Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο η Βέροια τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Τρίγλια (που πήγε στα μπαράζ και πήρε και αυτή τελικά την άνοδο).
Έτσι, η «βασίλισσα του Βορρά» (όπως είναι το προσωνύμιό της) συμμετέχει στη φετινή Football League, αντιμετωπίζοντας στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Ο αγώνας αυτός εξαιτίας της βαθμολογικής θέσης και των δύο ομάδων έχει ιδιαίτερη σημασία που την καταλαβαίνουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE 

Η Βέροια ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μία «λευκή» ισοπαλία εντός έδρας με το Διαγόρα Ρόδου. Η δεύτερη αγωνιστική εξελίχθηκε ως θριαμβευτική, καθώς πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου νικώντας με 0-2. Τη νίκη αυτή μπόρεσε να την «εξαργυρώσει», καθώς στον επόμενο αγώνα νίκησε εντός έδρας με 2-1 την Τρίγλια. Στην τέταρτη αγωνιστική ήρθε, όμως, η πρώτη κρυάδα, καθώς η Βέροια ηττήθηκε από την Καβάλα με 1-0 σε μία έτσι και αλλιώς δύσκολη εκτός έδρας αποστολή. Η πρώτη πεντάδα αγώνων έκλεισε με μία εντός έδρας γκέλα, το 1-1 με τον Ασπρόπυργο.
Στην έκτη αγωνιστική το πρόγραμμα ευνόησε τη Βέροια καθώς περιελάμβανε άλλον έναν εντός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά με το Αιγάλεω. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευνοϊκή συγκυρία επικρατώντας με 3-1. Στη συνέχεια ήρθε η ήττα στα Τρίκαλα με 2-1, ένα αποτέλεσμα που δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις και παταγώδη αποτυχία, καθώς η ομάδα των Τρικάλων πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα οδηγώντας την κούρσα. Η επόμενη αγωνιστική έδινε την ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες, αλλά ο Θεσπρωτός κράτησε τη Βέροια στο 1-1 μέσα στην έδρα της. 

Στο χρονικό αυτό σημείο απομακρύνθηκε ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης «πληρώνοντας το μάρμαρο» των δύο αυτών κακών αποτελεσμάτων ή τέλος πάντων με αφορμή αυτά. Μία εβδομάδα, περίπου, αργότερα τον διαδέχθηκε ο Κώστας Γεωργιάδης, που πιο πριν βρισκόταν στον πάγκο της Τρίγλιας. Οι επόμενες δύο αγωνιστικές αποδείχθηκαν καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Η Βέροια πήρε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του ΟΦ Ιεράπετρας με 0-1 και κατέβαλε με 2-0 εντός έδρας την Καλαμάτα. Αυτοί οι έξι συνεχόμενοι βαθμοί σε ένα σφιχτό πρωτάθλημα όπως αυτό της φετινής Football League ώθησαν τη Βέροια ψηλότερα, βάζοντας τη σε ένα διαφορετικό κυνήγι: αυτό της επιδίωξης της ανόδου. 

Πάνω που όλα έδειχναν, και ήταν..., καλά ήρθε μία ήττα σοκ που προσγείωσε απότομα τους ανθρώπους της ομάδας της Βέροιας. Ο ουραγός Ιάλυσος νίκησε στη Ρόδο με 1-0 και θύμισε στη Βέροια αυτό που όλες οι ομάδες έχουν βιώσει στο πετσί τους στον πρώτο γύρο: η απώλεια βαθμών παραμονεύει παντού και αφορά στους πάντες, ακόμα και στις πιο ανύποπτες στιγμές... Το σημαντικό για τη Βέροια είναι, όμως, πως αυτή η ήττα δεν την αποσυντόνισε. Αντιθέτως, την πείσμωσε και αμέσως μετά νίκησε με 3-0 τη Νίκη Βόλου εντός έδρας. Μία Νίκη Βόλου που το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τότε δηλαδή που την ανέλαβε ο Στάικος Βεργέτης, είχε πολύ καλή παρουσία και ανάλογα αποτελέσματα. 

Η Βέροια με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες έχει 21 βαθμούς και βρίσκεται μόνη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκ των πραγμάτων, δηλαδή, διεκδικεί την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία (τη Super League 2) και είναι η ομάδα που βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον Ιωνικό που αυτή τη στιγμή κρατάει τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Άρα, ο αγώνας στη Νεάπολη έχει και βαθμολογική χροιά, αλλά και ψυχολογική όσον αφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Football League.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στις 17 Ιουλίου οι άνθρωποι της Βέροιας πήραν στα χέρια τους την έγκριση για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Το μετοχικό κεφάλαιο ορίστηκε στο ποσό των 300.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 10.000 ονομαστικές μετοχές. Η αξία της κάθε μίας ήταν 30 ευρώ. Στα τέλη Σεπτέμβρη η ΕΕΑ ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Βέροιας, η οποία απαρτίζεται από τους εξής ανθρώπους: Γεώργιος Μπίκας (51%), Χρήστος Μπίκας (38%), Στέφανος Αποστολίδης (5%), Αχιλλέας Μπίκας, Νίκος Νούλας, Γιάννης Σισμανίδης, Στέλιος Ζιαμπούλης, Νίκος Νέγκας και Γιάννης Γαλλίκας (από 1%).

Ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος. Αυτό, άλλωστε, συνειδητοποίησε έγκαιρα και ο νέος προπονητής της ομάδας Κώστας Γεωργιάδης που προέβη και σε μία σχετική δήλωση: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Μία ομάδα, όπως η Βέροια, με ιστορία, δυναμική και κόσμο έχει ως στόχο την άνοδο. Αυτό μου δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για επιπλέον δουλειά, για να προσφέρω και εγώ ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε αυτόν τον υψηλό στόχο». 

Νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου, ο Κώστας Μπίκας, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο kerkidasport.gr τα εξής: «Εμείς κάναμε μία σύνθεση ομάδας, έτσι ώστε να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα περίοδο. Μπορεί πέρσι να μην το λέγαμε φωναχτά, φέτος όμως δεν το κρύβουμε ότι στόχος μας είναι ξεκάθαρα η άνοδος στη Super League 2. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε τη νέα περίοδο στη Football League. Επενδύουμε στην καλή ψυχολογία των παικτών, λειτουργώντας καθαρά επαγγελματικά, κάτι που το δείξαμε και την προηγούμενη περίοδο στη Γ' Εθνική, αν και αγωνιζόμασταν σε ερασιτεχνική κατηγορία». Σε ερώτηση για το πώς φαντάζεται το μέλλον του συλλόγου εμφανίστηκε αισιόδοξος και έβαλε ψηλά τον πήχη: «Θέλουμε να ζήσουμε το όνειρό μας. Να δούμε την ομάδα μας κάποια στιγμή στην Ευρώπη. Υπάρχει όρεξη, διάθεση και θέληση από την οικογένεια Μπίκα και απ' όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Άλλωστε, τα μηνύματα που παίρνουμε απ' όλη την Ελλάδα είναι θετικά».
Σε φιλικά που έδωσε η Βέροια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της είχε φέρει τα εξής αποτελέσματα: Βέροια-Κ20 ΠΑΟΚ 0-1, Βέροια-Χανιά 1-0, Βέροια-Τρίγλια 2-2, ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 1-1, Καβάλα-Βέροια 1-1, Βέροια-ΝΠΣ Βόλος 1-1

Η ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Βέροια πραγματοποίησε μία θετική παρουσία στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, καθώς πριν αποκλειστεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη φάση του θεσμού είχε προλάβει να αποκλείσει δύο ομάδες, η μία μάλιστα από τη Super League 2. H συμμετοχή της ομάδας της Ημαθίας ξεκίνησε νικώντας εντός έδρας το Διαγόρα Ρόδου με 2-0. Η συνέχεια ήταν -τηρουμένων των αναλογιών- εντυπωσιακή καθώς συνέτριψε με 3-0 το Λεβαδειακό πάλι εντός έδρας. Στην επόμενη φάση, όμως, ήρθε ο αποκλεισμός καθώς η Βέροια έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ εκτός έδρας και 1-2 εντός έδρας στον επαναληπτικό, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβλήθηκε για κάτι καλό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπλατσιώτης (25), Βοσνιάδης (13), Τσιμόπουλος (37)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαραγκός (5), Στάμου (27), Μουρατίδης (4), Πεταυράκης (33), Λεφίδης (3), Μούχαλης (26), Α. Ζούρκος (2)
ΜΕΣΟΙ:  Μπλέτσας (7), Μανιώτης (14), Πολύζος (22), Βεργώνης (21), Ταϊρης (6). Ν. Ζούρκος (8), Πέντα (28)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ιωάννου (16), Πασάς (19), Χαντζάρας (!7), Κάνουλας (10), Μεληκιώτης (20), Σκαθαρούδης (9), Σιμόνι (11), Βασίλτσης (23)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: