Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

 Δεν γινόταν να μην νίκαγε σε αυτό το ματς με τον Ιάλυσο ο Ιωνικός. Θα ήταν αμαρτία να κολλήσει για άλλη μία φορά στο μηδέν. Και να είχε νέα απώλεια βαθμών, ενώ έβλεπαν όλοι πως έπαιζε καλύτερα από τον αντίπαλό του. Για τα σημαντικά οφέλη μίας τόσο σημαντικής ανάσας, και στο ψυχολογικό και στο βαθμολογικό κομμάτι, δεν είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος. Αυτό που έχει, όμως, τη μεγαλύτερη σημασία είναι να αξιοποιήσει η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη στο άμεσο μέλλον τα μαθήματα που παίρνει διαρκώς στον αγωνιστικό τομέα.

Ο Ιωνικός σε όλα τα φετινά του ματς στη Football League αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους πως είναι μέσα στην ουσία των πραγμάτων. Ποδοσφαιρικά, ίσως να δείχνει περισσότερα πράγματα από τις ομάδες που αντιμετώπισε. Σε κάποιους τομείς, σίγουρα... Μέχρι τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του, σε όσους αγώνες έχουμε παρακολουθήσει (είτε στο γήπεδο, είτε στην τηλεόραση) για το πρωτάθλημα, ο Ιωνικός δεν υστέρησε πουθενά και με κανέναν. Καμία ομάδα δεν του πήρε τον αέρα, καμία από αυτές δεν μπόρεσε να τον κάνει να νιώσει άσχημα ούτε καν για μικρά χρονικά διαστήματα. Ο Ιωνικός ανταποκρινόταν σε πολλά ζητούμενα, αλλά πλήρωνε τις δικές του αδυναμίες και τα δικά του λάθη. Το σπάσιμο αυτής της «συνήθειας» που έλαβε χώρα απέναντι στους Ροδίτες πρέπει να οδηγήσει σε άλλη ρότα από εδώ και πέρα...

Φυσικά και το αίσθημα της νίκης επί του Ιάλυσου γλύκανε τους πάντες στη Νίκαια. Μόνοι τους διαπιστώνουν όλοι οι άνθρωποι που σχετίζονται με το σύλλογο το πόσο ωραία είναι να φεύγεις με το τρίποντο. Παίρνοντας, δηλαδή, αυτό που δικαιούσαι με την απόδοσή σου πάνω στο γρασίδι. Ο Ιωνικός χρειάζεται ένα κλικ για να αποφύγει πιθανές περιπέτειες και να πραγματοποιήσει μία πορεία στο φετινό πρωτάθλημα που θα ικανοποιήσει πρωτίστως τους φίλους του. Επομένως, από τη στιγμή που η νοοτροπία και η αντιμετώπιση των αγώνων είναι πολύ καλή, όλη η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυση του υπαρκτού θέματος στον επιθετικό τομέα.

Προφανώς και ο προπονητής και οι παίκτες το βλέπουν αυτό, το ξέρουν καλύτερα από εμάς, και ψάχνουν τρόπους για το διαρκές και οριστικό ξεπέρασμα του συγκεκριμένου εμποδίου. Δεν είναι πως δεν το θέλουν. Όμως χρειάζονται περισσότεροι αυτοματισμοί, κάποιες έξυπνες ιδέες, περισσότερη ατομική τόλμη, κίνηση χωρίς τη μπάλα, ενδεχομένως πιο πολλά τρεξίματα, αλλά και καλύτερα τελειώματα. Είτε είναι σουτ, είτε οτιδήποτε άλλο. Έχουμε πλέον ένα αρκετό δείγμα για να καταλάβουμε κάποια βασικά στοιχεία. Χρειάζεται ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στα πόδια, καθαρό μυαλό και όλα θα απλοποιηθούν. Δυνατότητες υπάρχουν. Άμεσο ζητούμενο; Η απόκτηση ενός ενστίκτου που θα δίνει τη λύση.

ΥΓ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ η συγκυρία μας θυμίζει -ως προς την ποδοσφαιρική της τεχνοτροπία...- την περσινή πορεία του Ιωνικού στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής. Βλέπαμε και τότε πως η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό, αρκεί να έλυνε το πρόβλημα στο γκολ. Το έκανε. Αν γίνει και φέτος σύντομα κάτι παρόμοιο, το πρωτάθλημα θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον για την ομάδα της Νίκαιας. Οι αντίπαλοι ξέρουν ήδη πως δεν χωράει καμία υποτίμηση από την πλευρά τους των κυανόλευκων. Ας μάθουν σύντομα πως δεν υπάρχουν και περιθώρια...
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: