Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Από εδώ και πέρα κάθε αναμέτρηση έχει άλλη χροιά για τον Ιωνικό. Αυτή τη φορά έρχεται στη Νεάπολη το Αιγάλεω. Σημαίνει πολλά για τους φίλους της ομάδας της Νίκαιας μία τέτοια αναμέτρηση, αλλά πάνω από όλα είναι η βαθμολογική σημασία της. To πρωτάθλημα πλησιάζει στην τελευταία του στροφή και ο Ιωνικός κρατάει την άνοδο στα χέρια του. «Της κλεψύδρας» θα γίνει σίγουρα από εδώ και πέρα, αυτό που θέλουν όλοι στην οικογένεια του Ιωνικού είναι να γίνει στο τέλος και «της χαράς»...




Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Tο Αιγάλεω φέτος έχει περάσει από όλα τα διαθέσιμα πιθανά και απίθανα στάδια. Πότε καλό κλίμα και αγωνιστικές επιτυχίες, πότε ήττες και έντονη γκρίνια και μουρμούρα. Βέβαια, για να παλεύει η συγκεκριμένη ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό σημαίνει πως οι δεύτερες περιστάσεις είναι περισσότερες από τις πρώτες. Όμως, οι πρώτες δεν λείπουν και στην ομάδα του Ιωνικού θα πρέπει να το έχουν αυτό υπόψη τους όταν προετοιμάζονται για τον αγώνα με το Αιγάλεω.

Το ξεκίνημα του επονομαζόμενου και Σίτι ήταν άσχημο, καθώς σε μία αναμέτρηση με έντονη σημειολογία από το παρελθόν ηττήθηκε στην έδρα του από την Καλαμάτα με 0-2. Αμέσως μετά ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα, το 0-0 στην έδρα της Καβάλας. Η τρίτη αγωνιστική «περιείχε στην αγκαλιά της» την πρώτη νίκη, καθώς το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με 1-0 τον Ιάλυσο. Ούτε το εκτός έδρας 1-1 με τον Ασπρόπυργο ήταν άσχημο αποτέλεσμα, κάθε άλλο. Η πρώτη πεντάδα αγώνων ολοκληρώθηκε με μία εντός έδρας νίκη επί της Νίκης Βόλου με 2-0. Η ομάδα φαινόταν να είναι σε σχετικά καλή βαθμολογική κατάσταση.

Στη δεύτερη πεντάδα αγώνων το Αιγάλεω κατά σειρά είχε φέρει τα εξής αποτελέσματα: Βέροια-Αιγάλεω 3-1, Αιγάλεω-Ιωνικός 1-2, Τρίκαλα-Αιγάλεω 2-1, Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου 0-2 και Θεσπρωτός-Αιγάλεω 0-1. Πάνω που η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε πάρει την κατιούσα με τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ήρθε η εκτός έδρας επικράτηση επί του Θεσπρωτού να βάλει στοπ στην κατρακύλα, να σώσει το φρόνημα και να δώσει το έναυσμα για μία διαφορετική πορεία. Το κλείσιμο του πρώτου γύρου πάντως δεν ήταν και πολύ καλό, καθώς σε τρεις αγώνες η ομάδα του Αιγάλεω συγκέντρωσε μονάχα δύο βαθμούς: Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου 0-1, ΟΦ Ιεράπετρας-Αιγάλεω 0-0, Αιγάλεω-Τρίγλια 1-1.

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε διαφορετικά, με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Καλαμάτας με 0-1. Αμέσως μετά το Αιγάλεω παραχώρησε ισοπαλία με 0-0 στη φιλοξενούμενη Καβάλα, ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν κακό αν υπολογίσει κάποιος την πορεία μέχρι τότε της Καβάλας στο πρωτάθλημα. Όμως, η ήττα με 1-0 στην έδρα του Ιάλυσου, που ακολούθησε, ήταν όντως ένα κακό αποτέλεσμα γιατί και ανέκοψε τη θετική αύρα και προήλθε από έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με το Αιγάλεω. Η νέα ήττα, με 0-2 από τον Ασπρόπυργο εντός, ήταν μία ακόμα χειρότερη συνθήκη. Kι όμως, στο σημείο αυτό η ομάδα του Θωμά Γράφα έδειξε σφυγμό. αντέδρασε πολύ σωστά και πήρε δύο πολύ σημαντικά (έως σπουδαία αποτελέσματα). Το 1-1 στην έδρα της φορμαρισμένης Νίκης Βόλου (ένα αποτέλεσμα που πολλοί λίγοι περίμεναν) και το νικηφόρο εντός έδρας με 1-0 επί της Βέροιας την προηγούμενη αγωνιστική.

Έτσι, το Αιγάλεω έχει συνολικό απολογισμό 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες, και βρίσκεται στη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία ομάδα που σώζεται. Ισοβαθμεί με το Θεσπρωτό, έχει έναν περισσότερο βαθμό από τον Ασπρόπυργο, τέσσερις από τον Ιάλυσο, έξι από την Καλαμάτα και εφτά από την ουραγό Τρίγλια. Το Αιγάλεω στην κυριολεξία παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην υποβιβαστεί στη Γ Εθνική. Έχοντας σημειώσει 12 τέρματα είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, με μόλις δύο περισσότερα από τον Ιάλυσο. Αν, όμως, θυμηθούμε πως ο Ιαλυσος σκόραρε δύο φορές επί του Ιωνικού στην πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Ρόδο, κανένας στην ομάδα της Νίκαιας δεν πρέπει να εφησυχάζει απέναντι στο Αιγάλεω και την όποια έως τώρα επιθετική του δυσλειτουργία. 

Από εκεί και πέρα, το Σίτι δέχεται δύσκολα γκολ, καθώς η εστία του έχει παραβιαστεί μόλις 18 φορές. Λέμε το μόλις, υπολογίζοντας πως μιλάμε για ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία. Ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ασπρόπυργος, ο Θεσπρωτός, ο Ιάλυσος, η Καλαμάτα και η Τρίγλια έχουν δεχτεί περισσότερα τέρματα από το Αιγάλεω. Βέβαια, οι αριθμοί κάποιες φορές τα λένε όλα, και άλλες κρύβουν πολλά. Φερ΄ειπείν, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να έχει δεχτεί έξι περισσότερα τέρματα από το Αιγάλεω, αυτό όμως δεν τον αποτρέπει από το να φιγουράρει σε υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο πάγκος της ομάδας του Αιγάλεω φέτος έχει αποδειχτεί μία αρκετά δύσκολη υπόθεση για τους κατόχους του (αλλά και για τη διοίκηση...). Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής έχουν περάσει από αυτόν ο νυν προπονητής Θωμάς Γράφας (ανέλαβε στις 20 Νοεμβρίου), πιο πριν ο Λουκάς Καραδήμος (από αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου) και στην αρχή της σεζόν ο Πέτρος Δημητρίου. 

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Θωμά Γράφα μετά τη σπουδαία νίκη του Αιγάλεω επί της Βέροιας: «Αγωνιστικά κάναμε μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Βέροια. Θεωρώ ότι η Βέροια δικαίως βρίσκεται στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις. Το παιχνίδι παίχθηκε στην τακτική και εμείς τακτικά ήμασταν άριστοι. Η ομάδα της Βέροιας είναι μεγάλη, όπως είναι και το Αιγάλεω ,και δεν είναι για αυτές τις κατηγορίες. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και πιστεύω ότι η Βέροια θα είναι αυτή που θα κερδίσει την άνοδο. Όμως, θα παιχθούν πολλά από τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Εάν η Βέροια δεν κερδίσει, θα δυσκολέψει την κατάσταση. Αντίθετα, θα έχει το προβάδισμα για την άνοδο. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Με τη νίκη μας επί της Βέροιας δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Είμαστε προσγειωμένοι…».

Μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχουν προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Αιγάλεω ποδοσφαιριστές όπως οι Kαλλέργης, Στάθης, Μαχαίρας, Μπλάνκο, Καπός, Λάσκαρης, Ντιαλό, Μαρκολίνο, Μακρυγιάννης, Ιωαννίδης, Σταματόπουλος και Γουερέ. Σαν όνομα ξεχωρίζει, φυσικά, ο παλιός πρώτος σκόρερ της Ά Εθνικής με τη φανέλα της ΑΕΚ Ίσμαελ Μπλάνκο, όμως το Αιγάλεω θέλει από αυτόν απτή προσφορά στους αγώνες. Και αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματωθεί, ενώ ο παίκτης λίγο μετά τα μέσα Ιανουαρίου τραυματίστηκε κιόλας.

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931 από την οποία είχε προκύψει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο Γιάννης Παλτόγλου, ο Νεκτάριος Παλτόγλου ανέλαβε τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Αντώνης Τιρτιράκης τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και ο Αλέξανδρος Κουκάς τη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου. Εκλέχτηκαν, επίσης, ως μέλη οι κ. Χάλαρης, Κολοβός, Μέρτογλου, Μπαλτάς και Μαργαρώνης. Η θητεία του συγκεκριμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931 ορίστηκε μέχρι τις 11/11/2023.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: