Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Η αλήθεια είναι πως έχω… βαρεθεί να γράφω για την αξία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Όσοι δεν παρακολουθούν από κοντά ή στενά τον Ιωνικό νομίζουν πως συχνά υπερβάλω. Ευτυχώς για όλους, ο Λουκάς φροντίζει να επιβεβαιώνει σε κάθε του βήμα πως είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες αυτή τη στιγμή στη Basket League.

Το Σάββατο ο Ιωνικός πήγε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, στη Λήμνο, και αντί να «βουλιάξει», έπαιξε στα ίσια τον γηπεδούχο Ήφαιστο, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, «καθαρά» με 68-79, έχοντας ως ηγέτη (ποιον άλλο;) τον «Άγιο Λουκά». 

Στη Λήμνο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, σε κάθε επαφή με την μπάλα, σε κάθε σουτ, υπενθύμισε σε όλους με ποιον τρόπο έχει καταφέρει να αλλάξει το αγωνιστικό επίπεδο του Ιωνικού από τη στιγμή που ήρθε στη Νίκαια, πέρυσι περίπου τέτοιον καιρό, ενόσω η ομάδα ήταν στην Α2.
Ο MVP της Basket League για τον μήνα Οκτώβριο τελείωσε τον αγώνα στο «Νίκος Σαμαράς» με 29 πόντους (6/13 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/5 βολές) και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 33’. Εν ολίγοις, έκανε άλλη μία εμφάνιση επιπέδου MVP του πρωταθλήματος, όχι μόνο για την ομάδα του, στα 34 χρόνια του. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς ψηλούς στην Ελλάδα, που να παίρνουν, σε συνθήκες αγώνα, πέντε προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. και να ευστοχούν στις τέσσερις.

Θα το λέω και θα το γράφω όσο και αν ακούγεται «βαρύ» στα μάτια και στα αυτιά αρκετών: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι παίκτης επιπέδου Euroleague. Το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα, όπου αγωνίζεται ο Ιωνικός. Ακόμα και στα φιλικά ή τις προπονήσεις. Δεν είναι απλά «ευλογία» που παίζει για τον Ιωνικό είναι ένα μπασκετικό… θαύμα.

Ο Λουκάς βραβεύτηκε ως MVP του πρωταθλήματος στον πρώτο μήνα της σεζόν. Για να επιμείνουμε στη… θρησκευτική ορολογία, το μόνο σίγουρο είναι πως όσο συνεχίζει το ίδιο… τροπάριο και ακολουθεί το… κατά Λουκά Ευαγγέλιο, οι επόμενες διακρίσεις είναι προ των πυλών.
 
Μπαρτ, Σάφτενααρ και «Χαραλαμπό»

Άξιος συνοδοιπόρος του Μαυροκεφαλίδη, στη Λήμνο, ήταν ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/7 βολές). Μάλιστα, ο Αμερικανός «έκοψε τα πόδια» των παικτών του Ηφαίστου με το… τετράποντο που πέτυχε και σε συνδυασμό με το τρίποντο του «Sweet Lou» διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα (67-77) με 1'14'' για το τέλος.
Ακόμα, ξεχώρισε ο εξαιρετικός Σάφτενααρ (που ξεκίνησε βασικός) με 12 πόντους (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές,) και 4 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 10 πόντους (2 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ.

Και τώρα… Περιστέρι

Η νίκη στη Λήμνο «ρεφάρει», θα μπορούσαμε να πούμε, την ήττα από τον Κολοσσό στο «Σοφία Μπεφόν». Πλέον η ομάδα του Νίκου Βετούλα, φιγουράρει στην 7η θέση της Basket League (εν αναμονή του αγώνα του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο), με ρεκόρ 5-4.

Έτσι, οι Νικαιώτες υποδέχονται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το αήττητο Περιστέρι (15:45, ΕΡΤSPORTS/ERT PLAY 2). Ωστόσο, η συνέχεια του Δεκεμβρίου αναμένεται «καυτή» για τους «κυανόλευκους» καθώς μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει πρώτον να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο (14 Δεκεμβρίου) και εν συνεχεία να υποδεχτούν -τυπικά- τον Πανιώνιο (21 Δεκεμβρίου) καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονται την ίδια έδρα. Δύο ματς που ο παράγοντας «πρέπει» κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή του. Στο τελευταίο ματς της χρονιάς ο Ιωνικός θα πάει στο ΟΑΚΑ για να «κονταροχτυπηθεί» με την ΑΕΚ (28 Δεκεμβρίου).
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: