Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Ο ΟΦ Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου στη Γ΄Εθνική βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με τον Ιωνικό και ήταν η ομάδα που δεν χρειάστηκε μπαράζ για την άνοδο, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση και πήρε το απ΄ευθείας εισιτήριο. 


Το ξεκίνημα του ΟΦΙ στο φετινό πρωτάθλημα της Football League κρίνεται ικανοποιητικό. Πρώτα ήρθε μία εκτός έδρας ισοπαλία με 0-0 στη Ρόδο με τον Ιάλυσο και μετά η πρώτη νίκη με 2-1 εντός έδρας επί της Νίκης Βόλου. Ο ΟΦΙ εμφανίζεται σοβαρός και ειδικά στην έδρα του (που είναι ένα πολύ δυνατό σημείο του) είναι ικανός να μαζέψει αρκετούς βαθμούς. Όσον αφορά στο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, ενδεικτικές είναι οι αναφορές ανθρώπων της που κάνουν λόγο για έναν ΟΦΙ που ανεβαίνει τις κατηγορίες παραμένοντας ανταγωνιστικός, αλλά και για ένα απόρθητο Βουζουνεράκειο. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί εκεί το Διαγόρα Ρόδου και μετά θα πάει στο Βόλο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό. 


Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΦΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΥ


Τα διοικητικά ηνία του ΟΦΙ βρίσκονται στα χέρια του Θανάση Χηνόπουλου. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, το καλοκαίρι του 2017, αναμφίβολα η ομάδα ανέβηκε επίπεδο. Μάλιστα, άρχισε να κατακτάει και τρόπαια, με τη σχετική καταμέτρηση να έχει φτάσει αισίως στον αριθμό εφτά: δύο Κύπελλα Λασιθίου, τρία Σούπερ Καπ Λασιθίου, το περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας το 2018. Μιλώντας για τη σχέση του με την ομάδα ο κ. Χηνόπουλος είπε πολύ πρόσφατα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Super FM πως «ασχολούμαι χρόνια με το ποδόσφαιρο και έπαιζα μπάλα παλαιότερα. Εκείνο που μου αρέσει στην Ιεράπετρα είναι ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα, είναι και η ομάδα της πόλης, και είναι πολύ συγκινητικό όποτε παίζουμε στην έδρα μας, Κυριακή παρά Κυριακή, να βλέπουμε 1.500 με 2.000 φιλάθλους στο γήπεδο». 


Ο ίδιος σε μία προσπάθειά του να προσδιορίσει το προφίλ της ομάδας του είχε πει πως ο ΟΦΙ ξεκινάει το φετινό πρωτάθλημα με συγκρατημένη αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία όπως είναι η Football League. «Δεν πάει το μυαλό μου παραπάνω σε αυτή τη χρονική περίοδο, πέρα από το πώς θα κάνουμε μία συγκομιδή βαθμών για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Στην πορεία βλέπουμε, γιατί ο καθένας θα ξεδιπλωθεί και θα δείξει τι είναι, τι αξίζει. Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις προβλέψεις σε μία τέτοια κατηγορία, διότι είναι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες. Μία ατυχής, εντός και εκτός εισαγωγικών, διαιτησία μπορεί να σε φέρει πολύ χαμηλά. Προσπαθούμε να λειτουργούμε σαν οικογένεια, να έχουμε ομόνοια, ηρεμία, να παίζουμε τη μπάλα μας και όπου βγει. Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα, είναι πολύ νωρίς. Το Δεκέμβρη θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση».

Όσον αφορά στο γενικότερο πλαίσιο, έτσι όπως το βιώνει από τη θέση που βρίσκεται, είπε πως «έχω ένα πολύ καλό Διοικητικό Συμβούλιο, οι άνθρωποι τρέχουν, η κοινωνία στο βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί, ανταποκρίνεται». Επεκτάθηκε, ακόμα, και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί τόσο στην περιοχή του, όσο και γενικότερα, δίνοντας μία εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα: «Δε θέλω να τρώμε 3-4 γκολ σε κάθε παιχνίδι για να λέμε ότι είμαστε στη Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει να έχεις και κάποιους παίκτες. Δυστυχώς, ο Νομός Λασιθίου και η υπόλοιπη Κρήτη, δεν διαθέτει πληθώρα παικτών και αναγκάζεσαι να φέρεις παίκτες από πάνω. Υπάρχουν έξοδα, δαπάνες, ματώνει ο καθένας, ματώνει και η κοινωνία. Έχουμε θεσπίσει τα εισιτήρια διαρκείας, την κάρτα μέλους και τις χορηγίες, έχουμε βάλει ηλεκτρονική ταμπέλα στο γήπεδο όπου διαφημίζονται οι επιχειρήσεις, με διάφορους τρόπους προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα οικονομικά της ομάδας ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα, σε καμία ομάδα δεν είναι, κανείς πρόεδρος δεν θα πει πως είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα παντού».


ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το κλειδί της επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, ή τέλος πάντων ένα από αυτά, είναι ο προπονητής Γιάννης Μάγγος. Λίγο πριν το τέλος της προετοιμασίας είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για τη φετινή πορεία του ΟΦΙ. «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, σίγουρα θέλουμε ακόμα δουλειά, αλλά με βάση τα δείγματα που έχουμε δείχνουν ότι φέτος θα είμαστε μία πολύ υπολογίσιμη ομάδα».


Στα φιλικά η ομάδα της Ιεράπετρας είχε φέρει τα εξής αποτελέσματα: Ηρόδοτος-ΟΦΙ 0-0, Εργοτέλης-ΟΦΙ 2-0, ΟΦΙ-Πόρος 3-1, Χανιά-ΟΦΙ 3-2, Γιούχτας-ΟΦΙ 2-1 και ΟΦΙ-Εργοτέλης 0-3. Ενδιάμεσα είχε κατακτήσει το Σούπερ Καπ Λασιθίου νικώντας τον ΑΟΑΝ με 3-0. Όταν ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις για φέτος ο ΟΦΙ αντιμετώπισε στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας τον Πανθηραϊκό στη Νάξο. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, για να χάσουν οι Κρητικοί την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Η εμφάνιση των παικτών του ΟΦΙ κρίθηκε κακή και δίχως να δικαιολογείται από την ταλαιπωρία του ταξιδιού κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και φυσικά δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή παρουσία στο Κύπελλο, όταν ο ΟΦΙ έφερε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με μία ομάδα της Super League, τον Παναιτωλικό, και κυρίως όταν ισοφαρίστηκε στο τέλος (2-2) από τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ...

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Τσάμης (1), Καραγκιολίδης (13), Μπένκο (21)

Αμυντικοί: Δερμιτζάκης (4), Πυθαρούλης (19), Σμίλτος (6), Μάγκας (16), Τζελέπης (5), Σέχου (26), Χιντζίδης (23), Μπάμπης (22), Καραγιάννης (11), Ποδαράς 45)

Mέσοι: Αναστασόπουλος (27), Βογιατζής (8), Σκόνδρας (15), Ανυφαντάκης (17), Χρυσοφάκης (7)

Επιθετικοί: Μίνας (12), Αποστολόπουλος (20), Μέμος (14), Κατσικοκέρης (9), Παπαδόπουλος (10)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: