Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

O δεύτερος, και καθοριστικός..., γύρος της φετινής Football League ξεκινάει αμέσως με την είσοδο του νέου έτους. Kαι ο Ιωνικός αρχίζει την προσπάθειά του για το 2020 έτσι ακριβώς όπως την τελείωσε για το 2019: με ντέρμπι κορυφής.
Λίγο πριν τα τέλη Δεκέμβρη υποδεχόταν την τρίτη στη βαθμολογία Βέροια, ενώ τώρα πάει στα Τρίκαλα να παίξει (σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών) με την ομάδα που προπορεύεται στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτήν, δηλαδή, που πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Τα Τρίκαλα, λοιπόν, είναι η ομάδα που πλέον θεωρείται από τους περισσότερους ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη Super League 2. Kαι μπορεί μετά την ήττα στον τελευταίο αγώνα για το 2019 η διαφορά με τον Ιωνικό να είναι σε απόσταση ενός ματς (28 βαθμούς τα Τρίκαλα, 25 ο Ιωνικός), όμως η θεσσαλική ομάδα έχει απόσταση έξι βαθμών από την τρίτη θέση (στην οποία βρίσκεται η Βέροια. Βέβαια, όταν απομένουν τόσες πολλές αγωνιστικές χρειάζεται από όλους μεγάλο κόπος είτε για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, είτε για να βελτιώσουν τη θέση τους. 

Ας θυμηθούμε, όμως, τα αποτελέσματα των Τρικάλων μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, που είναι κατά σειρά τα εξής: Ιωνικός-Τρίκαλα 0-0, Διαγόρας Ρόδου-Τρίκαλα 1-2, Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-1, Τρίγλια-Τρίκαλα 0-1, Τρίκαλα-Καβάλα 0-0, Ασπρόπυργος-Τρίκαλα 1-1, Τρίκαλα-Βέροια 2-1, Τρίκαλα-Αιγάλεω 2-1, Θεσπρωτός-Τρίκαλα 1-2, Τρίκαλα-ΟΦ Ιεράπετρας 3-0, Καλαμάτα-Τρίκαλα 0-1, Τρίκαλα-Ιάλυσος 3-0, Νίκη Βόλου-Τρίκαλα 2-0.  
Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη προπορεύεται έχοντας 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Ο συντελεστής τερμάτων είναι 18-8, με τα Τρίκαλα να είναι η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και η δεύτερη καλύτερη άμυνα (πίσω από τον Ιωνικό που έχει δεχτεί μόλις 7 τέρματα). Η ομάδα αυτή δεν δέχεται εύκολα γκολ, και μπροστά με διάφορους τρόπους βρίσκει τις λύσεις.

Bλέπουμε, λοιπόν, πως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα των Τρικάλων συνάντησε αρκετές δυσκολίες. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές είχε δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Παρότι πέτυχε σπουδαίο διπλό στη Ρόδο (απέναντι στον τοπικό Διαγόρα) την δεύτερη αγωνιστική, αυτό που ταιριάζει περισσότερο να πούμε είναι πως η ομάδα για κάποιο καιρό έψαχνε τους βηματισμούς της. Την υπέρ τους κατάσταση τα Τρίκαλα τη διαμόρφωσαν μετά τα μέσα του πρώτου γύρου, καθώς έκαναν ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών. Σε αυτό το διάστημα πήραν και εδραίωσαν το προβάδισμα στη βαθμολογία και απέκτησαν μία καλή διαφορά από τους υπόλοιπους. Όχι ασφαλείας, αλλά σαφέστατου προβαδίσματος. Όχι για εφησυχασμούς, αλλά για προσδοκία και για πίστη για ανταμοιβή της προσπάθειας στο τέλος. Αν δεν ερχόταν κιόλας η εκτός έδρας ήττα από τη Νίκη Βόλου, η μοναδική έως τώρα, τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ καλά. Τώρα, είναι πολύ καλά...

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως τα Τρίκαλα συνεχίζουν ακόμα στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στη φάση των 16 θα αντιμετωπίσουν λίγο πριν τα μέσα του Ιανουαρίου (σε διπλούς αγώνες) τη Λαμία, ομάδα Super League 1. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Τρικάλων στο θεσμό είναι τα εξής: Επισκοπή-Τρίκαλα 1-2, Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 1-0, Τρίκαλα-Εργοτέλης 3-2 και Εργοτέλης-Τρίκαλα 0-1.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας των Τρικάλων για το 2020 βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ηλίας Αϊβάζογλου. Το έκανε και για να ευχηθεί λόγω των ημερών, αλλά και για να ζητήσει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά για να παραμείνουν τα Τρίκαλα στην κορυφή μέχρι το τέλος. Μεταξύ άλλων είπε στους παίκτες του και κάτι χαρακτηριστικό: «Υποχρέωσή σας είναι να κατακτήσετε το πρωτάθλημα». Ο πήχης έχει πάει πολύ ψηλά, αλλά μετά από την πορεία πρωταθλητισμού στον πρώτο γύρο δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά...

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Περικλής Αμανατίδης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Τρίκαλα είπε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα. Παραθέτουμε ορισμένα: «Ο δεύτερος γύρος περιμένω να είναι πάρα πολύ σκληρός. Νομίζω ότι θα γίνουνε 13 τελικοί για την ομάδα μας. Ελπίζω να είμαστε όπως στον πρώτο γύρο, με μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση και με μία πολύ μεγάλη απόδοση που είχαν οι παίκτες μας. Έτσι, το ίδιο. Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτά τα παιδιά, που μας έχουνε φέρει μέχρι εδώ και για αυτό και νομίζω ότι πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με καινούργιους παίκτες. Με ουσιαστικές, όμως, κινήσεις. Οι παίκτες που θα έρθουν θα πλαισιώσουν τους ήδη πολύ καλούς παίκτες που έχουμε και να δείξουν κάτι πραγματικό, και καινούργιο, και αποδοτικό για την ομάδα μας».

Πρόσθεσε, επίσης, (όσον αφορά στο πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ενεστωτική βαθμολογική διαφορά που έχει η ομάδα του) τα εξής: «Έχουμε πει να μηδενίσουμε όλα τα νούμερα να πάμε πάλι από την αρχή, έτσι ώστε να γίνει μία προσπάθεια ουσιαστικά καινούργια. Έχουμε ένα μικρό στόχο 13 παιχνιδιών και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε παίκτες που έχουν καταλάβει αυτό που έχουνε πετύχει, το κρατάνε σφιχτά, δεν θέλουν να το αφήσουν και θα καταλάβουνε πολύ και οι παίκτες που θα έρθουν ότι αξίζει να προσπαθήσουν σε αυτή την ομάδα». 
Από τα παραπάνω είναι προφανές πως γίνονται απόπειρες να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα το φρόνημα και η ψυχολογία των παικτών. Από εκεί και πέρα, αυτά που επίσης θα κρίνουν την τελική έκβαση του πρωταθλήματος θα είναι και η φυσική κατάσταση, αλλά και οι αγωνιστικές αρετές που θα δείξουν (ή μη) οι ομάδες μέσα στα γήπεδα. Και φυσικά και η όποια ικανότητά τους στη διαχείριση άγχους, καθώς από εδώ και πέρα θα επηρεάζει πολύ και αυτός ο παράγοντας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

Στον πρώτο αγώνα στη Νεάπολη (τελικό αποτέλεσμα 0-0) είναι η αλήθεια πως δεν θαμπώθηκε κάποιος από την εικόνα των Θεσσαλών. Ο Ιωνικός δεν βρήκε απέναντί του μία ομάδα φόβητρο. Ούτε καν καλύτερή του θα λέγαμε, δίχως υπερβολές. Εκείνη την ημέρα τα Τρίκαλα έδειξαν πως διαθέτουν καλές μονάδες, που όμως δεν είχαν δέσει. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να έχει γίνει και πολύ διαφορετικά, αφού μιλάμε για την πρώτη μόλις αγωνιστική.

 Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα των Τρικάλων στον πρώτο γύρο «μιλάνε από μόνα τους», επομένως ο Ιωνικός έχει την κατά τεκμήριο δυσκολότερη αποστολή του μέχρι τώρα. Παίζει στην έδρα της πρωτοπόρου ομάδας, και αυτό τα λέει όλα. Όμως, όλοι ξέρουν την εικόνα που βγάζει (και) φέτος ο Ιωνικός του Δημήτρη Αρναούτη μέσα στα γήπεδα, επομένως ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος και για τα Τρίκαλα. Και αυτοί βρίσκονται μπροστά σε μία από τις δυσκολότερες φετινές τους αποστολές, καθώς παίζουν με τον μόνιμο εδώ και καιρό στη δεύτερη θέση...
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: