Γράφει ο Κώστας Μαρούντας 

Σε αυτή την αγωνιστική ο πρωτοπόρος, πια, της βαθμολογίας Ιωνικός καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας άλλη μία επαρχιακή ομάδα με αρκετές φιλοδοξίες, τον Ολυμπιακό Βόλου. Η συγκεκριμένη ομάδα πήρε πέρυσι την άνοδο από τη Γ΄Εθνική καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα στον όμιλό της (έστω και σε ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου). Έτσι, δεν χρειάστηκε να εμπλακεί σε διαδικασίες όπως τα μπαράζ ή η κάλυψη άδειων θέσεων λόγω αποχωρήσεων. Σε μία πόλη που βρίσκεται εν μέρει «στον αστερισμό» του Αχιλλέα Μπέου και του «σουπερλιγκάτου» ΝΠΣ Βόλου, οι δύο παραδοσιακές δυνάμεις της πόλης (ο Ολυμπιακός και η Νίκη) πασχίζουν να βρουν το δικό τους δρόμο για την επιστροφή στις υψηλές πτήσεις του παρελθόντος. Κάποια σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνει...

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στη φετινή Football League ξεκίνησε με μία «χορταστική» ισοπαλία (2-2) στην έδρα του Ασπρόπυργου. Στη δεύτερη αγωνιστική ήρθε μία εντός έδρας ήττα με 0-2 από τη Βέροια, που «ξενέρωσε» αρκετά τον κόσμο της ομάδας (έστω και πρόσκαιρα...). Το 1-1 στα Τρίκαλα την επόμενη αγωνιστική ήταν ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα, αν και η ομάδα του Βόλου αγνοούσε ακόμα τη νίκη. Αυτήν την περίμεναν όλοι στον εντός έδρας αγώνα με το Θεσπρωτό που ακολουθούσε. Όμως, το τελικό 1-1 αποτέλεσε την αφορμή για εξελίξεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του προπονητή Θωμά Γράφα από τον πάγκο της ομάδας και την αντικατάστασή του από τον Σούλη Παπαδόπουλο. Η συγκυρία ευνόησε, καθώς στο πρόγραμμα υπήρχε ξανά εντός έδρας αγώνας, με τον ΟΦ Ιεράπετρας.  Η αλλαγή προπονητή, μάλλον, βοήθησε πολύ και έτσι ήρθε η πρώτη νίκη με 2-1.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε την Καλαμάτα με 1-2 μέσα στην έδρα της μεσσηνιακής ομάδας. Φαινόταν, λοιπόν, πως «είχε πάρει μπρος» και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην επόμενη αγωνιστική, όταν ήρθε η σειρά του Ιάλυσου να γνωρίσει την ήττα με 2-0 στην έδρα της βολιώτικης ομάδας. Έλαβαν χώρα, δηλαδή, τρεις συνεχόμενες νίκες που βελτίωσαν κατά πολύ τη βαθμολογική θέση, τόνωσαν την αυτοπεποίθηση, δημιούργησαν προσδοκίες και έβαλαν για τα καλά τον Ολυμπιακό Βόλου στο «παιχνίδι των υψηλών στόχων».  Αλλά, την περασμένη αγωνιστική ήρθε ένα δυνατό χαστούκι και μάλιστα από «γειτονικά χέρια»... Στο μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας η Νίκη επικράτησε στην έδρα της με 2-0. Έτσι, πια, ο Ολυμπιακός Βόλου με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ισοβαθμεί με τη Βέροια στην πέμπτη θέση και απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή (άρα και από τον επόμενο αντίπαλό του, τον Ιωνικό).

Μετά τον τελευταίο αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωσή της έδωσε συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου για την επικράτησή της, αφού όπως γράφτηκε σχετικά «την άξιζε, καθώς όπως είπε και ο προπονητής μας εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε». Όμως, εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία. Μία πρακτική που βλέπουμε πως ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας...
Η συνέχεια της ίδιας ανακοίνωσης, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε και τα εξής: «Εκφράζουμε, δε, τα θερμά μας συγχαρητήρια στο διαιτητή του αγώνα κύριο Νίκο Μπαΐλη, που σήμερα παρέδωσε μαθήματα διαιτησίας ειρωνευόμενος τους παίκτες μας και φορτώνοντάς τους με πέντε κίτρινες κάρτες, οι περισσότερες εκ των οποίων ανύπαρκτες. Βέβαια, ανύπαρκτο έκρινε και το ολοφάνερο πέναλτι που δεν μας καταλόγισε στο 57ο λεπτό».

Υπήρχε, επίσης, κι ένα καυστικό υστερόγραφο:  «Υ.Γ.: Αλήθεια, η επιτροπή διαιτησίας θα είναι περήφανη για τη σημερινή διαιτησία του αγώνα έστω και στο πρωτάθλημα της Football League; Εμείς απλώς σημειώνουμε ότι διαιτησίες σαν τη σημερινή δεν κρίνουν μόνο αποτελέσματα, αλλά κυρίως απαξιώνουν το θεσμό του ποδοσφαίρου». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίστηκε πως στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ


Ο κ. Ευθύμιος Πολιτόπουλος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας του συλλόγου. Όταν ανέλαβε λίγους μήνες νωρίτερα τη θέση του προέδρου μίλησε στους δημοσιογράφους και είχε πει τα εξής: «Με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο μας συνδέει φιλία ετών. Εδώ και τρεις μήνες μου παρουσίασε το πρότζεκτ της ομάδας και αποφάσισα να ασχοληθώ με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου. Μου άρεσε η φράση που είπε “θέλω να θωρακίσω την ομάδα, όπως τότε με τις ομάδες που αγωνιζόμουν ως σέντερ μπακ”. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ιστορική ομάδα, από την οποία πέρασαν στο παρελθόν ο Βασίλης Μποτίνος, ο Τάκης Συνετόπουλος, ο Βασίλης Καραΐσκος και πολλοί άλλοι σπουδαίοι παίκτες. Κατάγομαι από την Πάτρα, άρα η πρώτη μου αγάπη ήταν η Παναχαϊκή. Είχα σχέση με το ποδόσφαιρο, όταν ήμουν πρόεδρος στα λατομεία Μαρκοπούλου για δέκα χρόνια τη δεκαετία 2000-2010. Είχαμε την ΠΑΕ Μαρκό, που ήταν υπόδειγμα. Είπαμε να βγούμε και λίγο από τη ναφθαλίνη, να βρούμε κάποιο ερέθισμα. Για τον κόσμο να πω ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι, η ομάδα είναι καθ’ όλα έτοιμη για να μπει στο μαραθώνιο της Football League».

Αναφερόμενος, δε, στο στόχο της ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα είπε δίχως πολλές περιστροφές πως «ο στόχος που θέτει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η άνοδος. Θέλουμε να παίζουμε σωστό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει η ομάδα στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί όπου ανήκει». Ο κ. Πολιτόπουλος είχε προβεί και στην αποστολή μηνύματος προς τον κόσμο της ομάδας λέγοντας τα εξής: «Αντίπαλος της ομάδας είναι η ιστορία της. Θα πρέπει να κάνουμε βήματα αργά, σταθερά, αλλά σίγουρα. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίξουν την προσπάθεια. Είναι καλή ομάδα και η Κ17, σιγά σιγά θα ανεβαίνουν παιδιά και στην πρώτη ομάδα, για να έρχονται στο γήπεδο οι γονείς και οι φίλοι τους, να τα χαίρονται και να τα καμαρώνουν. Πιστεύω ότι σταδιακά θα φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα και θα κριθούμε όλοι μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, εκτός από τον κ. Πολιτόπουλο, απαρτίζεται από τους κ. Κ. Μιχαηλίδη, Δ. Πέγιο, Ε. Τσιμπανάκο και Ν. Σπυριδάκη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

O Oλυμπιακός Βόλου συνεχίζει ακόμα στο θεσμό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, αφού κατάφερε να αποκλείσει τόσο την Αταλάντη στην τρίτη φάση νικώντας την εκτός έδρας με 2-3 στην παράταση, όσο και τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0 εντός έδρας στην επόμενη φάση.  Είναι, όμως, πια πολύ κοντά στον αποκλεισμό καθώς στην πέμπτη φάση τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον Πανιώνιο, από τον οποίο ηττήθηκε εντός έδρας στον πρώτο αγώνα με 0-3. Μάλιστα, και τα τρία τέρματα των νεοσμυρνιωτών μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η ρεβάνς θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος πως ο Ολυμπιακός Βόλου κατεβαίνει σε αυτόν τον αγώνα με φιλοδοξίες για πρόκριση...

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΙΩΝΙΚΟ, ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ:

1986-1987: 1-1
1987-1988: 2-0
1988-1989: 2-1 (στο πλαίσιο της Ά Εθνικής)
1991-1992: 1-0
1993-1994: 1-3
1998-1999: 1-1 (στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας)
2007-2008: 0-1
2008-2009:  1-1
2009-2010:  2-1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ:

Αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Ιωνικό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι το εξής: Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός Βόλου, Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου-Τρίγλια, και Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μακρυωνίτης (12), Γιδόπουλος (1), Ζάχος (15)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βοσνακίδης (18), Φαζός (44), Παπαϊωάννου (45), Μπουτζίκος (30), Μπαρούτας (3), Γραικός (33), Πριόνας (24) Φουτσίνι (16)
ΜΕΣΟΙ:  Καρακώστας (23), Τσιάρας (6), Λάσκαρης (5), Ρόκας (21), Κόλα (8), Στεβάνοβιτς (36), Ντάγκλας Τζέφερσον (10), Σκοπελίτης (17), Καναβός (7), Μπακουλάτι (20)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Πάσχος (19), Κουτσιανικούλης (88), Πόζογλου (11), Δεινόπαππας (90), Κλεμέντε (14), Ντούνης (27), Ράντυ (77), Τσίτας (9), Μαρούδας (22), Νγκομπά (99)
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: