Απόλυτα σοβαρός και ουσιαστικός ο Ιωνικός, πήγε στα Γιάννενα (στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων μιας και στη φυσική έδρα του Θεσπρωτού γίνονται βελτιωτικά έργα) και έφυγε με το διπλό. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο Β’ ημίχρονο ενώ και στο Α’ ημίχρονο θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα.

Ο Ιωνικός από νωρίς μπήκε δυνατά στο ματς και στο 5’ ο Κρητικός βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο ο Κίναλης έδιωξε ενστικτωδώς. Ο Ιωνικός έκτοτε διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα στο 26’ μετά από κόρνερ των γηπεδούχων, ο Κολτσίδας έπιασε το σουτ με τον Ιωάννου να διώχνει πάνω στη γραμμή. Οι του Ιωνικού δεν πτοήθηκαν και στο 33’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον πολύ δραστήριο Μάναλη με το σουτ του να περνά δίπλα από το δοκάρι του Κίναλη. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου μάλιστα, και πάλι ο Μάναλης έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς μετά από κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά ωστόσο και πάλι ο αντίπαλος κίπερ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με υπερένταση. Σκορ ημιχρόνου, 0-0.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Ιωνικός από νωρίς έβαλε τις βάσεις για το διπλό. Στο 48’ ο Μουστάκης άνοιξε το σκορ καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έπειτα στην πλάτη του Κίναλη καταλήγοντας στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Ιωνικός μετά το γκολ πήρε τα ηνία του αγώνα ολοκληρωτικά. Στο 65’, οι Νικαιώτες ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη καθώς ο Μάναλης πέτυχε το 0-2. Ήταν μια πολύ ωραία ενέργεια που ξεκίνησε από τον Κρητικό ο οποίος άνοιξε προς τον Γκούφα, εκείνος επιχείρησε από αριστερά το σουτ, ο Κίναλης απέκρουσε όμως ο Μάναλης που ακολουθούσε τη φάση, βρήκε τη μπάλα με προβολή και σημείωσε το πρώτο του γκολ σε εθνικές κατηγορίες. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Ιωνικό να σημειώνει και άλλες ευκαιρίες για γκολ με τον Καλλέργη και τον Μάναλη. Τελευταία καλή ευκαιρία για να τριπλασιάσει τα τέρματά του, από τον Ιωάννου στο 84’.
Τελικό σκορ, 0-2.

Ο Ιωνικός λοιπόν κατακτά το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι σε μια έδρα που σίγουρα δεν έπρεπε να χάσει και τελικά πήρε το μέγιστο το δυνατό.

Επόμενο παιχνίδι, εντός έδρας απέναντι στην Ιεράπετρα, μια ομάδα που την αντιμετώπισε και πέρσι στη Γ’ Εθνική όπου μάλιστα την είχε κερδίσει με 2-0 εντός έδρας. Οι Κρητικοί έχουν τους ίδιους βαθμούς με τους Νικαιώτες, καθώς μετά το 0-0 στην έδρα του Ιάλυσου, επικράτησαν με 2-1 της Νίκης Βόλου, στην Ιεράπετρα.


Θεσπρωτός – Ιωνικός 0-2 (48’ Μουστάκης, 65’ Μάναλης)

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βιγιαφάνιε, Σταυρίδης, Νόνης, Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Μπίκας, Ευθυμίου, Γώγος, Ραμίρεζ (62’ Ντάλα Κόστα), Κολλάς
Ιωνικός (Αρναούτης): Κουρεπίνης, Μουστάκης, Γκοτσούλιας, , Καλλέργης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκούφας (65’ Σμυρλής), Μάναλης, Ιωάννου, Τιεντσέ, Φουρλάνος, Κρητικός
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: