Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Η επόμενη αντίπαλος του Ιωνικού δεν είναι απλά μία ομάδα με την οποία θα διεκδικηθούν οι βαθμοί ή που γίνεται (και με αυτήν) μία σκληρή μάχη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Είναι ένας σύλλογος από μία γειτονική περιοχή, με παρελθόν στις αναμετρήσεις με τους Νικαιώτες, επομένως ο αγώνας αυτός έχει περισσότερες διαστάσεις από εκείνες που έχουν άλλοι αγώνες με άλλες ομάδες. 




ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 

Το Αιγάλεω δεν ξεκίνησε καλά στο φετινό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα παρότι υποδεχόταν στην έδρα του την Καλαμάτα (σε έναν αγώνα φορτισμένο εντόνως από το μακρινό παρελθόν) ηττήθηκε με 0-2 και από νωρίς υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες μίας πολύ δύσκολης κατηγορίας. Στην επόμενη αγωνιστική απέσπασε χρήσιμη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Καβάλας, για να έρθει το πρώτο γκολ και η πρώτη νίκη στο εντός έδρας 1-0 επί του Ιάλυσου. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε, καθώς το επονομαζόμενο και ως Σίτι δεν έχασε στην έδρα του Ασπροπύργου (1-1), ενώ νίκησε στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» με 2-0 τη Νίκη Βόλου. 

Στην προηγούμενη αγωνιστική, όμως, ήρθε η ήττα εκτός έδρας με 3-1 από τη Βέροια, σε έναν αγώνα που η ομάδα των δυτικών προαστείων έχει μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. Η διοίκηση του Αιγάλεω εξέδωσε, μάλιστα, σχετική ανακοίνωση. Σε αυτήν οι άνθρωποι της ομάδας καταγράφουν την άποψή τους πως ο διαιτητής Γρατσάνης συνέβαλε στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του αγώνα με τη Βέροια, λέγοντας μάλιστα πως ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε παρελθόν εναντίον του Αιγάλεω (αναφέρθηκε ένας αγώνας με τον Ηλυσιακό πριν από περίπου τρία χρόνια). Το Αιγάλεω ζήτησε την εξαίρεση του Γρατσάνη από τους αγώνες του. Και λίγο νωρίτερα, μετά την τέταρτη αγωνιστική, είχαν εκφραστεί ξανά σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία, αφού για κάθε έναν από τους τέσσερις αγώνες είχαν εκφραστεί συγκεκριμένες αιτιάσεις. 

Μετά από έξι αγωνιστικές, λοιπόν, το Αιγάλεω έχει 8 βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Mία θέση αρκετά χαμηλή για τις φιλοδοξίες και τα όνειρα που κάνουν στο Αιγάλεω, που όμως απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή... Το μόνο σίγουρο είναι, λοιπόν, πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για βαθμούς και για το Αιγάλεω, καθώς έτσι όπως κυλάει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα της Football League, με τις πολύ κοντινές διαφορές βαθμών ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες, μία νίκη έχει πολλαπλά οφέλη. Και τα άμεσα βαθμολογικά, και ψυχολογικά, και αγωνιστικά.


ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη εβδομάδα του Ιούνη, συστάθηκε η ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε τονίστηκε πως ξεκινάει «μια καινούργια, μια υγιής προσπάθεια, με σωστές βάσεις, σε ένα καθαρό ΑΦΜ, σε μία καθαρή ΠΑΕ, για να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ανήκει». Ορίστηκε, δε, μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 100.000 ευρώ. Τα ηνία παρέμειναν στην οικογένεια Παλτόγλου. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η συγκρότηση της ομάδας που για ουκ ολίγους από τους ανθρώπους του ευρύτερου οργανισμού του συλλόγου θα έπρεπε να έχει υψηλούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα. Πρωταρχική και βασική κίνηση ήταν η πρόσληψη λίγο πριν τα μέσα Ιουνίου του Πέτρου Δημητρίου στη θέση του προπονητή.

Στα φιλικά το Αιγάλεω προσπάθησε να μονταριστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή του. Υπήρχαν σημεία που έδειχνε δυνατότητες, αλλά και άλλα που προκαλούσαν προβληματισμό και έκαναν τη συνέχεια πιο επιτακτική ως προς την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσων λύσεων. Τα αποτελέσματα σε διάφορα φιλικά ήταν τα εξής: ΝΠΣ Βόλος-Αιγάλεω 1-0, Καλλιθέα-Αιγάλεω 0-0, Αιγάλεω-Ασπρόπυργος 0-0, Απόλλωνας Σμύρνης-Αιγάλεω 2-2, Αιγάλεω-Λεβαδειακός 3-2.

Mέχρι τις αρχές Οκτώβρη το Αιγάλεω πορεύτηκε έχοντας στον πάγκο του τον Πέτρο Δημητρίου. Όμως, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έδωσαν άλλες διαστάσεις σε ένα κλίμα που ήδη είχε αρχίσει να διαμορφώνεται. Αυτά όλα τελικά ώθησαν τον κ. Δημητρίου σε παραίτηση. Ο διάδοχός του ήταν ο Λουκάς Καραδήμος.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο Sport FM το επιθετικό «όπλο» του Σίτι, ο Αντώνης Πετρόπουλος, αμέσως μετά τη νίκη επί του Ιάλυσου (στον αγώνα αυτόν έκανε το ντεμπούτο του ο Καραδήμος), είχε πει πως «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Βλέπουμε και τα αποτελέσματα της Football League, τα οποία διαφοροποιούνται κάθε αγωνιστική. Όμως, εμείς είμαστε το Αιγάλεω. Έχουμε τη διοίκηση, τον κόσμο και τους παίκτες για να πρωταγωνιστήσουμε. Κάθε ματς το κοιτάμε ξεχωριστά, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα (σ.σ.: η άνοδος) στο τέλος της χρονιάς». Στην ίδια συνέντευξη είχε πει πως κλειδί της νίκης ήταν το πρέσινγκ που είχαν ασκήσει στη ροδίτικη ομάδα. 

ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως ομάδα της Football League το Αιγάλεω συμμετείχε στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας από συγκεκριμένη φάση κι ύστερα. Στην πρώτη του υποχρέωση θα αντιμετώπιζε στον Πύργο τον Ξενοφώντα Κρεστένων, μία ομάδα από την Ηλεία που παρότι πήρε πέρυσι το εισιτήριο για τη Γ΄Εθνική δεν δήλωσε τελικά συμμετοχή σε αυτήν. Το Αιγάλεω συνάντησε πολλές δυσκολίες, αλλά πήρε την πρόκριση νικώντας με 1-2, χάρη σε ένα τέρμα που επιτεύχθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, όμως, το εμπόδιο του Εργοτέλη αποδείχθηκε ανυπέρβλητο, καθώς η κρητική ομάδα με δύο γκολ που σημείωσε μετά το 70ο λεπτό νίκησε μέσα στο Αιγάλεω με 0-2 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σικαλιάς (20), Σφυρίδης (65), Γκλώτσος (71), Ασημέλλης (1)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κουτσουμπέλας (21), Συριόπουλος (4), Γκότοβος (29), Παπανικόλας (5), Σπυρόπουλος (6), Τσαφταρίδης (2), Μαγκάκης (3), Ψάνης, Παπαγγελής

ΜΕΣΟΙ: Τσίτσαρης (17), Κατσικογιάννης (88), Λάμπρου (60), Μπαξεβάνου (23), Κατσαράς (26), Τσιλιγκίρης (7), Σταματάκης (8), Ροτζέριο Μάρτινς (10), Μάρης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χατζηιωαννίδης (28), Πετρόπουλος (9), Ντιατά (19), Συρεγγέλας (99), Φαρινόλα (11)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: