Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Η επόμενη στάση του Ιωνικού λαμβάνει χώρα στην έδρα του Διαγόρα Ρόδου.
Κάθε αγώνας από εδώ και πέρα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την ομάδα της Νίκαιας ως ο σπουδαιότερος (μέχρι τον επόμενο...). O Διαγόρας είναι μία «παράξενη» υπόθεση, καθώς και ποιότητα διαθέτει, και αρκετές καλές στιγμές έχει παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του φετινού μαραθωνίου, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε θέση μονάχα να παλέψει για να μεταθέσει για αργότερα την οριστική παύση κάποιου υψηλού στόχου...




Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

O Διαγόρας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα, αφού απέσπασε 0-0 στην έδρα της Βέροιας. Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη ήττα, και μάλιστα εντός έδρας, από τα Τρίκαλα με 1-2. Την τρίτη αγωνιστική ο Διαγόρας θριάμβευσε με 4-1 εντός έδρας επί του Θεσπρωτού, δείχνοντας επιθετική παραγωγικότητα που για τα μέτρα της κατηγορίας ήταν πρωτόγνωρη. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με δύο θετικά αποτελέσματα: το 0-0 στην έδρα του ΟΦ Ιεράπετρας και την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Καλαμάτας (που ήταν και η πρώτη της μετά το πολύ καλό ξεκίνημα που είχε κάνει και το οποίο την είχε φέρει στην πρώτη θέση...). 

Στη δεύτερη πεντάδα αγώνων ο Διαγόρας έφερε τα εξής αποτελέσματα: Ιάλυσος-Διαγόρας 1-1, Διαγόρας-Νίκη Βόλου 1-1, Ιωνικός-Διαγόρας 3-2, Αιγάλεω-Διαγόρας 0-2 και Διαγόρας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0. Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήταν άσχημα, έδειχναν δυναμική, αλλά δεν άφηναν κιόλας να γίνει το κάτι παραπάνω. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (1-1 εκτός με την Τρίγλια και 0-0 με την Καβάλα εντός) και μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, το 0-3 στην έδρα του Ασπρόπυργου. 

Ο δεύτερος γύρος θα ξεκίναγε με δύο αγώνες με ομάδες από το πλέον υψηλότερο πάτωμα του βαθμολογικού πίνακα. Αρχικά, εντός έδρας με τη Βέροια, και ύστερα στην έδρα των Τρικάλων. Ο Διαγόρας έχασε με 0-1 από τη Βέροια και με το ίδιο σκορ σημείωσε την πιο σπουδαία έως τώρα νίκη του για φέτος, αφού νίκησε την ομάδα που οδηγεί εδώ και μήνες την κούρσα μέσα στην έδρα της. Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή, καθώς η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη «απέδρασε» από την έδρα του Θεσπρωτού με νίκη με σκορ 1-2. Ένα από τα λίγα κακά αποτελέσματα του Θεσπρωτού τον τελευταίο καιρό... Στο χρονικό αυτό σημείο ο Διαγόρας έδειχνε ικανός να κυνηγήσει κάτι πολύ καλό.




Το εντός έδρας 0-0 με τον ΟΦ Ιεράπετρας ήταν μία χαμένη ευκαιρία για περαιτέρω βαθμολογική αναρρίχηση, ενώ η ήττα στην έδρα της Καλαμάτας με 1-0 σχεδόν «ψαλίδισε» τις βλέψεις για ουσιαστική διεκδίκηση μίας θέσης ανόδου, και πιο συγκεκριμένα της δεύτερης (της πιο διαθέσιμης εκ των πραγμάτων...). Η νίκη στο ροδίτικο ντέρμπι με 3-1 επί του Ιάλυσου εντός έδρας, πέρα από τις υψηλότατες δόσεις τοπικού γοήτρου και το κλείσιμο στομάτων που διέδιδαν φήμες πως θα κάτσει να χάσει από τον συντοπίτη..., κράτησε τον Διαγόρα ζωντανό στο κυνήγι των ομάδων που ήταν πιο μπροστά. Όμως, η ήττα με 2-1 από τη Νίκη Βόλου εκτός έδρας άφησε πάλι πίσω τον Διαγόρα, έτσι ώστε με τον Ιωνικό στην κυριολεξία να παλεύει για να αποφύγει την πρόωρη φυγή για διακοπές... 

Με συνολικό απολογισμό 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες ο Διαγόρας βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Δεν κινδυνεύει άμεσα να μπλέξει σε περιπέτειες, αλλά απέχει και οκτώ ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη θέση που δίνει ένα εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία και την οποία κατέχει ο Ιωνικός. Επομένως, ή κερδίζει και παραμένει ζωντανός, δίχως να είναι οι περισσότερες πιθανότητες με το μέρος του ή όχι και αρχίζει από εδώ και πέρα επί της ουσίας τα πλάνα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αφού θα έχει την ευκαιρία στο τέλος να αντιμετωπίσει τις καταληκτικές αγωνιστικές του υποχρεώσεις με μία σχετική χαλαρότητα. Πάντως, η ομάδα της Ρόδου απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση, κάτι που σημαίνει πως αν κάποια αγωνιστική αυτός τα πάει καλά και οι περισσότεροι από πάνω όχι, βελτιώνεται πολύ η δική του θέση.

Ο Διαγόρας μετά τον Ιωνικό θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Αιγάλεω εντός, τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός, την Τρίγλια εντός, την Καβάλα εκτός και τον Ασπρόπυργο εντός έδρας.


ΛΙΓΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΔΙΑΓΟΡΑ

Στην προσπάθεια που έκανε για να εμφανιστεί στο δεύτερο γύρο όσο πιο αξιόμαχη μπορούσε η ομάδα της Ρόδου ενισχύθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με ποδοσφαιριστές όπως οι Ράτζα, Αγιώτης, Χουζούρης, Αυγενικού και Σερτζίνιο. Ο προπονητής Πέτρος Ρουτζιέρης, που είχε αντικαταστήσει πολύ νωρίς τον Σούλη Παπαδόπουλο, σταθεροποιήθηκε στη θέση του και επιχείρησε να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτά θα καθόριζαν από ένα σημείο και μετά και τους στόχους της ομάδας της Ρόδου.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Διαγόρας δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του ενώ αντιθέτως εκτός έδρας έπαιρνε ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα, με κορυφαίο φυσικά τη νίκη επί των Τρικάλων στο γήπεδό τους... Ακόμα και σήμερα οι βαθμοί που έχει πάρει εκτός έδρας ο Διαγόρας είναι περισσότεροι από αυτούς που έχει πάρει εντός (13-16). Κάποια στιγμή, κάπου μέσα στο Γενάρη, η αναλογία ήταν 16 βαθμοί εκτός, 9 εντός... Ο Ο Διαγόρας σκοράρει συχνά, καθώς παραπάνω από τα 24 γκολ που αποτελούν το ενεργητικό του έχουν μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου (27 γκολ) και τα Τρίκαλα (25 γκολ). Την ίδια επιθετική συγκομιδή με τους Ροδίτες έχει και ο Ιωνικός. 

Η ομάδα της Νίκαιας δεν θα πρέπει να ξεχάσει τις μεγάλες δυσκολίες που της έβαλε ο Διαγόρας στον πρώτο αγώνα στη Νεάπολη, αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να εστιάσει στο δικό της σθένος που έφερε την ανατροπή και τη νίκη με 3-2. Εκείνο το αποτέλεσμα, ως άκρως αξιοπρόσεκτος οιωνός.., πιστοποίησε πως ο Ιωνικός μπορεί να διατηρηθεί για τα καλά μέσα στη μάχη της ανόδου και είναι ένα αποτέλεσμα που καθόρισε πολλά, καθώς πέρα από τα οφέλη που παρείχε στους «κυανόλευκους» αποτέλεσε και σοβαρό πλήγμα πολλαπλών παραμέτρων για την ομάδα της Ρόδου. Ας μπορέσει, και τώρα, η ομάδα του κυρίου Χαραλαμπίδη να φύγει με ένα αποτέλεσμα που θα φέρει την άνοδο ακόμα πιο κοντά για την ίδια, αλλά και θα στείλει σε πρόωρες διακοπές τους αντιπάλους... Ο Ιωνικός μπορεί να παραδειγματιστεί από τα μηνύματα του πρώτου αγώνα και «να κάνει τα κουμάντα του». Όταν γνωρίζεις, μπορείς και να προετοιμαστείς...
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: