Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Το πρόβλημα δεν είναι η ήττα από την ΑΕΚ. Ίσα ίσα. Απλά η ήττα αυτή βάζει στο «μικροσκόπιο» και μεγεθύνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις τάξεις του Ιωνικού αναφορικά με τις εξελίξεις. Σε όλα τα επίπεδα. 

Από τα «μένει – φεύγει», που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, μέχρι τις πιο πρόσφατες φήμες για διοικητικές αλλαγές στις οποίες ήρθε να προστεθεί, πριν από μερικές ημέρες, ο on camera «χρησμός» Τσάπα που έκανε λόγο για «νέους παίκτες» που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Παίκτες έρχονται – φεύγουν, ο Βετούλας απομακρύνθηκε για δεύτερη φορά από τον πάγκο του Ιωνικού, τη θέση του ήταν να πάρει ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ωστόσο, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα οι Νικαιώτες να οδηγηθούν στο ΟΑΚΑ με υπηρεσιακό προπονητή τον Βαγγέλη Μάγειρα. Όχι, δεν είμαι μομφή για τον κ. Μάγειρα. Ίσα – ίσα. 

Απλά όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν πως στις τάξεις των «κυανόλευκων» υπάρχει μία κινητικότητα άρρηκτα συνυφασμένη με το δόγμα «συντήρηση δυνάμεων» που προανήγγειλε ο Βαγγέλης Τσάπας. Και στον… βωμό αυτού του δόγματος γίνονται αλλαγές. Άλλωστε, ο στόχος της σωτηρίας είναι κοντά στην επίτευξή του, παρά το γεγονός πως, η «ουρά» της βαθμολογίας υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ότι στην κορυφή του πρωταθλήματος. 

Σε κάθε περίπτωση η νέα πραγματικότητα είναι εδώ. Η ομάδα θα είναι πολύ διαφορετική στον δεύτερο γύρο. Έτσι, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αναφερθεί κανείς σε υποθετικά σενάρια τύπου: «Τι θα γινόταν αν έμενε ο Μαυροκεφαλίδης, ο Βετούλας» ή όποιος άλλος. Όποιος σταθεί σε τέτοιου είδους σενάρια και «μήπως όλο αυτό το πληρώσουμε στο τέλος» θα κοιτάζει το… δέντρο και θα χάνει το δάσος. Και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με την ερμηνεία των λεγομένων Τσάπα, ως «δάσος» ορίζεται η οικονομική σταθερότητα του Ιωνικού. 

Ναι, ενδεχομένως η ομάδα να χτυπούσε στα ίσια το ματς του ΟΑΚΑ με το momentum που είχε διαμορφώσει. Αλλά με «αν» και «ίσως» δεν κερδίζεις παιχνίδια, δεν πληρώνεις συμβόλαια, δεν «τρέχεις» την καθημερινότητα μίας ΚΑΕ. Απλά κάνεις ασφαλείς υποθέσεις. Ασφαλέστατες. 

Ηρεμία και υπομονή. Η «αυγή» της δεκαετίας βρήκε τον Ιωνικό στην ΕΣΚΑΝΑ. Η «δύση» της στην Basket League. Και μόνο αυτή η διαπίστωση αρκεί. Σε αυτό συνετέλεσαν πολύ συγκεκριμένες προσωπικότητες όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και χρήμα. Όχι μόνο την τελευταία διετία. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: