Αν υπήρχαν «αμαρτίες» στη ζωή, τότε σίγουρα μία από αυτές θα ήταν να μην είναι κατάμεστο το «Σοφία Μπεφόν» σε λίγες ώρες που ο Ιωνικός υποδέχεται τον Ηρακλή (Σάββατο, 15:45/ ΕΡΤ Sports/ERTPlay4) για την Basket League.

Του Κωνσταντίνου Χαλκιαδάκη,

Οδεύοντας στην έκτη, εν σειρά, «στροφή» του πρωταθλήματος οι «οιωνοί» για τον Ιωνικό είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Δείχνει να ξεπέρασε τις (αγωνιστικές) δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του πρωταθλήματος, η ομάδα μετράει ένα σερί 3-0 σκαρφαλώνοντας ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League και οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Βετούλα έχουν τη δυνατότητα να «αναρριχηθούν» έτι περαιτέρω.

Επόμενος αντίπαλος ο, επίσης «νεοφώτιστος» στη μεγάλη κατηγορία, Ηρακλής, σε ένα από τα σημαντικότερα και πιο κομβικά ματς της σεζόν. Οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης, που έχουν το ίδιο σερί (3-2), πέρυσι νίκησαν τον Ιωνικό στο «Ιβανώφειο» με 93-90, λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε εκείνο το αξέχαστο ματς-θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση (ας μου επιτραπεί η έκφραση: στην «προ-Λουκά εποχή») αλλά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Ιωνικού, λίγους μήνες αργότερα στον «Πλάτωνα» με 93-81 (με τον «Λου» στην ομάδα), πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Ναι, το «Σοφία Μπεφόν» δεν είναι «Πλάτωνας». Ίσως όμως, μπορεί να… μοιάσει σε ένα βαθμό. Είναι μία λύση – γέφυρα με τις διαβεβαιώσεις πως την επόμενη σεζόν ο Ιωνικός θα έχει «γήπεδο στον Πλάτωνα», όπως είναι και η λαϊκή απαίτηση στη Νίκαια. Ας μην το ξεχνάμε ούτε στιγμή αυτό το θέμα.

Ναι, η Basket League δεν είναι Α2. Ωστόσο, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: Ο Ιωνικός χρειάζεται τον κόσμο του για να κάνει το «βήμα παραπάνω» σε όλους τους τομείς. Στο αγωνιστικό σκέλος, αποτυπώθηκε με σαφήνεια σε όσους παρευρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κλειστό του Φαλήρου κόντρα στη Λάρισα, σε ένα ματς που θύμισε έντονα, για όσους έχουν καλή μνήμη την πρεμιέρα της περσινής Α2 κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα. 

Με λίγα λόγια, σε ένα ματς που έμοιαζε να έχει «στραβώσει» για τα καλά με αξιομνημόνευτη/αξέχαστη αστοχία από τη γραμμή των 6,75μ και μόλις 3/29 τρίποντα (ποσοστό λίγο πάνω από 10% - το χαμηλότερο ποσοστό έως τώρα στη φετινή Α1), που ο Ιωνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ με -9, μπήκε στην εξίσωση ο κόσμος και το ματς «γύρισε». Σε ένα ματς, που «δεν έμπαινε τίποτα», εκεί που όλα έμοιαζαν να καταρρέουν και το momentum ήταν για τους Θεσσαλούς, ομάδα και κόσμος έφεραν τα «πάνω-κάτω» και η νίκη ήρθε στη Νίκαια.

Προς επίρρωση του επιχειρήματος, θυμηθείτε την κίνηση του «μπαρουτοκαπνισμένου» Λουκά Μαυροκεφαλίδη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα που «έσπασε» καρδιές: Πήγε, μαζί με τους συμπαίκτες του, κοντά στην κερκίδα με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας, ως είθισται, και έδειξε με νόημα προς την εξέδρα. Αυτό λέει πάρα πολλά για έναν αθλητή που έχει περάσει από τεράστιους συλλόγους κατακτώντας τίτλους, έναν παίκτη με παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου, που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας.

Στο δια ταύτα: Ανέκαθεν η δύναμη του Ιωνικού, και η μεγάλη διαφορά του από πολλές ομάδες, ήταν και είναι ο κόσμος του. Ο κόσμος που ακολουθεί πιστά σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, «σε πόλεις και χωριά», σε όλα τα αθλήματα. Για αυτόν τον κόσμο δεν είναι τίποτα να γεμίσει από άκρη εις άκρη το «Σοφία Μπεφόν» το ερχόμενο Σάββατο και να «σπρώξει» την ομάδα σε μία ακόμα νίκη που σίγουρα θα «ανοίξει την όρεξη»… Μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί.



Σε αυτό το μήκος κύματος, όπως έχει γίνει γνωστό από τη διοίκηση του μπάσκετ, θα υπάρχουν δύο πούλμαν στον «Πλάτωνα» για να μεταφέρουν δωρεάν κόσμο του Ιωνικού, που δεν έχει μεταφορικό, στο «Σοφία Μπεφόν» και πίσω στη Νίκαια. Αναχώρηση στις 14:15.

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος λοιπόν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ομάδα με την τέταρτη καλύτερη επιθετική επίδοση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με 398 πόντους σε πέντε αγώνες, αλλά αδυνατούσαν να «κατέβουν» στην όμορφη, κατά τα άλλα, γειτονιά του Φαλήρου.

Επίσης, να σημειωθεί πως οι φίλοι του Ιωνικού θα «στερηθούν» την ομάδα για αρκετές ημέρες καθώς το επόμενο εντός έδρας ματς είναι στις 23 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Κολοσσό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ιωνικός δίνει το δυσκολότερο ματς της χρονιάς, στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερη «ώθηση» για τους παίκτες από ένα γεμάτο γήπεδο σε λίγες ώρες και μία νίκη κόντρα στον Ηρακλή, πριν το σπουδαίο ματς στο Μαρούσι.


Υ.Γ.: Το Σάββατο η «καρδιά» του Ιωνικού χτυπάει σε δύο γήπεδα. Όχι μόνο στο Φάληρο αλλά και στον Βόλο, εκεί που η ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τη δική της κόντρα στη Νίκη (15:00 ET3) . Ευχή όλων το απόγευμα του Σαββάτου ο Ιωνικός να έχει λόγους να πανηγυρίζει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: