Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης


Ο Ιωνικός δεν κέρδισε τον Προμηθέα. Άλλωστε δεν ήταν και το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κέρδισε όμως τις εντυπώσεις και τον απαραίτητο χρόνο, ως νέα ομάδα, για να αναδείξει τις αρετές της.

Είτε το έχανε το ματς στην Πάτρα ο Ιωνικός, είτε το κέρδιζε υπήρχε και υπάρχει ένα κοινό συμπέρασμα, με βάση την εικόνα εντός του παρκέ: Η ομάδα, που «κατέβηκε» με υπηρεσιακό προπονητή τον Βαγγέλη Μάγειρα, έπαιξε, υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της Νίκου Βετούλα, σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Σύμφωνα με αυτό που μπορεί. «Χτύπησε» στα ίσια το ματς απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Basket League αλλά στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να «ανοίξει λογαριασμό» στις νίκες, στην πρώτη της εκτός έδρας αναμέτρηση για την Α1.

Κακά τα ψέματα, στην αρχή της χρονιάς, όταν κοιτάζεις το πρόγραμμα και βλέπεις ποια παιχνίδια μπορείς, σε υποθετικό επίπεδο, να «χτυπήσεις», το ματς στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα δεν είναι ένα από αυτά.

Σήμερα λοιπόν, κόντρα στα προγνωστικά, ο Ιωνικός έδειξε τα δόντια του απέναντι σε μία πολύ πιο έτοιμη ομάδα, η οποία μεσοβδόμαδα «φιλοδώρησε» με «30άρα» τη Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ σε αγώνα Eurocup.

Η εμφάνιση των «κυανόλευκων» στην Πάτρα, τόσο στο παρκέ όσο και στην κερκίδα, καθώς βροντερό «παρών» έδωσαν τουλάχιστον 150 φίλοι της ομάδας κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, είναι αξιομνημόνευτη.

Η εικόνα στο παρκέ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από το καλοκαίρι με βάση τη δυναμική του ρόστερ. Όχι, δεν περίμενε κανείς πως ο Ιωνικός Νίκαιας θα κερδίσει όλα τα ματς της σεζόν. Ωστόσο, αποτελεί τρανή απόδειξη πως με βάση τη δυναμική του, ότι ο Ιωνικός αδίκησε τον εαυτό του κόντρα σε Λαύριο και Κολοσσό, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

Και κάτι ακόμα: Η ομάδα της Νίκαιας πήγε στην Πάτρα για να «παίξει μπάσκετ», όπως αποτυπώνεται και από το υψηλό σκορ ημιχρόνου (48-47) αλλά και από το τελικό (87-80), κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλές ομάδες όταν επισκέπτονται την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Τι κόστισε στο ματς; Τα αρκετά λάθη. Αλλά είπαμε: Είναι μία νέα ομάδα που χρειάζεται πίστωση χρόνου. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση αυτή δίνει υποσχέσεις και ελπίδα για καλύτερη συνέχεια.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: