Σε ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους με τη διαιτησία να παίζει το ρόλο της ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο σφυρίζοντας «τόσο – όσο» προκειμένου ο Προμηθέας να διατηρεί μια διαφορά 4-5 πόντων, ο Ιωνικός προσπάθησε πολύ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από Λόρενς – Σαφτεναρ και Μαυροκεφαλίδη. Αρκετά καλή κι η παρουσία του κόσμου με πάνω από 100 οπαδούς της Ομάδας να κερδίζουν αισθητά τη μάχη της κερκίδας.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Λόρενς, Μπαρτ, Τζόουνς, Μαυροκεφαλίδη και Σάφτεναρ. Ιδιαίτερα νευρικό, επιθετικά, το παιχνίδι, ιδίως από το τρίποντο όταν από την άλλη ο Προμηθέας έβρισκε λύσεις μέσω του Κατσίβελη. Δεν είναι τυχαίο που στην Α’ περίοδο ο εν λόγω είχε πετύχει 12 πόντους. Ο Ιωνικός, αφού είδε ότι δεν του βγαίνει το παιχνίδι από μακρινή απόσταση, επέλεξε να περάσει τη μπάλα κοντά στον καλάθι. Και δικαιώθηκε. Έχοντας σε καλή μέρα τους ξένους του αλλά ιδίως τον «Λου», ο Ιωνικός κατάφερε να κρατιέται κοντά στο σκορ. Στο 7’ το σκορ ήταν στο 19-18. Τελικά το σκορ της περιόδου διαμορφώθηκε στο 28-25. Ένα σκορ ιδιαίτερα ψηλό.

Στη Β’ περίοδο, ο Μάγειρας ξεκίνησε με τους Μπαρτ, Δημάκο, Στιθ, Χαραλαμπόπουλο
και Σάφτεναρ. Ο Ιωνικός με αυτό το σχήμα κατάφερε να κρατιέται κοντά στο σκορ και όταν στα μισά της περιόδου επανέφερε τα βασικά του γκαρντ και τον Μαυροκεφαλίδη, προσπέρασε με τρίποντο του τελευταίο με 38-41. Φυσικά, ο αρχηγός του Ιωνικού δεν ήταν μόνος του καθώς ο Λόρενς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και με συνοδοιπόρους τον Μπαρτ και τον «ιπτάμενο» Ολλανδό, κρατούσαν την Ομάδα μπροστά (42-44 στο 17’). Μάλιστα, ο Λόρενς με τρίποντο, στο 19’ διαμόρφωνε το 44-47. Κάπου εκεί και προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φθορά των φάουλ (είχε ήδη 2 φάουλ από νωρίς ο Τζόουνς), ξαναπέρασαν στο παιχνίδι οι Κώττας, Στιθ και Δημάκος με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να μη μπορέσει να σκοράρει αφενός αλλά και να δεχτεί 2 καλάθια, με τον Έλλις για τους Πατρινούς να δημιουργεί γενικά πολλά προβλήματα. Σκορ ημιχρόνου, 48-47.


Στην επανάληψη ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους ίδιους που ξεκίνησε το παιχνίδι. Και πάλι το ξεκίνημα   για τον Ιωνικό ήταν νωθρό καθώς στα πρώτα 4’ οι Νικαιώτες ήταν χωρίς σκορ. Ο Προμηθέας επέλεξε να παίξει ζώνη αφενός και αφετέρου να «ρίξει» το ρυθμό του αγώνα. Αμυντικά, ο Προμηθέας άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ με την άμυνα του Μπαρτ πάνω στον Κατσίβελη να είναι η «αχίλλειος πτέρνα». Η επιλογή του Αμερικάνου να παίζει άμυνα στα 2 μέτρα τον Κατσίβελη, αποδείχτηκε λανθασμένη, δίνοντας πόντους στους γηπεδούχους. Έτσι λοιπόν, ο Προμηθέας με 60-51 έδειχνε ότι θα «καθάριζε» το ματς σιγά-σιγά. Κάπου εκεί, μπήκε στην εξίσωση ο Λόρενς. Παρά τις ανορθολογικές και αργές επιθέσεις των «μπλε», με τη μπάλα μέχρι τότε να μένει στα χέρια με τη λήξη του χρόνου, ο Λόρενς με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωνε σε 61-57. Στο 28’, ο Ιωνικός μείωνε στο καλάθι (61-59) μετά από μια εντυπωσιακή ενέργεια του Τζόουνς. Ωστόσο, η απάντηση του Προμηθέα ήταν παρόμοια και με δύο διαδοχικά τρίποντα των Αγραβάνη και Κατσίβελη, οι Πατρινοί ξέφευγαν εκ νέου με 67-59. Το παιχνίδι ήταν ένας διαγωνισμός τριπόντων και οι Νικαιώτες απάντησαν με τον Μαυροκεφαλίδη για το 67-62. Σκορ δεκαλέπτου, 69-65.

Στην τελευταία περίοδο, είχε έρθει η ώρα του Κρις Μπαμπ για τον Προμηθέα. Ένας παίκτης κλάσης  που μέχρι τότε δεν είχε κάνει πολλά, στο 33’ και ενώ το σκορ ήταν 71-69, πέτυχε τρίποντο και φάουλ, δίνοντας διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του. Σε εκείνο το σημείο και ενώ ήδη ο Ιωνικός είχε χάσει τον Δημάκο με 5 φάουλ, οι διαιτητές παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη ευκολία να σφυρίζουν φάουλ και αντιαθλητικά εις βάρος του Ιωνικού. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Πατρινοί να ξεφεύγουν για λίγο στο σκορ κάθε φορά που ο Ιωνικός πλησίαζε σε απόσταση βολής. Στο 35’, ένα απλό φάουλ του Χαραλαμπόπουλου, δόθηκε καλάθι και φάουλ. Συνάμα, ήταν το 5ο φάουλ του παίκτη του Ιωνικού. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, με το σκορ στο 37’ να είναι στο 81-76. Ο Ιωνικός καταφέρνει να βγάλει δύο υποδειγματικές άμυνες, αφήνοντας το μακρινό σουτ στον Προμηθέα. Στο 38’, οι παίκτες του Μάγειρα μειώνουν έτι περισσότερο με τον Σάφτεναρ (82-78) ενώ λίγο αργότερα, 1.10’ πριν το τέλος χάνεται μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόουνς να μη μπορεί να μειώσει περαιτέρω. Η άμυνα ωστόσο βγαίνει και ο Ιωνικός με τον Μπαρτ να τρέχει κέρδισε το φάουλ ενώ πέτυχε και το καλάθι. Όμως, ο Αμερικανός του Ιωνικού αστόχησε στη βολή με το σκορ να διαμορφώνεται στο 82-80, 43’’ πριν τη λήξη. Ο Προμηθέας πήρε τάιμ άουτ. Και μετά από πικ εν ρολ, η μπάλα έφτασε στο Μπαμπ ο οποίος έκανε το βήμα πίσω, ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του και επιχείρησε το σουτ τριών πόντων που ήταν εύστοχο. 85-80 με 23’’ να απομένουν. Ο Ιωνικός πήρε τάιμ άουτ, ωστόσο, ο Λόρενς δε μπόρεσε να επαναφέρει και έκανε παράβαση 5’’. Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε. Τελικό σκορ, 87-80.


Σχόλιο

Βελτιώθηκε σημαντικά η εικόνα της Ομάδας σε μια πολύ δύσκολη έδρα, η οποία αποτελεί κατά τεκμήριο το νο2 στην κατηγορία. Παρά τα «φάλτσα» της διαιτησίας, ο Ιωνικός ακόμα και έτσι θα μπορούσε να «πέσει» στο νήμα και να κάνει την έκπληξη με λίγο περισσότερη προσοχή. Στεκόμαστε ωστόσο στις δηλώσεις του Βαγγέλη Τσάπα ο οποίος έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την «αντίδραση» από τα δύο πρότερα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Όπως ειπώθηκε εξάλλου, από Δευτέρα αναλαμβάνει ο Βετούλας (ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τις κερκίδες) οπότε όλα θα μπουν σε νέα βάση.

Στα μελλούμενα, ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (τηλεοπτικό παιχνίδι) χωρίς κόσμο λόγω της απόφασης σχετικά με τα «επεισόδια» στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Κολοσσό. Για την ιστορία, ο Ιωνικός απέφυγε τα χειρότερα μιας και αν εξαντλούταν η αυστηρότητα, ήταν για 2 αγωνιστικές κ.θ. και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο (όχι τα 1.500 ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει τώρα). Με ή χωρίς προκλήσεις, ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε τα τελευταία χρόνια. Να συνεχίσει να βοηθάει όπως μόνον αυτός ξέρει, χωρίς να «τσιμπάει».


«Χρηματιστήριο»

Limit Up

(+) Η αντίδραση των Νικαιωτών σε σχέση με όσα είχαν δείξει μέχρι τώρα στα επίσημα.
(+) Το είχαμε πει. Όταν ανέβουν τα βασικά γκαρντ της Ομάδας, ο Ιωνικός θα είναι πέραν του δέοντος ανταγωνιστικός. Ο Λόρενς με 15 πόντους ήταν όλα τα λεφτά για τους «μπλε» ( 4/6 τρίποντα συν 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ)
(+) Συνοδοιπόροι του Λόρενς ήταν οι Σάφτεναρ ο οποίος έκανε νταπλ-νταμπλ (13 πόντους, 11 ριμπάουντ και από 1 τάπα, ασίστ και κλέψιμο), ο Μαυροκεφαλίδης με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, και από 1 τάπα, ασίστ, κλέψιμο, ο Χαραλαμπόπουλος ο οποίος μέχρι να αποβληθεί, άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ καθώς είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Τζόουνς με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα για τον Μπαρτ που όμως μπορεί και πρέπει να προσφέρει περισσότερα.
(+) Το ροτέισον του Βαγγέλη Μάγειρα. Αυτή τη φορά έγινε πιο ορθολογική διαχείριση. Αναγκαστικά ο Λόρενς «τράβηξε» το κουπί μιας και φάνηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες λύσεις από τον πάγκο και πόσο μάλλον όταν του πήγε το ματς. Λορενς και Μαυροκεφαλίδης έπαιξεν 35.35’ και 31.30’ αντίστοιχα. Ωστόσο, κανείς άλλος δεν πλησίασε τα 30’ και αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ιωνικός έπαιζε από το 35’ με μείον 2 παίκτες (αποβολή Δημάκου, Χαραλαμπόπουλου), γίνεται κατανοητό για τι πράγμα μιλάμε.
(+) Η κυριαρχία στους «αιθέρες» με 42-32 στα ριμπάουντ.
(+) Ο κόσμος της Ομάδας. Παρά το μη ιδανικό κλίμα, την τελευταία περίοδο, οι Rangers έκαναν το ταξίδι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας και έσπρωχναν συνεχώς τους φιλοξενούμενους.
(+) Η δήλωση αισιοδοξίας του Βαγγέλη Τσάπα για το μέλλον, τονίζοντας πόσο αναγκαίο είναι ο Ιωνικός να έχει του χρόνου το δικό του γήπεδο προκειμένου να βαδίσει σε ακόμα υψηλότερα σκαλοπάτια.
(+) Από πλευράς Προμηθέα, MVP του ματς ήταν ο Οκτάβιους Έλλις με νταμπλ-νταμπλ (17 πόντους, 11 ριμπάουντ), ο Κατσίβελης με 20 πόντους και 4 ασίστ, ο Χολ ο οποίος δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπερα όχθη, ο Αγραβάνης ο οποίος σημείωσε κρίσιμους πόντους και βέβαια ο Κρις Μπαμπ (14π.) ο οποίος μια φορά στην αρχή του δεκαλέπτου με ένα τετράποντο και μια στο τέλος με τρίποντο, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.


Limit Down

(-) Η διαιτητική αντιμετώπιση. Ήταν «τόσο-όσο» και κρατούσε με τα σφυρίγματά της το «μαξιλαράκι» ασφαλείας για το προβάδισμα του Προμηθέα
(-) Η απόφαση για το κεκλεισμένων των θυρών στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
(-) Μέχρι τώρα, ο Ιωνικός αποδεικνύεται ότι είναι μια ομάδα των 5-6 παικτών χωρίς βοήθειες από τον πάγκο. Και σήμερα, αυτό έπαιξε το ρόλο του. Στιθ, Δημάκος και Κώττας μπορούν να ανεβάσουν στροφές και να βοηθήσουν περισσότερο.


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τα δεκάλεπτα: 28-25, 48-47, 69-65, 87-80


Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Λόουερι 2, Αγραβάνης 11 (2), Κατσίβελης 20 (3), Έλις 17, Μαντζούκας 3 (1), Κασελάκης 7 (1), Μπόγρης 4, Λίποβι, Χολ 8, Μπαμπ 12 (3), Φίλερ 3 (1).
Ιωνικός Νικαίας (Μάγειρας): Μαυροκεφαλίδης 15 (2), Σάφτενααρ 13 (1), Μπαρτ 12 (1), Τζόουνς 13 (2), Λόρενς 15 (4), Χαραλαμπόπουλος 10, Κώττας 2, Δημάκος, Κουντουράς, Στιθ.


Επόμενο παιχνίδι: 12/10, 17.45 (κ.θ.) – (ΕΡΤ-2)
Κλ. «Σοφία Μπεφόν», Ιωνικός Νικαίας - ΠΑΟΚ
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: