Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Ο Π.Ο. Τρίγλιας αποτελούσε ίσως τη λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό ομάδα της φετινής Football League. Φρόντισε, όμως, να συστηθεί και μέχρι στιγμής δεν είναι λίγες οι ζημιές που έχει κάνει απέναντι στις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει. Η ομάδα της Χαλκιδικής πήρε την άνοδο πέρυσι, καθώς μπόρεσε στα διπλά μπαράζ να επικρατήσει του Νέστου Χρυσούπολης. Στον πρώτο αγώνα στην έδρα της Τρίγλιας οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0, για να πάρει «χρυσό» διπλό με 0-1 στον επαναληπτικό η προσεχής αντίπαλος του Ιωνικού. Ήταν μία υπέροχη χρονιά για αυτήν, στην οποία εκτός από την άνοδο στη Football League είχαν έρθει το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Η ΠΟΡΕΙΑ THΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Η Τρίγλια δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, καθώς συνετρίβη στην πρεμιέρα με 4-1 εκτός έδρας από την Καβάλα. Όμως, η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της νίκησε με 2-0 τον Ασπρόπυργο. Ακολούθησαν οι ήττες από τη Βέροια εκτός με 2-1, από τα Τρίκαλα με 0-1 εντός, από το Θεσπρωτό με 3-0 εκτός και από τον ΟΦ Ιεράπετρας με 0-2 εντός. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά, καθώς οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες δημιουργούσαν τα δικά τους (άσχημα) βαθμολογικά δεδομένα. 

Και όμως, η Τρίγλια είχε τις κατάλληλες απαντήσεις δείχνοντας, αν μη τι άλλο, πως είναι μία ομάδα που δεν λυγίζει και ξέρει να μάχεται. Ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, λοιπόν, που όποιος τον υποτιμήσει ενδέχεται να το μετανιώσει αρκετά... Στους επόμενους τρεις αγώνες, από το απόλυτο των εννιά διεκδικήσιμων βαθμών η ομάδα της Βορείου Ελλάδας πήρε τους εφτά! Νίκησε εντός έδρας την Καλαμάτα με 1-0 και αμέσως μετά 1-2 εκτός έδρας τον Ιάλυσο. Στην προηγούμενη αγωνιστική η Τρίγλια έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της με τη Νίκη Βόλου, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει πως ήταν ένα «καταστροφικό» αποτέλεσμα. Όταν έχεις μαζέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετούς βαθμούς, τέτοιες ισοπαλίες έχουν άλλη χροιά πέρα από την πρώτη που έρχεται στο νου και κάνει λόγο για γκέλα.

Με συνολικό απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες, η Τρίγλια βρίσκεται στη δέκατη θέση με 10 βαθμούς. Φαίνεται πως δεν μπορεί να βάλει κάποιον άλλο στόχο εκτός από την αποφυγή του υποβιβασμού. Καθώς, πια, ήρθε ο χειμώνας και πλησιάζει το τέλος του πρώτου γύρου, δείχνει πως είναι σε θέση να το παλέψει το πράγμα. Όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεν έκανε απλά μία νίκη να πεις πως ήταν θέμα τύχης ή άλλων συγκυριών. Έτσι, η Τρίγλια έχει κάποιο σημείο αναφοράς για να «πατήσει» σε αυτό και να στηρίξει τη δύσκολη προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή προπονητή, καθώς μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου αποχώρησε από τον πάγκο της Τρίγλιας ο Κώστας Γεωργιάδης (που εμφανίζεται στα ΜΜΕ ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη Βέροια). Στις αρχές Νοέμβρη, ο ίδιος ο Γεωργιάδης μετά τον αγώνα με τον ΟΦ Ιεράπετρας είχε πει στη συνέντευξη τύπου πως «η αλήθεια είναι ότι έκανα εγώ μία συζήτηση με τη διοίκηση της ομάδας για το εάν πρέπει να αλλάξει κάτι, γιατί αισθάνομαι πλέον ότι δεν μπορεί να είμαι άλλο ωφέλιμος στα παιδιά. Έγινε αυτή η συζήτηση και θεωρώ ότι ίσως πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή, αισθάνομαι τη στήριξη της ομάδας, αισθάνομαι τη στήριξη της διοίκησης, ακούω τα όμορφα λόγια, πραγματικά είναι αληθινά, για την εικόνα της ομάδας, ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Όμως, ίσως θα πρέπει να έρθει μια λύση διαφορετική, που θα φέρει πράγματα διαφορετικά στην ομάδα». 

Ενώ αρχικά φαινόταν πως θα παρέμενε, καθώς και η ίδια η ομάδα τον στήριζε (είχε βγάλει και ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν πως μετά από συνάντηση με τον Γεωργιάδη είχε συμφωνηθεί η συνέχιση της συνεργασίας τους), ήρθε τελικά πολύ σύντομα η στιγμή του διαζυγίου. Αυτή τη στιγμή την Τρίγλια «τρέχει» ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Δημήτρης Μικίκης. Είναι μεγάλα ζητούμενα πια, και το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γεωργιάδη και το πόσο θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 

Το καλοκαίρι είχε γίνει πολύς ντόρος γύρω από το αν η συγκεκριμένη ομάδα θα έδινε το ΑΦΜ της σε κάποια άλλη για να πάρει τη θέση της στη Football League. Μάλιστα, ήταν πολλά και διαρκούς υφής τα δημοσιεύματα που έφερναν τον Ηρακλή πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο. Όμως, αφού συστήθηκε τελικά η ΠΑΕ Τρίγλια (είχαν διατεθεί και 3.000 μετοχές που η κάθε μία στοίχιζε 10 ευρώ) είχε βγει σχετική ανακοίνωση που διέψευδε όλη αυτή τη φημολογία:

«Σε απάντηση όλων των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, η διοίκηση της ΠΑΕ Τρίγλιας ενημερώνει πως δεν υπήρχε, αλλά και δεν υπάρχει καμία περίπτωση παραχώρησης του Α.Φ.Μ. και επίσης δεν υπάρχει και καμία άλλη περίπτωση συεργασίας με άλλη ομάδα. Οι φίλαθλοι της Τρίγλιας, αλλά και όλης της Χαλκιδικής θα καμαρώνουν την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Football League». 

Στις αρχές Σεπτέμβρη, νικώντας 1-0 (με γκολ του Γιάννη Ντούνγκα στις καθυστερήσεις του αγώνα) τον Π.Ο. Ν. Καλλικράτειας είχε κατακτήσει το Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Χαλκιδικής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο Κύπελλο Ελλάδας, πάντως, η παρουσία της Τρίγλιας ήταν σύντομη και άκρως αναιμική, καθώς στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του θεσμού έχασε 2-0 από τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Τα δύο τέρματα των νικητών είχαν σημειωθεί στο 24ο και στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι αναφορές τότε είχαν κάνει λόγο γία μία άνετη νίκη των Σερραίων.


TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ:

Αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, το πρόγραμμα της Τρίγλιας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι το εξής: Τρίγλια-Διαγόρας Ρόδου, Ολυμπιακός Βόλου-Τρίγλια και Αιγάλεω-Τρίγλια.

TO ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βούρας (17), Παλαβράκης (16), Σγουρής (98)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κουρέλλας (12), Μιλκούδης (5), Καρτσάμπας (23), Ζώτος (2), Παντεκίδης (32), Σγουρής (3), Πότσι (14), Μενιγκάλι (18), Κουλπαλίδης (33), Γκατζόγιας (77)

ΜΕΣΟΙ: Λεμονής (6), Ζορμπάς (26), Σαρβανίδης (8), Προύντζης (25), Έππας (22), Ευθυμιάδης (7)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπουλγκουρίδης (29), Παπαδημητρίου (9), Φροσύνης (31), Μαντζίρης (95), Αμαραντίδης (88), Ντούνγκα (10), Κεχαγιας (20), Αθανασιάδης (21)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: