Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Έτσι όπως κύλαγαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις του Ιωνικού (με Διαγόρα Ρόδου και Ολυμπιακό Βόλου) ο συνολικός απολογισμός «φλέρταρε» με το απόλυτο μηδέν. Kι όμως! Στο τέλος ήρθαν τέσσερις βαθμοί και αυτή η ριζική αλλαγή δεδομένων συνιστά ένα επίτευγμα που το βρίσκει συνήθως κάποιος σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αλλά, επειδή πρέπει να κρατιούνται χαμηλοί τόνοι, και για λόγους ταπεινοφροσύνης, αλλά κυρίως για λόγους ουσίας, θα μείνουμε στο εξής: Το να αρνείσαι να χάνεις όταν όλα δείχνουν πολύ άσχημα για σένα, αποδεικνύει μονάχα ένα πράγμα: πως έχεις χαρακτήρα.

Όταν οι παίκτες μίας ομάδας δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με τη φαινομενικά άσχημη τροπή κάποιων αγώνων, και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την ανατροπή, φανερώνουν πως έχουν πάρει πολύ σοβαρά τη δουλειά τους. Ο ποδοσφαιρικός Ιωνικός στην πλειοψηφία των φετινών του αγώνων έχει δείξει ποδοσφαιρική ποιότητα. Βήμα-βήμα, ανέβαζε απόδοση και έπεισε πως γίνεται καλή δουλειά από τον προπονητή και το επιτελείο του. Τώρα τελευταία επιδεικνύει και το χάρισμα του σθένους. Της διάθεσης για πάλη μέχρι τέλους για τη μεταβολή αποτελεσμάτων, όταν τα πράγματα δείχνουν -και είναι...- «σκούρα».

Ειδικότερα, όταν αυτή η πάλη «πιάνει τόπο» και έρχονται θετικά αποτελέσματα δημιουργείς ευνοϊκές συνθήκες και για το μέλλον. Και σε σένα τον ίδιο, γιατί συνειδητοποιείς πως αν ξαναχρειαστεί μπορείς. Αλλά και στους αντιπάλους, που δεν θα μπορούν να είναι ήσυχοι. Ο βαθμός εφίδρωσης που τους δημιουργείς στα τελευταία λεπτά ενδέχεται να τους «μπουρδουκλώσει» πνευματικά και να τους φέρει σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα ζητούμενα που θα προκύψουν. Είναι καλό να συζητιέται στην πιάτσα της κατηγορίας πως ο Ιωνικός στα τελευταία λεπτά δημιουργεί συνθήκες που αλλάζουν τα αποτελέσματα υπέρ του.

Γενικώς, σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτό το κυριακάτικο 1-1 στο Βόλο, για να μπορέσεις να καταλάβεις την αξία ενός αποτελέσματος βλέπεις πάντα και τι έκαναν οι άλλες ομάδες στην ίδια αγωνιστική. Έτσι, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΟΦ Ιεράπετρας και την ισοπαλία της Καβάλας στην έδρα του ουραγού Ιάλυσου, η ισοπαλία του Ιωνικού στο Βόλο απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από μία «μοιρασιά βαθμών». Γιατί η ομάδα της Νίκαιας και έκοψε δύο βαθμούς από μία φιλόδοξη (και ικανή) ομάδα μέσα στην έδρα της, αλλά και μπόρεσε να διατηρήσει μία πολύ καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Στο πρωτάθλημα των μεγάλων ανακατατάξεων κάποιες ισοπαλίες είναι σημαντικότερες από αυτό που αρχικά φαίνεται...

ΥΓ. Θα πει κάποιος, «μα, νίκησαν τα Τρίκαλα εκτός έδρας τον Θεσπρωτό κι έμειναν μόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας». Εντάξει, θα μπορούσε η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα να πάρει κάτι καλύτερο, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες... «Κατά παραγγελία αποτελέσματα σε όλο το εύρος» δεν γίνεται να υπάρξουν. Επομένως, εκμεταλλεύεσαι όσες περισσότερες συγκυρίες σου είναι εφικτό...
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: