Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

O Ιωνικός φιλοξενεί αυτή την αγωνιστική μία ομάδα που θεωρητικά του επιτρέπει να έχει πολλές βλέψεις για μία νίκη που θα τον επαναφέρει στον «ίσιο δρόμο» μετά την ισοπαλία με τη Βέροια και την ήττα από τα Τρίκαλα.
Είναι, όμως, έτσι; Μία ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της ξέρει πως οφείλει να βρει βαθμούς παντού. Ακόμα και όταν παίζει στην έδρα της ομάδας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας έρχεται, λοιπόν, στη Νεάπολη σε ακόμα έναν περίεργο αγώνα για την ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη και χρειάζεται πολλή προσοχή.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

O Θεσπρωτός ξεκίνησε άσχημα το φετινό πρωτάθλημα, καθώς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έχασε εκτός έδρας από τη Νίκη Βόλου με 2-1, από τον Ιωνικό εντός έδρας 0-2, και από το Διαγόρα Ρόδου εκτός με 4-1. Ο πρώτος βαθμός ήρθε στην τέταρτη αγωνιστική και μάλιστα σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Το 1-1 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν περίμεναν και τόσοι πολλοί. Η πρώτη πεντάδα αγώνων έκλεισε ακόμα καλύτερα, αφού ήρθε η πρώτη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ. Ο Θεσπρωτός συνέτριψε στην έδρα του με 3-0 την Τρίγλια, δείχνοντας πως ήταν αποφασισμένος να παλέψει όσο περισσότερο γίνεται.
Αμέσως μετά ήρθε άλλη μία ήττα με σκορ 4-1, αυτή τη φορά στην έδρα της Καβάλας. Η απάντηση των παικτών του Θεσπρωτού ήταν στην επόμενη αγωνιστική η δεύτερη φετινή νίκη, εντός έδρας και με «θύμα» τον Ασπρόπυργο (1-0). Ο Θεσπρωτός συνέχισε τις καλές παρουσίες και τα καλά αποτελέσματα, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Βέροιας. Την ένατη αγωνιστική θα υποδεχόταν τα Τρίκαλα που είχαν αρχίσει την ανοδική τους πορεία, αυτή που τα έφερε (και τα εδραίωσε...) στην πρώτη θέση. Έτσι, νίκησαν και τον Θεσπρωτό με 1-2. Η πρώτη δεκάδα αγώνων έφερνε τον Θεσπρωτό να δίνει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά με το Αιγάλεω. Ήταν μία καλή ευκαιρία να πάρει βαθμό ή βαθμούς, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ήρθε η ήττα με 0-1 με ένα τέρμα στο 90ο λεπτό...

Νέα ήττα σημειώθηκε και στην ενδέκατη αγωνιστική, αφού ο γηπεδούχος ΟΦ Ιεράπετρας λύγισε με 1-0 το Θεσπρωτό.  Ύστερα ήρθε μία μεγάλη ανάσα, καθώς η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα επέστρεψε στις νίκες νικώντας εντός έδρας την παραπαίουσα Καλαμάτα με 3-1. Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η ομάδα της Ηγουμενίτσας έδινε άλλο ένα ματς με ομάδα που βρισκόταν κοντά της βαθμολογικά, τον Ιάλυσο. Έχασε, όμως, εκτός έδρας με 1-0 και η θέση της παρέμεινε εξαιρετικά δυσχερής. 

H έναρξη του δευτέρου γύρου ήταν κομβική. Ο Θεσπρωτός φιλοξενούσε τη Νίκη Βόλου και πάλεψε φιλότιμα για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που βρισκόταν εδώ και καιρό σε ευδιάκριτα ανοδική πορεία. Τελικά, η Νίκη Βόλου επιβεβαίωσε την (επί Στάικου Βεργέτη) καλή της κατάσταση και απέδρασε με το τρίποντο νικώντας με 0-1.

Έτσι, με συνολικό έως τώρα απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 9 ήττες ο Θεσπρωτός ισοβαθμεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Καλαμάτα. Είναι ξεκάθαρο πως δίνει τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα τον αποφύγει. Όμως, συχνά παρουσιάζει θετικά στοιχεία, πάνω στα οποία μπορεί να ποντάρει και να παλέψει τις πιθανότητές του. Ο Θεσπρωτός έχει αδυναμίες, αλλά κανένας δεν δικαιούται να τον ξεγράψει ή να τον υποτιμήσει πριν από έναν αγώνα μαζί του.

Εκ των πραγμάτων κοιτάει τις ομάδες που είναι από την ένατη θέση και κάτω, δηλαδή το Αιγάλεω των 16 βαθμών, τον Ασπρόπυργο των 14 βαθμών, την Τρίγλια και τον Ιάλυσο των 12 βαθμών και φυσικά την ισόβαθμή του στους 11 βαθμούς Καλαμάτα. Στην προσπάθεια που θα καταβληθεί ο Θεσπρωτός θα είναι ενισχυμένος και με το Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Μπατάτα, αλλά και το Σέρβο επιθετικό Βουκομάνοβιτς, που αποτελούν τα δύο νέα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. 

Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ


Ο προπονητής της ομάδας Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά τον πρόσφατο αγώνα με τη Νίκη Βόλου περιέγραψε την κατάσταση και έδωσε το δικό του στίγμα γύρω από την προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα. Είπε, λοιπόν, πως είδε το Θεσπρωτό σε πιο πολύ ανταγωνιστική κατάσταση σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου με τη Νίκη. Διαπίστωσε τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια, να κάνουν αλλαγές με τη μπάλα και αλλαγές και στις πλευρές, ενώ θεωρεί πως στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος θα γίνουν μεγάλες μάχες. Εξέφρασε, επίσης, το παράπονό του για το γεγονός πως η ομάδα του δεν εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα των ομάδων που είναι στην ίδια θέση. Για τον ίδιο, η ομάδα είναι καλά και θα αποτελεί κέρδος η σωτηρία αν τελικά επιτευχθεί. 

Στις αρχές Δεκέμβρη ακούστηκε πολύ έντονα πως o Ρότσα θα απομακρυνόταν από τη θέση του προπονητή. Όμως, η ΠΑΕ τον στήριξε και συνεχίζει μαζί του την προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Μάλιστα, είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση στην οποία γράφονταν τα εξής: «Ο προπονητής της ομάδας μας “Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 2019” κ. Χουάν Ραμόν Ρότσα βρίσκεται στην αρχή του καθήκοντος του σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για τα δεδομένα της ομάδας και της περιοχής μας. Ο μεγαλομέτοχος, η διοίκηση, ο προπονητής, καθώς και ο φίλαθλος κόσμος που στηρίζει την ομάδα μας, αποτελούν τους βασικούς συντελεστές της μακροπρόθεσμης αυτής προσπάθειας του συλλόγου όπου θα πορευτούμε μαζί στον δρόμο που έχουμε χαράξει και κάνεις δεν μπορεί να μας αποκλίνει από αυτή την προσπάθεια».


KAI KAΠΟΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει και μία υπόθεση εσωτερικής υφής, ανάμεσα στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη της ηπειρώτικης ομάδας. Ο Ερασιτέχνης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: «Όσον αφορά την ΠΑΕ θα αναφέρουμε μόνο ένα εξωαγωνιστικό θέμα, το οποίο χρήζει άμεσης λύσης και για το οποίο κάναμε υπομονή και μόνο να μην δημιουργήσουμε οποιοδήποτε θέμα στην ομάδα, αλλά πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Πέρασαν πέντε μήνες από την στιγμή που οι σημερινοί ιδιοκτήτες (επενδυτές) ανέλαβαν την ομάδα και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα την ευθύνη της ΠΑΕ έναντι της εφορίας, του ΙΚΑ και οτιδήποτε αφορά την οικονομική διαχείριση, να την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου μέλος της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στις ενοχλήσεις μας, η απάντηση είναι σήμερα, αύριο, για όλα φταίει το Υπουργείο, όταν όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τακτοποιηθεί και έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους. Θα παρακαλέσουμε -και για να μην επανέρθουμε- την διοίκηση της Π.Α.Ε. να λύσει το θέμα αυτό άμεσα, με οποιοδήποτε τρόπο και να αναλάβει έτσι εξ ολοκλήρου την ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ».

Η ΠΑΕ απάντησε αμέσως με δική της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «ουδέποτε είχε καμία πρόθεση να εκθέσει ή να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε οποιονδήποτε άνθρωπο συνέδεσε το όνομά του με την ενδοξότερη στιγμή της ιστορίας μας». Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται αποδεικτικά έγγραφα και τονίζεται πως σύντομα θα έχει η ΠΑΕ στη διάθεσή της έγγραφα που να αποδεικνύουν τη μεταβίβαση των μετοχών. Πράγμα που δεν έχει γίνει σήμερα εξαιτίας κωλυσιεργίας του (αρμόδιου) Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις αιτιάσεις της ΠΑΕ Θεσπρωτός.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: