετά από πέντε χρόνια παραμονής στη Γ’, πέρσι η Καβάλα, κέρδισε στο νήμα το Νέστο Χρυσούπολης και ανέβηκε κατηγορία.

Μεγάλοι παίκτες όπως οι Ζαγοράκης, Λάκης, Νασιόπουλος, Σαλπιγγίδης, Καραγεωργίου, Δερμιτζάκης, Σφακιανάκης, Πις, Σμόλαρεκ, Ορούμα, Ιτάνζ, Κάλατς κ.ά. έχουν φορέσει την εν λόγω φανέλα.

Η ομάδα: Από πέρσι συνεχίζει ο πολύπειρος και γέννημα – θρέμμα Καβαλιώτης, Παύλος Δερμιτζάκης. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν όπως οι Ψάλτης και Ζέρης που πήγαν στον Πανσερραϊκό, οι Δεμένικος και Λίτσκας που πήγαν στο Νέστο κ.ά. Ο Παύλος Δερμιτζάκης κράτησε ένα μικρό κορμό από πέρσι, Δήμιζας, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος. Σαν λογική ενίσχυσης, πήρε παίκτες από την πιο πάνω κατηγορία αλλά πήρε και ότι καλύτερο υπήρχε στον όμιλο που αγωνίστηκε πέρσι. Έτσι, πήρε τον Μελισσόπουλο από την Ξάνθη, ο οποίος θεωρείται ταλέντο, τον Παπαδόπουλο από τον Ηρακλή, τον Ορφανίδη και τον Καθάριο από το Νέστο Χρυσούπολης, τον Χαντί από την Λουφτετάρι, τον Παυλίδη από τον Ηρακλή και τον Παπαστεριανό από τον Άρη Λεμεσσού,

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 23,4 έτη, όντας από τα πιο νεανικά σύνολα στο πρωτάθλημα και με μαζεμένο ρόστερ.

«Ταμείο»: Η Καβάλα παρ’ ότι δεν έχει πολλούς παίκτες «κράχτες» είναι ξεκάθαρα ομάδα προπονητή και ομάδα συνόλου. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει θέσει από την αρχή πως στόχος είναι η καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ωστόσο τα βρήκε δύσκολα απέναντι στο Θιναλιακό και χρειάστηκε την παράταση για να περάσει από την Κέρκυρα με 0-1.

Η λογική λέει ότι η Καβάλα θα βρίσκεται κοντά στην τετράδα και αν έρθουν ευνοϊκά τα πράγματα μπορεί να διεκδικήσει και κάτι άλλο.






Καλαμάτα 
Έτος ίδρυσης: 1967
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (4.496 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 10-12



Το «ζέσταμα»: Έχει 7 παρουσίες στην Α’ Εθνική ενώ έχει αγωνιστεί και στην Ευρώπη (Κύπελλο Ιντερτότο). Η δημιουργία της εν λόγω ομάδας ήταν κατ’ εντολή της Χούντας και έτσι η Καλαμάτα αποτέλεσε το «χωνευτήρι» πολλών ομάδων της ευρύτερης περιοχής. Οι πρώτες παρουσίες στην Α’ Εθνική έρχονται κατά τη δεκαετία του ’70. Στην Α’ Εθνική επανέρχεται το 1995 μέχρι το 2001 όπου και υποβιβάζεται. Για μια δεκαετία βρίσκεται συνεχώς στη Β’ Εθνική ώσπου λόγω οικονομικών προβλημάτων υποβιβάζεται στη Δ’ Εθνική. Από το 2011 μέχρι το 2016, με σημαντικές κινήσεις από τα κάτω κάνει προσπάθεια να επανέλθει στη Β’, όμως πάντα της έλειπε κάτι και παρά τις προσδοκίες, η «Μαύρη Θύελλα» είχε λιμνάσει στη Γ’. Την περίοδο 2016-17 μάλιστα, υποβιβάζεται στο Α’ Τοπικό Μεσσηνίας. Επανέρχεται αμέσως στη Γ’ Εθνική, κάνοντας μια μέτρια πορεία. Όμως την επόμενη χρονιά, όλα μοιάζουν να δουλεύουν ρολόι. Ωστόσο, ένας κακός Β’ Γύρος και η βαριά ήττα από τον Ασπρόπυργο, την παγιώνουν στη 2η θέση του Ομίλου. Η άνοδος θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ με τον Διαγόρα. Ήττα στη Ρόδο με 1-0. Η Καλαμάτα νικά σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, στη ρεβάνς με 2-1 κάτι που δεν της αρκούσε. Τελικά, θα καταφέρει να πάρει την άνοδο καθώς ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Κρόνος Αργυράδων ως επιλαχόντες δήλωσαν κόλλημα με τη Νίκη Βόλου και την Καλαμάτα να είναι οι επιλαχούσες ομάδες.

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την Καλαμάτα όλα αυτά τα χρόνια όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Γαλανόπουλος, ο Γεωργέας, ο Γουνδουλάκης, ο Καλαντζής, ο Κουτσουρές, ο Μπαχράμης, ο Οφορίκουε, ο Φραντζέσκος κ.ά.

Η ομάδα: Νέος προπονητής είναι ο Βασίλης Βούζας. Αρκετοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα αποχώρησαν όπως οι Γιόνδης (Ρόδος), Πινδώνης (Δόξα Δράμας), Βοσκόπουλος (Νίκη Βόλου), Βούρας (Τρίγλια), Τσόπελας (Πανθηραϊκός) κ.ά. Ενδεικτικά, κράτησε το δίδυμο τερματοφυλάκων Κασωτάκη Κόκκαλη και τον δεξί μέσο Μίνγκα. Η Καλαμάτα ενισχύθηκε σημαντικά, παίρνοντας νεαρούς παίκτες αλλά και έμπειρους. Ενδεικτικά, πήρε τον Στεφανάκο από τον Καραϊσκάκη, επαναπάτρισε τον Ιντζίδη, απέκτησε τον Τσουβαλτσίδη από τον Αιολικό. Πολύ μεγάλη μεταγραφή θεωρείται ο ερχομός του Γρηγόρη Μάκου, όπως επίσης και ο Βόσνιος μέσος Οσμάναγκιτς. Δυνατή προσθήκη είναι και αυτή του Λυμπέρη Στεργίδη ενώ ακόμα μένει να φανεί αν θα καταλήξει εκεί ο Κουιρουκίδης.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24,9 έτη με την Καλαμάτα να διαθέτει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ.

«Ταμείο»: Αρκετοί οι νέοι παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να «δέσουν». Γεγονός είναι επίσης πως μπήκαν από τους τελευταίους στο χορό καθώς πριν μερικές εβδομάδες ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή τους στη Football League, γεγονός που άλλαξε τον προγραμματισμό τους.

Διαθέτουν ωστόσο πολύ κόσμο που «διψάει» και μπορούν, πέραν της δυνατής τους έδρας, να έχουν σημαντική υποστήριξη και στα εκτός.

Τα μόνα δείγματα που υπάρχουν για την Καλαμάτα έως τώρα είναι από φιλικούς αγώνες.

Η λογική λέει ότι η Καλαμάτα θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της.






Νίκη Βόλου 
Έτος ίδρυσης: 1924
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου (2.500 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 10-12



Το «ζέσταμα»: Έχει 6 παρουσίες στην Α’ Εθνική ενώ φυσική της έδρα είναι το «Παντελής Μαγουλάς» που όμως δεν θα χρησιμοποιήσει για φέτος λόγω εργασιών. Στην Α’ Εθνική βρίσκεται από το 1961-65. Έκτοτε, βολοδέρνει μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής ενώ το 1992 βρίσκεται στη Δ’. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξανά Β’ και πριν το 2000 ξανά Γ’. Η Νίκη Βόλου θα συνεχίσει να είναι «ασανσέρ» για τα επόμενα χρόνια μεταξύ Β’ Εθνικής Τοπικού. Να αναφερθεί ότι το 2005 έφτασε πολύ κοντά στην επάνοδο στην Α’ Εθνική, καθώς τερμάτισε 4η. Από το 2006 μέχρι το 2011 κάνει το «αγροτικό» της για μια ακόμα φορά στη Γ’ Εθνική και την περίοδο 2011-12, προβιβάζεται στη Β’ Εθνική. Μάλιστα τη χρονιά 2013-14 κερδίζει την άνοδό της στην Α’ Εθνική. Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η διοίκηση αποχώρησε μη μπορώντας να καλύψει τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας, με τη Νίκη να αποσύρεται από το πρωτάθλημα.

Από το 2015, αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Πρόπερσι την πρόλαβε ο Βόλος. Πέρσι έκοψαν το νήμα μαζί με το συντοπίτη και «μισητό» αντίπαλο Ολυμπιακό Βόλου με τους δεύτερους ωστόσο να παίρνουν το απευθείας εισιτήριο. Έτσι έπαιξαν αγώνα μπαράζ με τον Θεσπρωτό. Αν και φαβορί, ο Θεσπρωτός τους «σόκαρε» δις και η Νίκη Βόλου έχασε την ευκαιρία. Τελικά, λόγω ανακατατάξεων στη Football League, έλαβε το εισιτήριο ως επιλαχούσα ομάδα.

Η ομάδα: Νέος προπονητής είναι ο Ισπανός Ισαάκ Χοβέ Ρουμπί ο οποίος έχει υπάρξει παίκτης της Νίκης Βόλου ενώ πριν είχε περάσει από τον Ηρακλή με μικρή ωστόσο προπονητική καριέρα, σε μικρές ομάδες της Ισπανίας. Η ομάδα άλλαξε άρδην καθώς οι αποχωρήσεις λόγω των νέων δεδομένων ήταν πάρα πολλές. Ενδεικτικά, Παπαδόπουλος (Διαγόρας Ρόδου), Μαντζίρης, Τσεμπερίδης (Τρίγλια), Μέτσε (Καραϊσκάκης), Κέρι (Διαγόρας Ρόδου), Ταβάρες (Ηλυσιακός), Καρτσαμπάς (Τρίγλια), Βουκομάνοβιτς (Καρδίτσα), Ρόβας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Ντηνιωτάκης, Καντούτσι και Δερμιτζόγλου. Κράτησε μόνο τον τερματοφύλακα Αποστολίδη και τον Ιορδανίδη. Έφερε τους Βοσκόπουλο από Καλαμάτα, Βοσνιάδη από Δόξα Δράμας, Παγώνη από Διαγόρα Ρόδου, τον αμυντικό μέσο Μπαλάφα, τα αριστερά εξτρέμ Κυριακίδη και Λίτσιο και τον επιθετικό Καπό από τα Τρίκαλα. Παράλληλα, θα έχει και λάτιν «χρώμα» στην ομάδα καθώς ενέταξε τους Ισπανούς Ντομίνγκεθ και Κρουθ (επιθετικός που αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας) όπως και τους Αργεντίνους Λούκας Γκαρσία και Ροχάνο από Βόλο και Διναμό Τιφλίδας, αντίστοιχα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 27,1 έτη, όντας το πιο «γηρασμένο» ρόστερ στην κατηγορία που είναι για την ώρα, μικρό σε αριθμό και ευέλικτο.

«Ταμείο»: Μια ολοκαίνουργια ομάδα που σχηματίζεται τελευταία στιγμή με ότι αυτό συνεπάγεται, πλην όμως με πολύ ταλέντο ιδίως από τη μέση και μπροστά.

Διαθέτουν μεν αρκετό κόσμο πλην όμως η απομάκρυνση από τη φυσική της έδρας και η χρήση του «άχρωμου» γηπέδου της Νεάπολης Βόλου, μπορεί να της στοιχίσει. Έχει κόσμο που θα την ακολουθήσει και σε κάποια εκτός.

Επιπλέον, έχει έναν τελείως άπειρο προπονητή που δεν είναι ιδιαίτερος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, σε τέτοιο επίπεδο.

Τα μόνα δείγματα που υπάρχουν για τη Νίκη Βόλου έως τώρα είναι από φιλικούς αγώνες καθώς το παιχνίδι Κυπέλλου της, δεν έχει ορισθεί ακόμα (λόγω Αιολικού)

Η λογική λέει ότι η Νίκη Βόλου θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.






Ολυμπιακός Βόλου 
Έτος ίδρυσης: 1937
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου (2.500 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 1-4


Το «ζέσταμα»: Ο Ολυμπιακός Βόλου μετρά 9 παρουσίες στην Α’ Εθνική ωστόσο οι 8 είναι πριν τη δεκαετία του ’90. Η ομάδα στο μεσοδιάστημα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες φτάνοντας μέχρι και τη Δ’ Εθνική (2003) όντας υπερχρεωμένη. Τότε ξεκινούν τα «απίστευτα και όμως ελληνικά». Μια ομάδα φίλων του Ολυμπιακού, η οποία αποτελείτο από μέλη παλαιών διοικήσεων του συλλόγου αποφάσισε για να ξεπεράσει τον υποβιβασμό που υπέστη ο σύλλογος το 2003 να εξαγοράσει την ομάδα της ΠΑΕ Κασσάνδρας, η οποία αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική και την μετονόμασε σε «Α.Σ. Κασσάνδρα - Ολυμπιακός ΠΑΕ» (Α.Σ.Κ. Ολυμπιακός) με έδρα το Βόλο. Παράλληλα αποφάσισαν να διατηρήσουν και την ομάδα της Δ΄ Εθνικής, με την ονομασία «Α.Ο. Βόλου Εθνικός Ολυμπιακός», ως β΄ ομάδα. Η ομάδα της Β΄ Εθνικής το 2004-05 έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο και κατατάχθηκε 5η. Παράλληλα άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ήρθε σε ρήξη με την παλιά διοίκηση, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες για τα επόμενα τρία χρόνια να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους. Το παράδοξο αυτό πήρε τέλος το καλοκαίρι του 2008, όταν οι δυο Ολυμπιακοί συγχωνεύτηκαν. Ήταν η εποχή του Αχιλλέα Μπέου. Έτσι με την ένωση των ερασιτεχνικών σωματείων των δυο ομάδων δημιουργήθηκε η ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ως συνέχεια της ομάδας του "Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου".

Από το 2010 ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην Α’ Εθνική, κάνοντας μάλιστα εξαιρετική πορεία, καταλαμβάνοντας την 5η θέση και κερδίζοντας την έξοδό του στο Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ωστόσο, ήταν τότε που ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια. Κι ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ήδη αποκλείσει τη Ραντ και τη Ντιφερντάνζ και ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, απέβαλε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα από τα πρωταθλήματα και τις υποβίβασε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δε δήλωσε πουθενά συμμετοχή κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τελικά, το 2012, η ΕΠΟ αποφάσισε να τον εντάξει στη Β’ Εθνική, μετά από 14 μήνες αποχής. Μέχρι το 2016, ο Ολυμπιακός Βόλου μετείχε στη Β’ Εθνική όμως λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων (χρέη στο ΙΚΑ) αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. Έκτοτε αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης. Τελικά, πέρσι, παρά την ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου, θα καταφέρει να κερδίσει την απευθείας άνοδο.

Η ομάδα: Νέος προπονητής είναι ο Θωμάς Γράφας ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προπονήσει αρκετές ομάδες της Β’ Εθνικής. Αρκετοί είναι οι παίκτες που έφυγαν από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ενδεικτικά, Ριζογιάννης (Τρίκαλα), Ναζίμ (Απόλλων Λάρισας), Σερτζίνιο (Ιάλυσος), ο γκολκίπερ Γιακουμής (Τρίκαλα), ο Μάντζιος (Λεβαδειακός), ο Νικολακάκης (Ασπρόπυργος), ο Λώττας (Τρίκαλα), ο Παπουτσογιαννόπουλος (Ιωνικός), ο Ζγκούρι (Ασπρόπυργος), οι Φλίγκος και Σαχινίδης κ.ά. Έμειναν οι Μπουτζίκος, Ρόκας, Κόλα, Σκοπελίτης, Καναβός. Απέκτησε δίδυμο για τερματοφύλακες με τους Μακρυωνίτη και Γιδόπουλο από Ιωνικό και Τρίκαλα, αντίστοιχα, δίδυμο στους κεντρικούς αμυντικούς με τους Βοσνακίδη και Φαζό (ΟΦΗ) ενώ το «αλισβερίσι» με τα Τρίκαλα συνεχίστηκε καθώς απέκτησε τους αμυντικούς μέσους Τσιάρα και Λάσκαρη. Δικό του έκανε το μέσο Στεφάνοβιτς όπως και τον επιτελικό μέσο Νταμιάο. Μπροστά, ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να «πετάει» φωτιές καθώς υπέγραψε τον Κλεμέντε, τον Κουτσιανικούλη από τον ΟΦΗ και τον Πόζογλου από τον Θεσπρωτό, τον Δεινόπαπα αλλά και τον Ντούνη από τον Ηρακλή, τον Ράντι από τα Τρίκαλα όπως και τον Τσίτα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25,8 έτη με το ρόστερ να είναι αρκετά μεγάλο στον αριθμό, πλην όμως με πολλές λύσεις.

«Ταμείο»: Μια ολοκαίνουργια ομάδα με παίκτες όμως ποιότητας που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Θα μπορούσε να σταθεί και σε ψηλότερη κατηγορία.

Διαθέτει κόσμο, ωστόσο η Νεάπολη του Βόλου δεν είναι η φυσική της έδρα.

Έμπειρος ο Θωμάς Γράφας, το ερώτημα είναι αν μπορεί να πάει μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Τα μόνα δείγματα που υπάρχουν για τον Ολυμπιακό Βόλου έως τώρα είναι από φιλικούς αγώνες καθώς το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Αταλάντη δεν έχει διεξαχθεί ακόμα.

Είναι μια πλήρης ομάδα και ειδικά από τη μέση και μπροστά, φαντάζει «ασταμάτητη». Η λογική λέει ότι θα βρίσκεται σε ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο.






Τρίγλια
Έτος ίδρυσης: 1937
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τριγλίας (5.000 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 12-14



Το «ζέσταμα»: Δεν έχει τίποτα άξιο αναφοράς ο συμπαθής σύλλογος από τη Χαλκιδική πέραν της μέχρι τώρα παρουσίας του στη Γ’ Εθνική. Πέρσι κατέκτησε τη 2η θέση στον 2ο Όμιλο, 2 βαθμούς πίσω από την Ελπίδα Σκουτάρεως (νυν Βέροια) και 2 μπροστά από τη Νίκη Αγκαθιάς. Παρά το 0-0 στον αγώνα μπαράζ με το Νέστο Χρυσούπολης, στον επαναληπτικό, η ομάδα της Χαλκιδικής έκανε ιστορικό διπλό και πήρε συνάμα την άνοδο.

Η ομάδα: Ο ίδιος προπονητής συνεχίζει από πέρσι (Γεωργιάδης). Από την ομάδα αποχώρησαν λίγοι παίκτες όπως Βελισσάρης (Θερμαϊκός), Σπάσιτς, Σουάνης κ.ά. Ικανός αριθμός παικτών παρέμειναν. Ενδεικτικά, Μικούδης, ο χρυσός σκόρερ του μπαράζ Ντούνγκα και πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με τον τερματοφύλακα Βούρα από την Καλαμάτα, τον Καρτσαμπά και τον Τσεμπερίδη από τη Νίκη Βόλου, τον Τσουκάνη, τον ταλαντούχο Έππα από τον Αιγινιακό και από άλλους παίκτες γειτονικών ομάδων αλλά και της Μακεδονίας. Τελικά, βλέποντας τις κινήσεις των άλλων ομάδων, πήρε από το πάνω «ράφι» το μεσοεπιθετικό Ζορμπά που αγωνιζόταν στην Κέρκυρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 23,6 έτη με το ρόστερ να είναι αρκετά μεγάλο στον αριθμό το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές (εξ ου και ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας).

«Ταμείο»: Από τις πιο ισορροπημένες ομάδες όσον αφορά αυτούς που έμειναν και το μεταγραφικό «πήγαινε – έλα». Πλην όμως, παρ’ ότι έχει μεγάλο ρόστερ το ζητούμενο είναι αν μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα

Στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον Πανσερραϊκό, έχασε εύκολα με 2-0.

Η λογική λέει ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.






Τρίκαλα
Έτος ίδρυσης: 1963
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000 θέσεις)
Πρόβλεψη θέσης: 1-4



Το «ζέσταμα»: Προϊόν συγχώνευσης ο ΑΟΤ με τις δύο ομάδες που τον «έφτιαξαν» να έχουν μεγάλη αντιπαλότητα μέχρι τότε με τον ΑΟ Αχιλλεύς και την ΑΕ Τρικάλων να μετέχουν τότε στη Β’ Εθνική. Τα Τρίκαλα έχουν 7 παρουσίες στην Α’ Εθνική, ωστόσο οι 6 είναι κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας «ζωής» τους. Την 1999-00 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφαία κατηγορία. Έκτοτε, «μπαλαντζάρει» μεταξύ Β’ Εθνικής και τοπικών. Την περίοδο 2010-11 αν και βρέθηκε στην 4η θέση της Β’ Εθνικής, αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω κατάθεσης πλαστής ενημερότητας. Ο σύλλογος έπεσε σε αγωνιστική αδράνεια και επανεκκίνησε την περίοδο 2013-14 από το Β’ Τοπικό. Την επόμενη σεζόν, τα Τρίκαλα συγχωνεύτηκαν με τον Α.Ο. Φλαμουλίου με την ομάδα να αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική. Ακολουθεί η διοίκηση Γιαλιά. Την περίοδο 2015–16 αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική (Football League) με την επωνυμία Α.Ο. Τρίκαλα Π.Α.Ε., με την ομάδα να τερματίζει 3η. Την επόμενη χρονιά, τα Τρίκαλα τερματίζουν στην 5η θέση. Αλλάζει ωστόσο η διοίκηση. Παρά την αλλαγή, και πάλι ο σύλλογος τερματίζει ψηλά (6η θέση). Την περσινή χρονιά, αλλάζει εκ νέου η διοίκηση με τον νυν πρόεδρο να έρχεται για να «σώσει ότι σώζεται». Αν και η ομάδα διαθέτει καλό ρόστερ, παραπαίει και δεδομένου ότι υποβιβάζονται «6» πρέπει να δώσει μάχη. Τελικά, δεν τα καταφέρνει και τα Τρίκαλα θα υποβιβαστούν, τερματίζοντας στη 12η θέση.

Η ομάδα: Ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε να εμπιστευτεί τις τύχες του συλλόγου σε έμπειρα χέρια. Το όνομα αυτού, Περικλής Αμανατίδης με μεγάλη εμπειρία στη Β’ Εθνική ενώ την περσινή χρονιά οδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου στην άνοδο. Εξάλλου, ο στόχος που τέθηκε ήταν εξαρχής η άνοδος.

Ελάχιστοι παίκτες έμειναν, με την περσινή ομάδα να «ξηλώνεται» κυριολεκτικά, φέροντας τη «ρετσινιά» του υποβιβασμού. Από τους αποχωρήσαντες, ενδεικτικά, Συμελίδης (Λεβαδειακός), Σισσέ (Αμαραντέ), Τσιάρας (Ολυμπιακός Βόλου), Συριόπουλος (Αιγάλεω), Γκουγκούδης (Ασπρόπυργος), Λάσκαρης (Ολυμπιακός Βόλου), Πάνος (Χανιά), Καπός (Νίκη Βόλου), Τριανταφυλλάκος (Χανιά), Θεολόγης (Απόλλων Λάρισας), Ράντι (Ολυμπιακός Βόλου), Γκότοβος (Αιγάλεω), Σμυρλής (Ιωνικός), Ταΐρης, Τσιμίκας, Ντιαλό κλπ. Από τους ελάχιστους που έμειναν ήταν οι Ντόσης, Νιάρος και Αϊβαζόγλου. Ωστόσο, ιδιαίτερη ήταν η ενίσχυση της ομάδας με πιο σημαντικές, τον τερματοφύλακα Γιακουμή από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Βέρτζο από τον Διαγόρα Ρόδου, τον Σανδραβέλη από την Κέρκυρα, τον Ριζογιάννη και τον Οικονομόπουλο από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον μέσο Τεγούση από τα Χανιά, τον επιτελικό μέσο Λώττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ισπανό Πελάεθ από την Τερουέλ, τον αριστερό εξτρέμ Τσίπρα από τον Ηρακλή, τον Νικλητσιώτη από το Νέστο Χρυσούπολης, τον Άλεξιτς από την ΑΕ Καραϊσκάκης κ.ά.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 26 έτη με το ρόστερ να είναι μεγάλο στον αριθμό με ικανές λύσεις, ωστόσο.

«Ταμείο»: Τελείως καινούργια ομάδα, προσεγμένες κινήσεις και δυνατή διοίκηση. Διαθέτει πολύ έμπειρο προπονητή και αυτό είναι σημαντικό.

Επιπλέον, διαθέτει κόσμο που ακολουθεί και στα εκτός.

Μεγάλο πρόβλημα το γηπεδικό καθώς γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια στη φυσική της έδρα.

Αν και στα φιλικά έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, στο Κύπελλο απέναντι στην Επισκοπή ναι μεν κέρδισε με 1-2 αλλά έδειξε ότι θέλει δουλειά, ακόμα. Λίγες μέρες αργότερα, με τη νίκη του απέναντι στη Δόξα Δράμας με 1-0 για τον ίδιο θεσμό, έδειξε ετοιμότητα ενόψει πρωταθλήματος

Οι ίδιοι, εξάλλου, «φωνάζουν» όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι πάνε για άνοδο, συνεπώς, θα είναι στο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων που θα την κυνηγήσουν.


Share To:

Ionikos News

Post A Comment: