Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Η εβδομάδα που διανύουμε υπογραμμίζει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει ο μπασκετικός Ιωνικός τα δύο τελευταία χρόνια. Τη Δευτέρα στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον νταμπλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό.


Αν υπήρχε μία μηχανή του χρόνου και επιστρέφαμε νοητά δύο - τρία χρόνια πίσω, όλοι θα χαρακτήριζαν «τρελό» όποιον… τολμούσε να υποστηρίξει πως δύο αγωνιστικές σεζόν αργότερα ο Ιωνικός θα έπαιζε κόντρα στους «δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ». Δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το τελικό σκορ στο ματς του ΣΕΦ δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Φιλική αναμέτρηση γαρ με μία ομάδα που αγωνίζεται στη Euroleague, μην ξεχνιόμαστε. Από το ματς του Φαλήρου, το «ζουμί» της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός πως ο Νίκος Βετούλας χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής έως τώρα. Φυσικά ξεχωρίζει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ένα comeback που συζητείται από σύσσωμο το μπασκετικό κοινό της χώρας. Έτσι, η πρώτη «νίκη» - επιστροφή για τον «Σόφο» ήρθε σε φιλικό. Πλέον μένει να πατήσει παρκέ και σε επίσημο αγώνα. Αλλά απ’ότι φαίνεται το «πλήρωμα του χρόνου» έχει έρθει για τον «Baby Shaq».




Συνεπώς, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η επιστροφή του Σοφοκλή στο ΣΕΦ, ακόμα και σε ματς κεκλεισμένων των θυρών. Χαρακτηριστική είναι η υποδοχή που του επιφύλασσε ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος έσπευσε να τον αγκαλιάσει ενώ, φυσικά, δεν έλειψαν τα χαμόγελα και τα πειράγματα τόσο πριν όσο και στη διάρκεια του αγώνα.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή κατά την οποία ο «Σόφο» δείχνει χαμογελώντας προς τον Παπανικολάου με τον διεθνή σμολ φόργουορντ να μοιάζει μάλλον… απρόθυμος να εμπλακεί σε οποιαδήποτε «μάχη» - μαρκάρισμα μαζί του. Εδώ που τα λέμε δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν κάτι τέτοιο, πέραν από το χιούμορ που έκαναν, φυσικά, οι δύο παλιοί γνώριμοι.

Τέλος, από το ματς του Φαλήρου αξίζει να κρατήσουμε ότι αγωνίστηκαν ακόμα ο Σωτήρης Κατούφας αλλά και οι δύο ελπιδοφόροι νεαροί του Ιωνικού: Χατζηκυριάκος και Αντρονικασβίλι. Δύο παιδιά που ξέρουν, αναμφίβολα, πολύ μπάσκετ και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.
Και τώρα ΟΑΚΑ

Το φιλικό στο Φάληρο ανήκει στο παρελθόν. Πλέον το βλέμμα και το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (17:00, COSMOTE SPORT4HD). Εκεί που οι «κυανόλευκοι» του Βετούλα, που «τρέχουν» ένα σερί 4-0 στο πρωτάθλημα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το σημαντικότερο παιχνίδι, από πλευράς ονόματος και δυναμικής αντιπάλου, τις τελευταίες δεκαετίες. Προφανώς, ο Παναθηναϊκός δε διάγει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας του καθότι προέρχεται από την ήττα – αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα, η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, το «διαζύγιο» των δύο πλευρών μάλλον πήρε… αναβολή, ενώ αρκετοί παίκτες έχουν τεθεί υπό κρίση.

Αυτό κάνει το έργο των Νικαιωτών δυσκολότερο, και όχι ευκολότερο, καθώς το Σάββατο ο Ιωνικός θα πρέπει να αντιπαρατεθεί και να ανταπεξέλθει στον πληγωμένο εγωισμό των νταμπλούχων Ελλάδας που κάθε άλλο παρά… αψήφιστα θα πάρουν το ματς, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Όμως, ο αγώνας στο ΟΑΚΑ, είναι από εκείνα τα ματς που πας χωρίς άγχος γιατί αφενός δεν είσαι το φαβορί και αφετέρου δεν είναι από τα παιχνίδια που «πρέπει» να κερδίσεις. Αντίθετα, ο Ιωνικός θα πάει να παίξει καλό μπάσκετ στο Μαρούσι, όπως είχε κάνει και στην Πάτρα. Έτσι, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συστηθεί ευρύτερα στο μπασκετικό κοινό και να δείξει πως δίκαια βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, παρά τα δύο πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Σάββατο… κοντή γιορτή.

Υ.Γ.: Ειδική μνεία αξίζει στους Βαγγέλη Καράμπουλα, Νίκο Λιακόπουλο και Χρήστο Πετροδημόπουλο που, με τη φανέλα του Διαγόρα Δρυοπιδέων, πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: