Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Ο μπασκετικός Ιωνικός βιώνει τη μεγαλύτερη «κρίση» των τελευταίων δύο ετών. Το ζητούμενο είναι να ισορροπήσει πάνω στο τεντωμένο σχοινί που έχει μπροστά του και να βγει νικητής την επόμενη ημέρα σε όλα τα επίπεδα.

Σαφέστατα αποτελεί την πιο μεγάλη κρίση των τελευταίων δύο ετών. Αυτό συμβαίνει γιατί έως τώρα απλά… δεν υπήρχαν κρίσεις ή το μέγεθός τους ήταν ευτελές. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η έναρξη της περσινής σεζόν. Όμως, και φέτος, ο Βαγγέλης Τσάπας, που ηγείται με επιτυχία της προσπάθειας του Ιωνικού στο μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, δεν άφησε τον χρόνο να περάσει και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. 

Οι παρατηρητικοί εντόπισαν τη δυσφορία του Β. Τσάπα κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Λαύριο στο «Σοφία Μπεφόν». Οι αντιδράσεις του ισχυρού άνδρα των «μπλε» αντικατόπτριζαν πλήρως την κατάσταση: Δυσανασχετούσε, μόρφαζε, χειρονομούσε. Δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε.

Η εικόνα του Ιωνικού δεν άλλαξε ούτε στο ματς κυπέλλου με τον Κολοσσό στον «Πλάτωνα». Ο Ιωνικός προβλημάτισε αλλά με μία διαφορά: το ματς έμοιαζε να «το έχει» με τη βοήθεια της φυσικής έδρας και του κόσμου του. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα «κοιμήθηκε» κυριολεκτικά, παρά το γεγονός πως οι οπαδοί δε σταμάτησαν δευτερόλεπτο να την εμψυχώνουν, και το ματς χάθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των «κυανόλευκων». Το «τίμημα» των κακών εμφανίσεων πλήρωσε τελικά ο Στέργιος Κουφός που είδε την πόρτα της εξόδου.

Στην ερώτηση «μπορεί ο ιωνικός να κάνει το μεγάλο comeback»; Η απάντηση έχει φυσικά θετικό πρόσημο. Αρκεί αυτή η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία. Αυτή είναι η υγιής αντιμετώπιση για τον οργανισμό του Ιωνικού. Χάθηκαν δύο «μάχες». Όχι ο «πόλεμος» της χρονιάς ολόκληρης. 

Ο Νίκος Βετούλας, που γνωρίζει την ομάδα, επέστρεψε, το ηλεκτροσόκ επετεύχθη σε όλα τα επίπεδα. Ο 45χρονος κόουτς είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε την περσινή να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση και να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της. Και τα κατάφερε. Έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι όλες οι πλευρές να δείξουν χαρακτήρα και αυτοσυγκράτηση για το καλό του οργανισμού, της ομάδας, του Ιωνικού. Η ευθύνη ξεκινάει από τον «τελευταίο» οπαδό και φτάνει ως την κορυφή της ιεραρχίας. Κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν περισσεύει.

Το σχοινί είναι τεντωμένο και οι χειρισμοί που χρειάζονται πρέπει να είναι λεπτοί. Οφείλουν να είναι προσεκτικές οι κινήσεις για να μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα που γεμίζει με τόσο κόπο αγώνα-αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια. 

Λεπτούς χειρισμούς και σωστές «μανούβρες», που μπορούν να βγάλουν την ομάδα από αυτή την «κρίση», είναι ικανός να κάνει μόνο ένας καλός «καπετάνιος». Εν προκειμένω, για τον μπασκετικό Ιωνικό, είναι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Το έκανε και πέρυσι και αν χρειαστεί θα το ξανακάνει: ο Βαγγέλης Τσάπας.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: