Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Δεν είναι απλά η ήττα. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως απώλεσε τη διαφορά των 17 πόντων του πρώτου αγώνα και το σερί του έπεσε στο 7-9. Είναι όλα αυτά συν το γεγονός πως η εικόνα του Ιωνικού είναι τραγική. Πόσο τραγική; Τόσο ώστε το εγχείρημα της παραμονής να φαντάζει όνειρο... χειμερινής νυκτός.

Σε ανάλογες περιπτώσεις κακών εμφανίσεων το κλισέ λέει πως χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ» για να… διορθωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, εν τοιαύτη περιπτώσει το ηλεκτροσόκ αυτό ήρθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν η ομάδα – τρένο βγήκε από τις… ράγες. Και εκεί που, βάσει εμφανίσεων, στόχευε για την είσοδο στα play offs, τώρα θα υποστεί το μαρτύριο της σταγόνας για την παραμονή. Και αν καταφέρει να σωθεί.

Το ξαναγράφω για να γίνει σαφές: Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ούτε η «100άρα», μήτε η απώλεια της διαφοράς. Το θέμα είναι πως η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Και το πλήρωσε με την πρώτη εκκωφαντική «σφαλιάρα» από τον προτελευταίο της βαθμολογίας «Δικέφαλο του Βορρά».

Θα επιμείνω: Η ουσία δεν είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας. Αντίθετα, κρύβεται στο ότι αν οι «κυανόλευκοι» συνεχίσουν να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, θα χάσουν τις διαφορές και με τις υπόλοιπες ομάδες. Και για να είμαι δίκαιος, με βάση όσα παρακολουθούμε από την αρχή του 2020, δεν μπορώ να φανταστώ πού και πώς θα βρεθούν, όχι οι 2-3 νίκες, αλλά έστω και μία.

Την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου (19:00/ ΕΡΤ 3 LIVE) οι Νικαιώτες υποδέχονται τον ουραγό Άρη σε ένα ματς τελικό για την παραμονή. Και δεν είναι κλισέ. Είναι περίπτωση: «ο θάνατός σου η ζωή μου». Οι «κίτρινοι» είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση (στην πραγματικότητα όλες οι ομάδες είναι σε καλύτερη κατάσταση) και το απέδειξαν και αυτή την αγωνιστική κερδίζοντας 90-72 τη Λάρισα στο Αλεξάνδρειο. Στον πρώτο γύρο ο Ιωνικός είχε κερδίσει 77-72.

Υποχρέωση του κόσμου είναι να στηρίξει, όπως μόνο εκείνος ξέρει, την προσπάθεια των παικτών, εντός του παρκέ, σε ένα ματς – μισή σεζόν. Σε περίπτωση ήττας, τα πράγματα στενεύουν επικίνδυνα καθώς ο Ιωνικός θα πρέπει να ψάξει για τουλάχιστον δύο νίκες στα ματς με: Λάρισα εκτός μία εβδομάδα αργότερα, Κολοσσό στη Ρόδο, με τον Ήφαιστο ή το Ρέθυμνο στο «Σοφία Μπεφόν» ή με τον Πανιώνιο στο ίδιο γήπεδο…

Εκτός αν περιμένει κανείς πως οι «κυανόλευκοι» θα χτυπήσουν ματς όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, και πως ο μεθοδικός, εργατικός, φιλότιμος και συμπαθής Μιχάλης Κουταλιανός θα δέσει «φιόγκο» τον Ρικ Πιτίνο...

Υ.Γ.: Η ομάδα (παίκτες και προπονητής) χρειάζεται όσο ποτέ τη στήριξη του κόσμου της και λίγη ηρεμία. Το καλύτερο «φάρμακο» ή «γιατρικό», αν προτιμάτε, είναι μία ενδεχόμενη νίκη κόντρα στον Άρη. Ίδωμεν…

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: